Variante

From Wikicarpedia
(Redirected from Variante)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Variants and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎français • ‎italiano • ‎polski • ‎română

Introducere

Variantele sunt diferite versiuni ale jocului Carcassonne care împart același set de reguli.

Promos

Ediții promoționale variate.

CutCassonne

CutCassonne C2 Image.png
Box Cutcassonne C2.png


10 cartonașe „taie și joacă” pentru Carcassonne în stilul celei de-a doua ediții introduse în anul 2014 care erau ascunse în partea de jos a cutiei de cadou „Hans im Päckchen” dată la Essen 2014. Nu erau incluși meepleși.

Puteți tăia plăcile din cutie, lipi pe cartonașe goale și le utiliza ca o miniextensie.

CutCassonne are fundalul orașelor mai închis.

Vezi regulile pentru ele aici.


Carcassonne Demo-Spiel

Carc2 Demo.jpg

Versiune promoțională de mini-joc a Carcassonne conținută în anul 2015 în cutia 999 Games a celei de-a cincisprezecea aiversare. Jocul este pentru doi jucători și conține 20 de cartonașe mai mici și 8 meepleși mai mici în roșu și albastru (4 de fiecare). Nu este furnizată nicio tablă de scor, și toate reglile jocului de bază se aplică, cu excepția celor ale țărnilor. Lansată de asemenea de Hans im Glück într-o ediție germană.

Carcassonne Demo-Spiel are fundalul orașelor mai închis.

Vezi regulile aici.

Carcassonne Varianta solo

Solo Variant C2 Image.png

Promotional variant based on the base game released in April 2020 during the "Stay at Home" campaign. Hans im Glück published downloadable rules (in German and in English) for a one-player collaborative variant where the player (or a team) has to score the maximum number of points possible.

Urmează regulile obișnuite ale jocului de bază cu unele modificări:

 • Utilizează 3 doar 3 seturi de meepleși (4 meepleși fiecare în 3 culori), și opțional un abate în altă culoare ca urmăritor de tură.
 • Meepleșii de scor de pe tabla de scor sunt plasați inițial în spații specifice.
 • Fiecărei culori îi se atribuie un teanc de o treime (+1 dacă este cazul) de cartonașe.
 • Meepleșii trebuie plasați oricând există un teritoriu neocupat (cu excepția câmpurilor).
 • Doar meepleul/meepleșii cu cel mai mic număr de puncte pot evalua un teritoriu finalizat.
 • Jocul se termină când jucătorul nu mai poate atașa cartonașe osau nu mai poate plasa un meeple într-o tură (a rămas fără meepleși într-o culoare).
 • Evaluarea finală este bazată pe numărul de meepleși plasați pe suprafața de joc.

Vezi regulile aici.


Carcassonne Printează-și-Joacă Demo

PnP Demo C2 Rules Cover.png

Print-and-play game version of Carcassonne released in April 2020 during the "Stay at Home" campaign. Hans im Glück published downloadable rules in German and in English (the latter provided by ZMG).

Jocul este pentru doi până la cinci jucători și include 48 de cartonașe de teren și o tablă de scor pentru a fi printată și tăiată. Jucători au de asemenea să se aprovizioneze cu propriile piese colorate care să servească ca meepleși: 5 pentru joc și 1 opțional pentru tabla de scor, dacă este utilizată. Toate regulile jocului de bază se aplică, cu excepția celor ale țăranilor.

Vezi regulile aici.

Ediții limitate

Ediția limitată 2003

LimitedEdition 2003.png

Ediția limitată a fost lansată în anul 2003, și este considerată de unii Big Box 0 sau cel puțin precursorul seriei Big Box.

Conținut:


Ediție limitată: Jocul de bază, Negustori și constructori

LE Base TB.png

Această ediție limitată a fost lansată de Hans im Glück în anul 2004, și a fost furnizată într-o cutie de metal.

Conținut:


Ediție limitată: Jocul de bază, Prințesa și dragonul

LE Base TB.png

Această ediție limitată a fost lansată în anul 2006 de Hans im Glück.

Conținut:


Ediția Tchibo

LE Base TB.png

Aceasta a fost vândută exclusiv de către compania germană de comerț Tchibo din anul 2007. A fost ambalată cu El Grande într-o cutie de metal.

Conținut:


Ediție limitată: Roata Destinului

Fața cutiei
Certificat ascuns în copertă

Această ediție limitată a fost lansată de Hans im Glück în anul 2009. Dinafară, ediția limitată nu este ușor de recunoscut astfel, doar dacă arunci o privire în copertă vei găsi certificatul corespunzător. În total există 500 de copii.

Conținut:


Ediție limitată: Jocul de bază, Cercuri în lan

LE Base Crop RO.PNG

Această ediție limitată a fost lansată în anul 2009 de Hans im Glück.

Conținut:


A zecea aniversare

10thAnniv 2011.png

Hans im Glück a lansat Ediția celei de-a Zecea Aniversare a jocului în anul 2011, ambalată într-o carcasă albastră gigantică în formă de meeple pentru a marca cea de-a zecea aniversare a Carcassonne.

Conținut:


Roata Destinului rusă

Box BB4 HobbyWorld.png

Roata Destinului rusă a fost lansată în anul 2012 de Hobby World.

Conținut:Müller Exklusiv-Edition

MullerExklusiv 2013.png

Aceasta a fost vândută exclusiv de către compania germană de comerț Müller din anul 2013. A fost ambalată într-o cutie de metal.

Conținut:


Ediție limitată: Ediția de iarnă, Omul de turtă dulce

LE WE Gingerbread ZMG.png

Această ediție limitată a fost lansată în anul 2013 de ZMG și Filosofia.

Conținut:


Ediție limitată: Jocul de bază, Mănăstiri olandeze

Box BaseKloosters C1 999.png

Această ediție limitată a fost lansată în anul 2014 de 999 Games.

Conținut:


A cincisprezecea aniversare

LE 15thAnniversary.png

Hans im Glück a lansat Ediția celei de a cincisprezecea aniversare a jocului în anul 2016.

Conținut:


Tabla de scor Sfântul Nicolae

Santa Claus Scoreboard C2 Image.jpg

Tabla de scor Sfântul Nicolae este o variantăă bazată pe o tablă de scor pentru Carcassonne II care a fost vândută de cundco.de exclusiv de Ziua Sfântului Nicolae în anul 2016. A fost o ediție limitată de 150 de exemplare.

Două spații ale tablei de scor sunt marcate cu abțibilduri:

 • Spațiul 6 are o căciulă de Moș Crăciun.
 • Spațiul 24 are un pom de Crăciun.

Tabla de scor este semnată de Klaus-Jürgen Wrede.

Vezi regulile aici


Ediție limitată: Piețele din Leipzig

LE MarketsOfLeipzig.png

Această miniextensie a fost prima oară lansată ca o ediție limitată de un total de 600 de exemplare: primele 300 de exemplare la „modell hobby spiel” în Leipzig din 29 septembrie până în 1 octombrie 2017, și celelalte 300 de exemplare la Spiel'17 în Essen din 26 octombrie până în 29 octombrie 2017. Această ediție limitată a fost semnată de Klaus-Jürgen Wrede și CEO-ul Leipzig's trade fair center (Messe Leipzig) și conține 13 supuși/meepleși. O versiune mult mai generală este de asemenea disponibilă.

Contținut:


Ediția specială limitată 2018

Limited edition 2018.png

Aceasta a fost vândută exclusiv de CundCo din anul 2018. Aceasta a fost o ediție specială a jocului Carcassonne în forma unei cărți medievale. Produsul a fost făcut manual utilizând materiale naturale ca pielea tăbăcită vegetal și hârtia făcută manual. Ediția a fost limitată strict la 100 de copii cu 80 de copii disponibile pentru vânzare fanilor Carcassonne. Fiecare copie a fost numerotată individual. și însoțită de un certificat de autentificare.

Conținut:


Ediția pentru a 20-a aniversare

20th Anniversary Edition Box.png

Hans im Glück a lansat Ediția pentru a 20-a aniversare a jocului în anul 2021. Vine cu jocul de bază, dar actualizat cu printare UV pe toate cartonașele și cutia albastră și aurie pentru a face detaliile să sclipească cu adevărat, în timp ce cartonașele însele sunt actualizate cu ilustrații nemaivăzute până acum și decorate cu personaje. Această ediție aduce 20 de cartonașe noi, incluzând o miniextensie pentru a 20-a aniversare cu 15 cartonașe și un nou râu cu încă 5 cartonașe mai mult decât alte râuri și un cartonaș cu izvor de mărime dublă. Această ediție include meepleși normali și abați pentru 5 jucători și abțibilduri pentru meepleși pentru a personaliza meepleșii.

This edition has cities with clipped buildings.

Conținut:


Hărți Carcassonne

Hărți Carcassonne

Cu Hărți Carcassonne, HiG oferă o nouă posibilitate de a juca Carcassonne. Este proiectată pentru ediția nouă.

Îți poți utiliza cartonașele și meepleșii tăi într-o țară, construi orașe cu nume real și influența cursul drumurilor importante. Sunt de asemenea moduri noi de primi puncte, de exemplu prin a evalua un oraș mare sau prin conectarea drumurilor la țările vecine.

Harta constă în hărtie de calitate mare, puternică și pânză ieșită în relief și are mărimea de A1. Harta este livrată rulată iar cumpărătorului îi este recomandat să o facă plată „îndoind-o contra” înainte de utilizare sau să o preseze pentru a deveni plată sub câteva cărți. Alternativ, poate fi de asemenea atașată de masă cu o bandă adezivă care se poate elimina (crep, de exemplu). Cea din urma are de asemenea avantajul că harta nu este mutată accidental.

Harta solicită jucătorilor să utilizeze propriul material de joc din jocul de bază și unele extensii majore (dacă este posibil și dorit acest lucru), deci nu este un produs de sine stătător, ci un complement pentru a juca o variantă a jocului de bază cu cartonașe suplimentare.

Hărți actuale:

 • Benelux
 • Franța
 • Germania (Deutschland)
 • Marea Britanie
 • Peninsula Iberică (Península Ibérica)
 • Estul SUA
 • Vestul SUA


Miniextensii cu jetoane pentru hărți

Jetoanele de hărți Carcassonne

Adițional, HiG a lansat Jetoanele de hărți, o miniextensie pentru Hărțile Carcassonne. Jetoanele de hărți, utilizând aceleași jetoane, oferă o miniextensie cu un diferit set de reguli pentru fiecare hartă. În Franța jucătorii vor presa vin, în timp ce jucătorii de Beneluxpot alege cartonașe stivuite cu fața în sus pe insule. În Peninsula Iberică, jucătorii se duc la geocaching; pe Insulele Britanice, jucătorii pot juca de două ori mai repede; iar în Germania, jucătoriii au posibilitatea de a își face meepleșii mai puternici.


Reguli pentru Hărți arcassonne și Jetoane pentru hărți

Vezi regulile aici

Big Box-uri

Big Box-urile Carcassonne sunt un mod bun (și de obicei mai ieftin) pentru jucătorii care doresc să înceapă cu jocul Carcassonne, deoarece conțin de obicei o copie a jocului de bază și un număr de extensii majore, și uneori minore. Acestea au fost lansate la fiecare câțiva ani, cu un set ușor diferit de (mini)extensii de fiecare dată. Următoarele Big Box-uri au fost lansate.

Big Box

Versiunea RGG
Versiunea HiG

Primul Big Box a fost lansat în anul 2006 de Hans im Glück.

Conținut:

Ediția germană a Big Box nu include Râul (mulțumită lui kettlefish)


Big Box 2

BigBox2 2008.png

Big Box 2 a fost lansat în anul 2008 de HiG.

Conținut:


Big Box 3

BigBox3 2010.png

Big Box 3 a fost lansat în anul 2010 de HiG.

Conținut:


Big Box 4

BigBox4 2012.png

Big Box 4 a fost lansat în anul 2012 de HiG.

Conținut:


Big Box 5

BigBox5 2014.png

Big Box 5 a fost lansat în anul 2014 de HiG.

Conținut:

 • Jocul de bază (versiune modificată cu simboluri adiționale Roata Destinului pe unele cartonașe)
 • Râul III (ediție specială a Râul I cu vii și oi printate)
 • Ext. 1 - Hanuri și catedrale (incluzând 8 cartonașe de puncte 50/100 în loc de 6)
 • Ext. 2 - Negustori și constructori (fără săculețul din material textil pentru cartonașe)
 • Ext. 9 - Oi și dealuri (fără săculețul din material textil pentru jetoanele cu oi și lupi)
 • Roata Destinului (versiune diferită față de versiunea de sine stătătoare)
 • Un set de pioni roz și unul de pioni mov pentru al șaptele și al optulea jucător


Big Box 6

Box BB6 RO.png

Big Box 6 a fost lansat în anul 2017 de HiG.

Conținut:


Russian Compilation 1

Box C1 BB1 HobbyWorld.png

Russian Compilation 1 a fost lansată în anul 2011 de Hobby World. Compilația are numele Suburbani și locuitori.

Conținut:


Russian Compilation 2

Box C1 BB2 HobbyWorld.png

Russian Compilation 2 a fost lansată în anul 2012 de Hobby World. Compilația are numele Nobili și turnuri.

Conținut:


Russian Compilation 3

Box Compilation3 C1 RUS.png

Russian Compilation 3 a fost lansată în anul 2014 de Hobby World. Compilația are numele Știință și magie.

Conținut:


Russian Big Box 1

Box C1 BB3 HobbyWorld.png

Russian Big Box 1 a fost lansat în anul 2013 de Hobby World. Bigbox-ul are numele Dar regal.

Conținut:


Russian Big Box 2

Box BB5 HobbyWorld.png

Russian Big Box 2 a fost lansat în anul 2019 de Hobby World. Bigbox-ul are numele Dar regal.

Conținut:


Pachete

Următoarele colecții au fost lansate.


Pachet: Jocul de bază, Negustori și constructori, Prințesa și dragonul

Bundle TB PD.jpg

Acest pachet a fost lansat în anul 2005.

Conținut:


Pachet: Jocul de bază, Turnul

Bundle Tower.jpg

Acest pachet a fost lansat în anul 2007.

Conținut:

Pachet: Jocul de bază, Catapulta

Bundle Catapult.png

Acest pachet a fost lansat în anul 2012.

Conținut:


Pachet: Jocul de bază II, Hanuri și catedrale II

Bundle IC II.png

Acest pachet a fost lansat în anul 2016.

Conținut:

Altele

Carcassonne Ediția de călătorie

TravelEdition.png

Ediția de călătorie a fost lansată în anul 2007.

Mărimea cartonașelor ediției de călătorie este mai mică decât cea a celor din jocul obișnuit, deci nu este posibil să adugi oricare (mini)extensie pentru jocul obișnuit, cu excepția miniextensiei Fantoma. Meepleși sunt de asemenea mai mici decât în mod normal.

Jocul include un săculeț pentru cartonașe pe care este printată o tablă de scor.

Tablou de început Carcassonne

Carcassonne Start Tableu C1 Front.png

Tabloul de început Carcassonne a fost lansat în anul 2015.

Tabloul reprezintă orașul Carcassonne și oferă posibilități adiționale de a plasa cartonașe la începutușl jocului. Imaginea este cunoscută din Contele din Carcassonne, unde a fost inclusă ca cartonașe singure.


Carcassonne pentru 2

CarcFor2 2017.png

Carcassonne pentru 2 a fost lansat de Hans im Glück în anul 2017.

Este o versiune a Carcassonne pentru doi jucători care vine într-o cutie de metal mică. Nu este niciun marcator de scor.

Conținut:

 • 48 de caronașe de teren (subset al jocului de bază standard cu cartonașe adiționale în alte configurații)
 • 12 meeplei în două culori - 6 fiecare în roșu și albastru


Spin-off-uri

Variante variate pentru spin-off-uri Carcassonne

Ediția de iarnă digitală de descărcat

WinterDownload 2011.png

În anul 2011, înainte de lansarea Carcassonne de iarnă, această variantă a fost făcută disponibilă pentru descărcare, pentru „printare și jucare” personală, de pe site-ul Hans im Glück. Intenția era ca fișierele să fie printate pe autocolante și apoi lipite pe cartonașele obișnuite Carcassonne. Din punct de vedere al stilului, se baza pe interfața primei ediții, cu o acoperire de zăpadă. Această ediție conținea setul standard de 72 de cartonașe și regulile standard. Odată ce 'Carcassonne de iarnă' a fost lansat în anul 2012, versiunea de descărcare a fost retrasă.

Conținut:

 • 72 de imagini cu cartonașe de teren într-un fișier PDF de 6 pagini