Goana după aur: Jocul de bază

From Wikicarpedia
Revision as of 20:42, 26 May 2024 by NGC 54 (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Other languages:
GoldRush Tile 64.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor. GoldRush Tile 31.png
Dacă cartonașele arată astfel, atunci ai cartonașe de Carcassonne obișnuit.Base Game C3 Tile M.png
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png

Vestul Sălbatic – un ținut plin de sălbăticie neîmblânzită. Construirea primelor linii de cale ferată din zonă scoate coloniștii afară din corturile lor în înfloritoarele orașele miniere. Comerțul cu amerindienii este lucrativă; caii sălbatici sunt deosebit de valoroși. Dar atunci când sunt descoperite filoane de aur în munți, nimic nu poate opri goana nebună după acesta - toți vor să se îmbogățească peste noapte. Dar ai grijă! Multe dintre minele de aur pot să fi fost deja pustiite de concurența ta, iar înainte ca tu să știi, toate pepitele de aur s-au dus. Atunci când joci jocul, toți au febra aurului!

Informații generale și comentarii

Lansat original de Hans im Glück în 2014, Carcassonne: Goana după aur este un joc entuziasmant de plasare a cartonașelor amplasat în timpul goanei după aur dun Vestul Sălbatic pentru 2 până la 5 jucători, cu vârste de 8 ani în sus.

Conținut

 • 72 de cartonașe de teren incluzând 1 cartonaș de pornire cu un verso unic. Cartonașele prezintă șine de cale ferată cu locomotive, munți cu pepite, prerii cu tabere tepee amerindiene și herghelii și orașe vestice.
Versoul cartonașelor normale
Cartonașe din Goana după aur:
A. Versoul cartonașului
de pornire
B. Oraș
C. Munți
D. Prerii
E. Șine de cale ferată
F. Joncțiuni
Simbolurile de pe cartonașe reprezintă:
Goldrush Key Loco.jpg
Locomotive
Goldrush Key Nuggets.jpg
Pepite de aur
Goldrush Key Tipi.jpg
Tabere tepee
Goldrush Key Horses.jpg
Cai sălbatici
 • 25 de cowboy - 5 în fiecare dintre cele 5 culori. Cowboyi sunt folosiți drept căutători de aur, muncitori feroviari, negustori și fermieri. 1 cowboy de fiecare culoare este folosit drept marcator de scor.
Figure Cowboys.png
 • 5 corturi - 1 în fiecare dintre cele 5 culori. Corturile sunt folosite pentru a amplasa tabăra în munți și a exploata aurul dinăuntru.
Figure Tents.png
 • 1 tablă de punctaj folosită pentru a ține socoteala punctajelor jucătorilor.
Goldrush Scoreboard.jpg
 • Cărticică de reguli
 • 63 jetoane de exploatare - Acestea sunt plasate pe cartonașe în timpul jocului și „dezgropate” de jucători. Pe față ilustrează pepite de aur (1, 2, 3 sau 5 puncte) sau pietriș (0 puncte).
Token Nugget1.pngToken Nugget2.pngToken Nugget3.pngToken Nugget5.png   Token Nugget0.png     Token Nugget back.png Verso de jeton de exploatare

Prezentare generală

Jucătorii efectuează ture plasând cartonașe. Va fi creat un peisaj de prerii, munți și căi ferate, pe care jucătorii își vor plasa cowboyi pentru a încasa puncte. Jucătorii vor căuta aur în munți, indiferent dacă au dreptul de a face asta sau nu. Odată ce au fost plasate toate cartonașele de teren și evaluarea a fost dusă la bun sfârșit, jucătorul cu cele mai multe puncte este câștigătorul.

Pregătire

Fața cartonașului de pornire
 • Cartonașul de pornire este plasat în mijlocul mesei. Plasează un jeton de exploatare cu fața în jos pe munte. Amestecă cartonașele de teren rămase și plasează-le în mai multe teancuri cu fața în jos astfel încât să fie la îndemâna tuturor jucătorilor.
 • Jetoanele de exploatare rămase sunt plasate cu fața în jos la îndemână. În mod ideal, unui jucător ar trebui să i se aloce să plaseze aceste jetoane după cum este necesar.
 • Fiecare jucător ia 5 cowboy și 1 cort în culoarea aleasă de acesta, plasând unul dintre cowboyi săi pe câmpul 0 al tablei de punctaj.
 • Cel mai tânăr jucător alege cine începe jocul.[1]

Desfășurarea jocului

Jocul este jucat în ordinea acelor de ceasornic de la jucător de start. Jucătorul efectuează următoarele acțiuni în ordinea specificată:

step 1.   Jucătorul trebuie să tragă un cartonaș de teren și să îl plaseze în concordanță cu regulile de mai jos (plasează jetoane de exploatare când și unde este potrivit).

step 2a. Jucătorul are posibilitatea de a plasa un cowboy pe cartonașul tocmai plasat în concordanță cu regulile de mai jos, SAU
step 2b. Jucătorul are posibilitatea de a plasa/muta propriul său cort pe un munte, SAU
step 2c. Jucătorul are posibilitatea de a lua un jeton de exploatare de pe muntele unde se află cortul său. (Un jucător are posibilitatea de a efectua nu mai mult decât 1 dintre acțiunile detaliate în pasul 2. Un jucător are de asemenea posibilitatea de a alege să nu efectueze niciuna dintre acțiunile detaliate în pasul 2.)

step 3.   Dacă, prin plasarea unui cartonaș nou, sunt finalizate/finalizați una/unul sau mai multe căi ferate, munți sau orașe, acestea sunt evaluate și punctate.

Apoi, jucătorul următor își joacă tura.

step 1. Atașarea cartonașelor de teren

Regulile conținute în cadrul chenarelor roșii închis sunt la fel ca în jocul original Carcassonne. Jucătorii experimentați pot omite aceste secțiuni.

Un jucător trebuie mai întâi să tragă un cartonaș de teren din teancurile cu fața în jos. Poate să îl arate tuturor jucătorilor (care pot da sfaturi despre oportunități de plasare „bună”), iar apoi îl plasează în concordanță cu următoarele reguli:

 • Cartonașul tocmai plasat (cu contur roșu în exemplele de mai jos) trebuie să fie plasat adiacent cu cel puțin 1 cartonaș existent. Adiacența diagonală nu este suficientă.
 • Șinele de cale ferată, munții și preriile trebuie să continue de pe acest cartonaș tocmai plasat pe cartonașele adiacente existente. În cazul rar în care un cartonaș tras nu poate fi plasat legal, acesta este respins din joc. Jucătorul trage un nou cartonaș de teren pe care să îl plaseze în schimb.
Șina de cale ferată și preriile continuă.
Muntele continuă.
Muntele continuă în stânga; preria continuă în partea de jos.
Plasarea cartonașului nu ar fi permisă (prerie lângă munte).

Plasarea jetoanelor de exploatare

Atunci când un jucător plasează un cartonaș de teren care ilustrează un segment de munte, unul sau mai multe jetoane de exploatare sunt imediat plasate cu fața în jos pe acel munte. Numărul jetoanelor de exploatare de plasat este egal cu numărul simbolurilor pepite de aur de pe cartonașul tocmai plasat. De dragul clarității, toate jetoanele de exploatare de pe un munte dat ar trebui păstrate într-un singur teanc cu fața în jos.

Cartonașul tocmai plasat are două simboluri pepite de aur: plasează două jetoane de exploatare de pe acest munte.
Stivuiește cele două jetoane de exploatare furnizate de cartonașul de mai sus pe jetoanele de exploatare existente.

Pentru a vă asigura că nu uitați să plasați aceste jetoane, este recomandat ca unui singur jucător să i se aloce această sarcină importantă.

step 2a. Plasează un cowboy
Gold Rush Cowboys.png

Odată ce un jucător a plasat un cartonaș, acesta are posibilitatea de a plasa un cowboy. Se aplică următoarele reguli:

 • Poate fi plasat numai un singur cowboy.
 • Cowboyul trebuie să vină din rezerva sa personală.
 • Cowboyul trebuie să fie plasat pe cartonașul tocmai plasat.
 • Cowboyul trebuie să ocupe un singur teritoriu. Drept...
Muncitor feroviar Căutător de aur Negustor Fermier
Goldrush Ex07 CowboyRole1.png sau Goldrush Ex07 CowboyRole2.png sau Goldrush Ex07 CowboyRole3.png sau Goldrush Ex07 CowboyRole4.png aici
sau
acolo
pe o cale ferată pe un munte într-un oraș pe o prerie Culcă-ți la pământ fermierii!

Notă: Pentru prima ta partidă, este cel mai bine să joci fără fermieri.

 • Niciun alt cowboy (de-al altui jucător sau de-al tău) nu poate fi prezent pe calea ferată, muntele sau preria pe care îți plasezi cowboyul.[2] Acest lucru este ilustrat cât se poate de bine de următoarele exemple:
Jucătorul ALBASTRU nu are posibilitatea de a plasa un muncitor feroviar deoarece calea ferată este deja ocupată. Jucătorul ALBASTRU are, totuși, posibilitatea de a plasa un căutător de aur pe munte sau un fermier pe oricare dintre prerii.
Jucătorul ALBASTRU nu are posibilitatea de a plasa un căutător de aur deoarece muntele este deja ocupat. Jucătorul ALBASTRU are, totuși, posibilitatea de a plasa un muncitor feroviar pe calea ferată sau un fermier pe oricare dintre prerii. În orice caz, simbolul pepită de aur de pe munte indică că trebuie adăugat un jeton de exploatare.

Dacă un jucător nu are niciun cowboy în rezerva sa, trebuie să continue să plaseze cartonașe în tura sa chiar dacă nu poate plasa cowboy. Nu te îngrijora: cowboyi se întorc în rezervele jucătorilor lor atunci când nu mai sunt necesari pe căile ferate, munții și orașele respective/respectivi lor (explicat mai departe mai târziu).

step 2b. Instalează un cort

În loc de a plasa un cowboy, un jucător are posibilitatea de a plasa cortul său pe segmentul de munte al unui cartonaș sau să îl mute de pe un segment de munte pe altul. Se aplică următoarele reguli:

 • Muntele trebuie să nu fie finalizat.
 • Segmentul de munte al cartonașului trebuie să fie liber (un cowboy poate să ocupe alt segment al aceluiași cartonaș).
 • Cowboyi și corturile încă pot să ocupe alte segmente ale aceluiași munte.
 • Cortul poate să ocupe un cartonaș tocmai plasat sau un cartonaș plasat anterior.
 • Nu există nicio diferență funcțională între a plasa un cort din rezerva personală a cuiva și mutarea unui cort de pe un cartonaș pe altul.
Jucătorul GALBEN își plasează cortul pe un munte, de altfel ocupat de un căutător de aur ALBASTRU.
Jucătorul GALBEN își plasează cortul pe un munte, de altfel ocupat de căutători de aur ALBAȘTRI și ROȘII, precum și de un cort ALBASTRU. Deși un muncitor feroviar ROȘU ocupă același cartonaș, segmentul de munte este liber.
step 2c. Exploatează aur

Într-o tură în care un jucător alege să nu plaseze un cowboy (2a) sau să instaleze un cort (2b), are posibilitatea de a alege să ia jetonul de exploatare de cel mai sus de pe muntele unde este situat cortul. Nu contează care alți cowboy și corturi ocupă acel munte sau cine deține cei mai mulți cowboy de pe acel munte. Jetonul de exploatare pe care îl dobândește un jucător este plasat cu fața în jos în fața sa. Un jucător are posibilitatea de a privi valoarea jetoanelor de exploatare dobândite ale sale în orice moment, dar acestea vor fi adăugate punctajului jucătorului numai la sfârșitul jocului.

Într-o tură ulterioară, jucătorul GALBEN ia un jeton de exploatare. Căutătorul de aur ALBASTRU de pe același munte nu afectează asta.

Atenție: Dacă, prin plasarea unui cartonaș nou, sunt finalizate/finalizați una/unul sau mai multe/mulți căi ferate, munți sau orașe, treci la pasul 3 în care aceste teritorii vor fi evaluate și punctate.

În caz contrar, următorul jucător în sensul acelor de ceasornic își începe tura.

step 3. Evaluarea căilor ferate, munților și orașelor finalizate/finalizați

Dacă o cale, un munte sau un oraș este „finalizat(ă)” prin plasarea cartonașului de teren, este acum evaluat(ă).

Cale ferată finalizată

O cale ferată este finalizată atunci când cele două capete ale sale se termină în joncțiuni, orașe și/sau munți sau atunci când formează o buclă finalizată. Căile ferate pot varia mult în lungime (puține sau multe segmente).

Un jucător al cărui muncitor feroviar ocupă de unul singur o cale feroviară încasează puncte egale cu „lungimea” căii ferate (numărul de cartonașe folosite). De exemplu, o cale ferată de cinci cartonașe valorează 5 puncte. Mai multe exemple sunt ilustrate mai jos.

Jucătorul ALBASTRU încasează 4 puncte.
Jucătorul ALBASTRU încasează 3 puncte.
Cale ferată finalizată cu locomotive

Dacă există exact 1 locomotivă pe un drum finalizat, punctajul pentru acea cale feroviară este dublat.

Dacă nu există nicio locomotivă sau se află două sau mai multe locomotive pe o cale ferată finalizată, punctajul nu este dublat.

Jucătorul ALBASTRU încasează 8 puncte (4 puncte pentru 4 cartonașe dublate de o singură locomotivă).
Jucătorul ALBASTRU încasează 6 puncte (deoarece două sau mai multe locomotive nu dublează valoarea unei căi ferate).
Tabla de punctaj

Toți jucătorii țin socoteala punctelor loc cu un cowboy de pe tabla de punctaj furnizată, cu câmpuri marcate cu 0-49. Dacă se întâmplă ca un jucător să dobândească 50 sau mai multe puncte într-o partidă, trebuie să își culce cowboyul la pământ (așa cum este ilustrat în dreapta) pentru a indica că a terminat un tur al tablei de punctaj. În acest fel, un cowboy culcat la pământ pe câmpul 1 al tablei de punctaj (așa cum este ilustrat în dreapta) indică un punctaj de 51 de puncte.[3]

Jucătorul GALBEN încasează 2 puncte și mută cowboyul de scor de pe câmpul 49 pe câmpul 1. Cowboyul de scor este culcat la pământ pentru a indica că jucătorul a depășit 50 de puncte.
Mai mulți cowboy pe o cale ferată sau un munte finalizat(ă)

Prin plasarea isteață a cartonașelor și cowboylor, se poate ca mai mulți cowboy să ocupe un singur teritoriu.

Atunci când este finalizat(ă) o asemenea cale ferată sau un asemenea munte, jucătorul care are cei mai mulți cowboy pe un teritoriu dat încasează de unul singur punctele. În cazul unei remize, toți jucători aflați la egalitate încasează puncte depline.

Cartonașul tocmai plasat conectează două căi ferate anterior separate ca o singură cale ferată finalizată.
Jucătorul ALBASTRU și cel GALBEN încasează amândoi 5 puncte, căci se află la egalitate pentru cei mai mulți cowboy.

Munte finalizat

Un munte este finalizat atunci când este înconjurat complet de prerii (nu are nicio latură deschisă) și nu există niciun gol înăuntru. Munții finalizați pot varia mult în mărime (puține sau multe segmente).

Jucătorul care are cei mai mulți căutători de aur pe un munte finalizat mai întâi ia toate jetoanele de exploatare care rămân pe munte, iar apoi încasează 1 punct pentru fiecare simbol pepită de aur de pe acel munte.[4][5]

În cazul unei remize, jetoanele de exploatare sunt distribuite printre jucătorii aflați la egalitate. Jucătorii aflați la egalitate efectuează ture luând jetoane de exploatare, începând în sensul acelor de ceasornic de la jucătorul actual și continuând până ce au fost luate toate jetoanele de exploatare. Apoi, toți jucătorii aflați la egalitate încasează puncte depline pentru simbolurile pepite de aur de pe munte.

Muntele este finalizat. Jucătorul GALBEN mai întâi ia jetoanele de exploatare rămase, iar apoi încasează 7 puncte (pentru 7 simboluri pepite de aur).
În tura jucătorului ALBASTRU, este plasat cartonașul cel mai din stânga, care finalizează muntele. Jucătorul ALBASTRU ia primul dintre cele 3 jetoane de exploatare rămase. Jucătorul ROȘU ia un jeton de exploatare, apoi jucătorul ALBASTRU îl ia pe ultimul. Jucătorul ROȘU și cel ALBASTRU încasează fiecare 5 puncte (pentru 5 simboluri pepite de aur).

Corturile nu au niciun efect asupra majorității, evaluării sau punctării unui munte finalizat. Un cort care ocupă un munte finalizat este înapoiat în rezerva proprietarului său.


Oraș finalizat

Un oraș este finalizat atunci când toate segmentele de cale ferată (3 sau 4) care ies din acel oraș fac parte din căi ferate finalizate.

Un jucător al cărui negustor ocupă un oraș finalizat încasează 3 puncte pentru fiecare cale ferată finalizată conectată de acel oraș.

Important: O cale ferată care începe și se sfârșește în același oraș adaugă numai 3 puncte la valoarea celui oraș (vezi exemplul din dreapta).

