Schimbări vizuale în ediția nouă

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Visual Changes in the 2nd Edition and the translation is 100% complete.

A doua ediție a Carcassonne a întâmpinat câteva schimbări din lansarea sa din anul 2014. Aceste schimbări minore ale graficii nu afectează modul de jucare a jocului, ci aparența vizuală a tablei când se combină cartonașe din ediții sau stiluri diferite.

Orașe mai închise

Dark Light city.jpg

Primele versiuni printate ale ediției noi ale Carcassonne (2014-2016) prezentau o culoare maro mai închisă la baza orașelor. Aceasta a fost de asemenea utilizată pentru primele două extensii majore (Ext. 1 - Hanuri și catedrale și Ext. 2 - Negustori și constructori), precum și unele dintre produsele promoționale prezente la acea vreme. [Potrivit câtorva postări de pe Carcassonne Central Forum,] KJW a cerut ca culoarea să fie mai deschisă, și de atunci toate lansările noi (de la Ext. 3 - Prințesa și dragonul încoace), și reprintările ulterioare ale jocului de bază (cu tot cu Râul) și primelor două extensii au prezentat orașele colorate mai deschis.

În exemplul din dreapta, cele două tipăriri diferite sunt afișate pentru una dintre cartonașele cu catedrală și câteva cartonașe adiacente. (Imagine combinată din diferite versiuni ale PDF-ului de reguli ale Hanuri și catedrale).

În comunitatea de fani, versiunea mai închisăde oraș este numită Carc 2.0, iar versiunea mai deschisă Carc 2.1.

De-a lungul istoriei sale de producere, au fost câteva probleme cu consistența culorii dintre (mini)extensii diferite și este ceva cu care noi, ca jucători, trebuie să încercăm să trăim. Câțiva pot avea probleme estetice cu combinarea (mini)extensilor din cele două tipăriri diferite, dar cartonașele sunt identice din punct de vedere topologic.

Lucruri despre care se știe că au fost produse cu orașe mai întunecate

Orașe cu clădiri tăiate

Exemplul 1: Această imagine compară cartonașele cu oraș din versiunea clasică a jocului de bază (stânga) cu cele cu oraș cu clădiri tăiate din Ediția pentru a 20-a aniversare (dreapta).

Începând cu anul 2020, noile lansări ale celei de a doua ediție a Carcassonne (cu câteva excepții) și-au schimbat forma cartonașelor și stilul grafic, cel din urmă afectând cel mai evident orașele. Orașelor le-au fost adăugate niște clădiri care dau pe afară din cartonaș:

  • Cartonașele prezintă colțuri mai rotunjite față de seturile și (mini)extensiile anterioare.
  • Stilul de ilustrații tinde să arate grafici mult mai detaliate și clădiri texturate.
  • Orașele prezintă niște clădiri care dau pe afară de pe cartonaș, și prin urmare tăiate la laturile cartonașului. Asta cauzează o discontinuitate la laturile cu oraș, din moment ce ilustrația este întreruptă abrupt.

Înainte, stilul de ilustrații al celei de a doua ediții prezenta clădiri distribuite mai răsfirat în orașe. Ar fi lângă latura cartonașului, dar niciodată dând pe afară.

Exemplul 2: Această imagine compară colțurile cartonașelor din versiunea clasică a jocului de bază (stânga) cu cele mai rotunjite din Ediția pentru a 20-a aniversare (dreapta). Colțurile mai rotunde creează o gaură mai mare la intersecții care disimulează întreruperile de zid de oraș cauzate de colțurile oraș-oraș.

Lucruri despre care se știe că au fost produse cu acest stil nou: