Overzee

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Discovery and the translation is 100% complete.
Other languages:

Hoofdpagina  > Overzee


Box Discovery RGG.png

Inleiding

Oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2005, Carcassonne: Overzee is een spannend spel om tegels te leggen voor 2 tot 5 spelers, vanaf 10 jaar.

Overzee is gebaseerd op Carcassonne, maar is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere Carcassonne spin-off spellen.

Het spel gebruikt veel van de standaard Carcassonne spelconcepten, maar verplaatst het van middeleeuws Frankrijk naar een land ver weg - een land van weiden, bergen en zeeën. In tegenstelling tot Carcassonne is het de grootte van het gebied waarin de volgeling zich bevindt die punten oplevert - ongeacht of het gebied is afgesloten of niet, hoewel afgesloten gebieden aanzienlijk meer punten opleveren. De beslissing om een volgeling uit een regio te verwijderen wordt aan de speler overgelaten - maar aangezien regio's waardevoller kunnen worden naarmate het spel vordert, kan het nemen van het juiste moment een pijnlijke beslissing zijn. Er is ook een extra regel die bergachtige gebieden in waarde laat stijgen, zelfs als ze al voltooid zijn.

Ontwerper: Leo Colovini

WICA Opmerkingen

DiscoveryLogo.jpg

De volgende zijn gebaseerd op de Rio Grande Games versie van de regels. Aanvullend commentaar en verduidelijkingen zijn afkomstig van diverse Carcassonne discussie forums (BGG, CarcC and CarcF).

Spelregels

Fan uitbreidingen

Discovery CC Scoretiles.jpg
  • Op CarcassonneCentral zijn voorstellen gedaan voor het omzetten van een aantal fan-uitbreidingen van Carcassonne (Mijnen, Vissen, Specerijenhandelaren, Edelstenen en Huishandelaren) naar Overzee. Er zijn alleen tegelontwerpen uitgebracht - de oorspronkelijke uitbreidingen heb je ook nodig voor de spelregels en aanvullende componenten.
  • De zeeslang is gebaseerd op de draak (uit De Draak, de Fee en de Jonkvrouw) en is geïnspireerd op het monster van Loch Ness in Schotland. Een in ontwikkeling zijnde versie is te vinden op het Duitstalige CarcassonneForum
  • 50/100 teltegels zijn te downloaden van CarcassonneCentral

Naslag

Voetnoten

Artiest: Stefano Mondini, Fabio Visintin

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.