Visuele veranderingen in de 2e Editie

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Visual Changes in the 2nd Edition and the translation is 100% complete.

De Tweede Editie van Carcassonne heeft een paar veranderingen ondergaan sinds de release in 2014. Deze kleine grafische veranderingen hebben geen invloed op de speelbaarheid van het spel, maar op het visuele uiterlijk van het bord bij het combineren van tegels van verschillende spellen of stijlen.

Donkere steden

Dark Light city.jpg

De eerste gedrukte versies van de tweede editie van Carcassonne (2014-2016) hadden een donkerder bruine kleur als basis voor de steden. Dit werd ook gebruikt voor de eerste twee grote uitbreidingen (Uitb. 1 - Kathedralen en Herbergen, en Uitb. 2 - Kooplieden en Bouwmeesters), evenals enkele leden van het promotieartikelen die op dat moment beschikbaar waren. Volgens verschillende berichten op het Carcassonne Central Forum hebben KJW gevraagd om dit te verlichten, en sindsdien zijn alle nieuwe uitgaven (vanaf Uitb. 3 - De Draak, de Fee en de Jonkvrouw), en de daaropvolgende uitgaves van het basisspel en de eerste twee uitbreidingen, voorzien van de lichtere gekleurde steden.

In het voorbeeld hiernaast worden de twee verschillende bedrukkingen getoond voor een van de kathedraaltegels en een paar aangrenzende tegels. (Afbeelding gecombineerd uit verschillende versies van PDF's van de spelregels voor Kathedralen en Herbergen)

Binnen de fancommunity wordt de donkere stadsversie Carc 2.0 genoemd, de lichtere stadsversie Carc 2.1.

In de loop van de productiegeschiedenis zijn er enkele problemen geweest met de kleurconsistentie tussen de verschillende uitbreidingen en het is iets waar we als spelers mee moeten proberen te leven. Een paar hebben misschien esthetische problemen met het combineren van uitbreidingen uit de twee verschillende drukken, maar de tegels zijn topologisch gezien identiek.

Versies die uitgegeven zijn met een donkere stadsachtergrond

Steden met afgeknipte gebouwen

voorbeeld 1: Deze foto vergelijkt stadstegels uit het basisspel (links) en steden met afgeknipte gebouwen uit de 20th Anniversary Edition (rechts).

sinds 2020, de nieuwe uitgaven van de tweede editie van Carcassonne (op enkele uitzonderingen na) hebben de vorm van de tegels en de grafische stijl veranderd, waarbij dit laatste het meest merkbaar is voor de steden:

  • Tegels hebben rondere hoeken dan vorige sets en uitbreidingen.
  • De artwork stijl neigt naar meer gedetailleerde graphics en vormgegeven gebouwen.
  • Steden hebben enkele gebouwen die de tegel oversteken en daarom aan de tegelranden worden geknipt. Dit veroorzaakt een onregelmatigheid aan de randen van de stad, omdat de illustratie abrupt wordt onderbroken.

Voorheen waren de gebouwen in de Tweede Editie minder verspreid over de steden. Ze stonden dicht bij de rand van de tegel, maar liepen er nooit overheen..

voorbeeld 2 2: Deze foto vergelijkt de hoeken van de tegels uit het basisspel (links) en de rondere uit de 20ste jubileumeditie (rechts). De rondere hoeken creëren een grotere opening op de kruispunten die de onderbrekingen van de stadsmuur, veroorzaakt door de hoeken tussen de steden, ongedaan maakt.

Items waarvan bekend is dat ze in deze nieuwe stijl zijn geproduceerd: