Castele din Germania (prima ediție)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Castles in Germany (1st edition) and the translation is 100% complete.
Castles C1 03.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
German Castles C3 Tile 03.pngDeschide următoarele reguli dacă cartonașele tale arată precum acest cartonaș.
Castele din Germania Castele din Germania
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege jocul din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată
Simbolul extensiei

Extensia Castele din Germania (Burgen in Deutschland) a fost lansată original de Hans im Glück în 2015. Regulile arată alt simbol al extensiei decât cartonașele. Se presupune că asta a fost schimbat în ultima clipă și uitat în reguli sau vice versa. Castelele din Germania ale celei de a doua ediții arată același simbol ca cel arătat în regulile primei ediții.

Această extensie, care prezintă 6 castele binecunoscute din Germania, permite jucătorii să devină seniori și domnițe, câștigând puncte extra pentru proprietățile lor faimoase.

Conținut

  • 6 cartonașe de teren de mărime dublă care prezintă castele germane

Reguli

Pregătire

Fiecare jucător ia 1 castel la alegerea sa. (Cu 2 sau 3 jucători, fiecare jucător are posibilitatea de a lua 2 castele.) Alternativ, amestecă cartonașele cu castel și distribuie-le aleatoriu. Jucătorii apoi își plasează castelele cu fața în sus în fața lor.[1] Această extensie este proiectată pentru jocul de bază Carcassonne, iar cu excepția noilor reguli arătate mai jos, toate regulile de bază ale jocului Carcassonne rămân neschimbate.

Atașarea unui cartonaș

În timpul turei sale, un jucător are posibilitatea de a plasa unul dintre cartonașele sale cu castel în loc de a trage un cartonaș normal. Un cartonaș cu castel nu poate atinge niciun cartonaș cu castel plasat anterior, fie ortogonal sau colț-la-colț (diagonal). Celelalte reguli obișnuite pentru plasarea cartonașelor de peisaj încă se aplică.

Plasare incorectă.

Plasarea unui supus

După ce a plasat un cartonaș cu castel, jucătorul are posibilitatea de a plasa unul dintre supușii săi pe cartonaș ca de obicei. Supusul poate fi plasat pe un drum, într-un oraș sau pe un câmp, urmând regulile obișnuite de plasa. Dacă supusul este plasat pe castelul însuși, devine lord sau domniță a(l) castelului.

Evaluare

Evaluarea unui castel

Un castel este considerat a fi finalizat atunci când cartonașul este înconjurat complet de cartonașe, în același mod ca o mănăstire, și este evaluat în același fel. Odată ce un castel este finalizat, jucătorul cu un lord/domniță pe castel primește 12 puncte, iar jucătorul își ia înapoi supusul său în rezerva sa ca de obicei. La sfârșitul jocului, fiecare cartonaș care înconjoară un castel nefinalizat aduce câte 1 punct pentru castel, iar cartonașul cu castelul însuși aduce 2 puncte.

La sfârșitul jocului, jucătorul NEGRU primește 8 puncte pentru castelul lui (2 pentru cartonașul castelului și 6 pentru cartonașele înconjurătoare).

Evaluarea drumurilor și orașelor finalizate din jurul castelului[2][3]

Dacă este finalizat un drum sau un oraș care se sfârșește (și/sau începe) pe un cartonaș cu castel, toții jucătorii cu o majoritate de supuși pe drumul sau orașul finalizat încasează câte 3 puncte bonus pentru fiecare castel implicat.[4][5] Nu contează dacă castelul german este ocupat sau nu.

Exemplu de evaluare de drum și oraș cu castele germane:
  • Jucătorul NEGRU plasează cartonașul cu castel în stânga jos și plasează un supus pe castel. Plasarea acestui cartonaș finalizează 2 drumuri și 1 oraș.
  • Jucătorul ROȘU și jucătorul ALBASTRU primesc fiecare câte 16 puncte pentru orașul finalizat (10 puncte pentru orașul însuși și 2x3 puncte pentru cele 2 castele).
  • Jucătorul NEGRU primește 5 puncte pentru drumul lui finalizat (2 puncte pentru drumul însuși și 3 puncte pentru castel).
  • Jucătorul ALBASTRU primește 10 puncte pentru drumul lui finalizat (4 puncte pentru drumul însuși și 2x3 puncte pentru cele 2 castele).

Alte extensii

>> Considerații generale

  • Această secțiune acoperă clarificări privitoare la interacțiunile castelelor germane cu alte (mini)extensii (din 10/2015)

>> Hanuri și catedrale - Puncte bonus

  • Pentru drumuri cu han sau orașe cu catedrală are loc prima oară evaluarea, apoi este adăugat bonusul de 3 puncte de la fiecare castel german implicat.

>> Prințesa și dragonul - Mutarea dragonului

  • Castelele germane nu protejează supușii în fața dragonului. Castelul german este plasat doar pe un singur cartonaș, deci are mai puține funcții decât o cetate (din Poduri, cetăți și bazaruri) care se află între 2 cartonașe. Funcția sau mecanica unui castel german sunt mai mult ca cele ale unei mănăstiri.
  • Cartonașul cu castel german este un singur cartonaș - așa că dragonul are nevoie de numai una dintre cele 6 mutări ale lui pentru acest cartonaș, iar apoi continuă pe drumul.
Exemplul 1: Dragonul începe să se mute și intră pe un cartonaș cu castel german care permite câteva opțiuni pentru cel de-al doilea pas al său.
Exemplul 2: Această mutare a dragonului include un cartonaș cu castel german.

>> Turnul - Aria turnului

  • Un cartonaș cu castel german are valoarea unui singur cartonaș pentru area oricărui turn.
Exemplu: Area acestui turn de 3 piese include castele germane. Numerele indică distanța de la turn.


>> Abația și primarul - Partea 1: Mutarea căruței

  • Căruța poate fi plasată pe un castel german.
  • Căruța poate fi mutată într-un castel german după finalizarea unui drum care este conectat cu castelul german - atât timp cât castelul german nu este finalizat și niciun alt supus nu îl deține.

>> Abația și primarul - Partea 2: Plasarea moșiei

  • Regula generală spune că baza pentru moșie trebuie să fie stabilă - asta înseamnă că colțul tuturor celor patru cartonașe trebuie să se atingă reciproc iar toate cartonașele trebuie să aibă câmp în centru pentru plasarea moșiei.
  • Un cartonaș cu un castel german poate prin urmare să ocupe unul sau două colțuri de sub o moșie.
Exemplu: Cazuri valide de plasarea a unei moșii când este implicat un cartonaș cu un castel german.


>> Aparate de zbor - Distanța și plasarea zburătorului

Cartonașul cu castel german este socotit drept 1 cartonaș. Dacă supusul care zboară aterizează pe acest cartonaș, atunci supusul care zboară are de ales între 3 drumuri, 1 oraș sau castelul german (funcția sau mecanica unui castel german sunt mai mult ca cele ale unei mănăstiri). Supusul poate ateriza pe unul dintre aceste teritorii doar dacă acesta nu este deja finalizat.

Exemplul 1: Două cazuri de traiectorie ale supusului care zboară implicând cartonașe cu castel german.
  • Dacă zborul supusului care zboară este în diagonală, toți pașii trebuie să fie într-o linie dreaptă în direcția pe care o arată săgeata de la aparatul de zbor. Unghiul nu se poate schimba, dar ar fi putut dacă ar fi intrat prin colțul unui cartonaș cu castel german și ar fi ieșit prin colțul opus. Dacă supusul care zboară a aterizat pe un cartonaș cu castel german are de ales între cele 3 drumuri, singurul oraș sau castelul german. Supusul poate ateriza pe unul dintre aceste teritorii doar dacă acesta nu este deja finalizat.
Examplul 2: Aceste exemple prezintă câte o traiectorie diagonală a unui supus care zboară care implică un cartonaș cu un castel german. Săgeata violet indică traiectoria corectă urmând direcția aparatului de zbor. Săgeata gri arată o traiectorie diagonală invalidă din moment ce deviază de la traiectoria indicat de aparatul de zbor.
Exemplul 3 - Plasarea unui supus care zboară pe un cartonaș cu un castel german: Jucătorul ROȘU aruncă zarul și dă un 2. Supusul aterizează pe cartonașul cu castel german. Drumurile și castelul german sunt deja finalizate. Jucătorul ROȘU poate plasa supusul care zboară numai pe segmentul de oraș, din moment ce orașul nu este finalizat.


>> Ciuma - Răspândirea ciumei

  • Un cartonaș cu castel german este socotit drept 1 cartonaș pentru jetoanele de ciumă.

>> Mănăstiri din Germania/Olanda și Belgia - Evaluarea abatelui

  • Nu există nicio clarificare explicită despre cum afectează castelele germane evaluarea abatelui dintr-o mănăstire. Pare rezonabil să se aplice principiile oferite mai sus pentru extensia Turnul.

>> Turnurile de veghe - Evaluare

  • Un turn de veghe ce evaluează pentru drumuri sau orașe va lua în considerare toate teritoriile de pe un cartonaș de mărime dublă, chiar dacă una dintre jumătățile sale nu este de fapt adiacentă.
  • Un turn de veghe ce evaluează pentru meepleși va lua în considerare toții meepleșii de pe cartonașe de mărime dublă adiacente cu ele, chiar dacă una dintre jumătățile sale nu este de fapt adiacentă.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Dacă un turn de veghe ce evaluează pentru meepleși este adiacent cu numai o singură jumătate a unui cartonaș de mărime dublă, turnul de veghe ia în considerare acei meepleși de pe jumătatea adiacentă cu turnul de veghe sau toți meepleșii de pe cartonaș?

Răspuns: Turnul de veghe va lua în considerare toți meepleșii de pe cartonașul de mărime dublă. (10/2022)

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 6
link={{{link}}} ×1
link={{{link}}} ×1
link={{{link}}} ×1
link={{{link}}} ×1
link={{{link}}} ×1
link={{{link}}} ×1

Castelele în detaliu

Fortăreața Königstein (Saxonia)

Fortăreața Königstein (Saxonia)

Aceasta este una dintre cele mai mari fortărețe montane din Europa. Se află în Sächsische Schweiz în mijlocul Munților Elbei, lână Dresda. A fost construită în vârful unui platou ce se înalță la 240 de metri deasupra râului Elba. Întinzându-se peste 750 de ani de istorie, aceste fortificații sunt alcătuite impresionant ansamblu de clădiri în stilurile de construcție gotic târziu, renascentist, baroc și al secolului al XIX-lea. Începând din 2008, o întâlnire anuală de fani Carcassonne este ținută la Fortăreață în fiecare februarie. http://www.festung-koenigstein.de


Castelul Konradsheim (NRW))

Castelul Konradsheim (NRW)

Acest castel șănțuit este aflat între Colonia și Bonn și este unul dintre puținele castele medievale-târzii din Renania care au supraviețuit. Se zice că cavalerul Arnold von Buschfeld este privit ca constructorul său. Astăzi, castel este proprietare privată și poate fi închiriat pentru evenimente. Începând din 2012, o întâlnire anuală de fani Carcassonne este ținută aici în fiecare noiembrie. http://www.burg-konradsheim.de


Castelul Rieneck (Bavaria)

Castelul Rieneck (Bayern)

Construit în jurul anului 1150, Castelul Rieneck este aflat în Franconia Inferioară Sinntal în Bavaria. Astăzi, este Youth Castle of the Association of Christian Scouts and Guides. O parte binecunoscută a structurii, și privită ca inima castelului, este „Turnul Gros”. Construit în secolul al XII-lea cu un perete de unică capelă romanică, complet închis de zidul donjonului. http://www.burg-rieneck.de


Castelul Eltz (Eifel / Rhineland-Pfalz)

Castelul Eltz (Eifel / Rhineland-Pfalz)

Acesta este considerat epitomul castelelor cavalerilor germane. Este aflat pe valea râului Eltz pe marginea lanțului montan Eifel. Construit la începutul secolului al XII-lea, a rezistat testului timpului. Istoria sa este bogată cu mituri și evenimente, personalități importante și artă grozavă. http://www.burg-eltz.de


Castelul Wartburg (Turingia)

Castelul Wartburg (Turingia)

Castelul Wartburg are vedere la orășelul Eisenach din Turingia. A fost fondat în 1067 de Louis Springer, iar din 1999 încoace a fost un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Din mai 1521 până în martie 1522, controversatul reformator Martin Luther a găsit refugiu la Wartburg pe când traducea Noul Testament în germană. http://www.burg-rieneck.de


Castelul Bentheim (Saxonia Inferioară)

Castelul Bentheim (Saxonia Inferioară)

Acesta este un castel timpuriu-medieval înconjurat de orașul Bad Bentheim din Saxonia Inferioară. Este considerat unul dintre cele mai mari și mai frumoase castele din nord-vestul Germaniei. Cele mai vechi mărturii ale acestui castel datează din secolul al XI-lea. Astăzi, castelul găzduiește un muzeu și poate fi vizitat pe durata întregului an. http://www.burg-bentheim.de


Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Interpretare din partea comunității Regulile nu menționează că cartonașele cu castel sunt păstrate cu fața în jos, așa că trebuie să rămână vizibile odată distribuite și plasate în fața jucătorilor.
    Notă: Regulile în germană din ediția nouă clarifică acest aspect.
  2. Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Câte puncte valorează un castel german pentru evaluarea mănăstirilor? Răspuns: Un castel german este un singur cartonaș și se socotește ca un singur cartonaș pentru evaluarea unei mănăstiri. (10/2015)
    Exemple de evaluare de mănăstire cu castele germane. Jucătorul obține 1 punct pentru mănăstire și câte 1 punct pentru fiecare cartonaș din jurul acesteia:
    • Exemplul A: Această mănăstire finalizată valorează 8 puncte, cu 3 castele germane în vecinătatea sa.
    • Exemplul B: Această mănăstire finalizată valorează 7 puncte, cu 2 castele germane în vecinătatea sa.
  3. Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Un castel german este socotit pentru evaluarea fermelor? Răspuns: Nu, nu este socotit pentru evaluarea fermelor. Castelul german este pe un singur cartonaș, așa că are mai puține funcții decât o cetate care se află între două cartonașe. (10/2015)
  4. Interpretare din partea comunității Prin urmare, un drum al cărui amândouă capete se termină fiecare la un castel german diferit valorează încă 6 puncte bonus. Un drum al cărui amândouă capete se termină fiecare la același castel german valorează încă 3 puncte bonus. (4/2015)
  5. Clarificare oficială din partea publicatorului Aceste puncte bonus sunt adăugate teritoriului după modificări de la hanuri sau catedrale. (10/2015)