Negustorul ALBASTRU din orașul finalizat este conectat la două căi ferate finalizate și încasează 6 puncte.

Înapoierea cowboylor la proprietarii lor
Goldrush Ex22 ReturnCowboy.png

După că este finalizat(ă) o cale ferată, un munte sau un oraș, cowboyi de pe acele teritorii finalizate sunt înapoiați proprietarilor lor. Acești cowboy pot fi folosiți în ture ulterioare.

Datorită secvenței unei ture de joc, este posibil să plasezi un cowboy și să și se înapoieze în aceeași tură.

Pentru a face asta, cineva trebuie să:

1. Plaseze un cartonaș astfel încât finalizează o cale ferată, un munte sau un oraș.
2. Plaseze un cowboy din rezerva sa pe teritoriul tocmai finalizat (trebuie să nu fie deja ocupat de alt cowboy).
3. Evalueze teritoriul finalizat.
4. Cowboyul este apoi înapoiat în rezerva jucătorului.
Jucătorul ALBASTRU plasează un cartonaș și un muncitor feroviar și încasează 3 puncte.
Jucătorul ALBASTRU plasează un cartonaș și un căutător de aur, ia 2 jetoane de exploatare și încasează 2 puncte.

Preriile

Recomandăm să joci fără fermieri și evaluarea preriilor pentru prima ta partidă.


Spre deosebire de celelalte teritorii, jucătorii încasează puncte pentru fermierii lor de pe prerii numai la sfârșitul jocului.

Odată ce un cowboy este plasat pe o prerie, devenind un fermier, rămâne acolo până la sfârșitul jocului. Din acest motiv, fermierii ar trebui întotdeauna să fie culcați la pământ pe prerii pentru a le aminti jucătorilor că aceștia nu se întorc precum muncitorii feroviari, căutătorii de aur și negustorii. Hotarele unei prerii sunt formate de șine de cale ferată, munți și marginile cartonașelor de afară. (Important pentru evaluarea finală!)

Ambii fermieri ocupă propria lor prerie. Muntele separă cele două prerii.
Plasând un nou cartonaș aici, preriile fermierilor sunt acum conectate. Memento: Jucătorul care a plasat acest nou cartonaș nu are posibilitatea de a plasa un fermier pe această prerie, căci aceasta este deja ocupată de un fermier (doi dintre ei, de fapt).

Sfârșitul jocului

Jocul se sfârșește imediat după tura în timpul căreia este plasat ultimul cartonaș de teren. Jucătorii trec la evaluarea finală.

Evaluarea finală

Jucătorii vor încasa puncte pentru căi ferate, munți și orașe finalizate/finalizați. Jucători vor încasa de asemenea puncte pentru fermieri. Pe urmă, vor fi încasate punctele de la jetoanele de exploatare.

Jucătorul cu cele mai multe puncte la sfârșitul evaluării finale este câștigătorul!

Evaluarea teritoriilor nefinalizate

MUNȚI: Mai întâi, toate corturile și jetoanele de exploatare sunt îndepărtate din joc. Apoi, jucătorul/jucătorii cu cei mai mulți căutători de aur pe munte încasează 1 punct pentru fiecare simbol pepită de aur.

CĂI FERATE: Jucătorul/Jucătorii încasează 1 punct pentru cartonaș ce aparține acelei căi ferate (locomotivele nu au niciun efect).

ORAȘE: Jucătorul încasează 3 puncte pentru fiecare cale ferată finalizată conectată la oraș.

După ce este evaluat fiecare teritoriu, înapoiază cowboyi în rezervele corespunzătoare lor.

 • Jucătorul VERDE încasează 10 puncte (10 simboluri pepite de aur) pentru muntele nefinalizat mai mare. Jucătorul NEGRU nu încasează puncte, căci jucătorul VERDE are mai mulți cowboy pe acest munte.
 • Pentru calea ferată nefinalizată, jucătorul ROȘU încasează 2 puncte (2 cartonașe).
 • Pentru orașul nefinalizat, jucătorul GALBEN încasează 3 puncte (1 cale ferată finalizată).
 • Pentru muntele nefinalizat, jucătorul ALBASTRU încasează 3 puncte (3 simboluri pepite de aur).

Evaluarea fermierilor

Recomandăm să joci fără fermieri și evaluarea preriilor pentru prima ta partidă.

Valoarea fiecărei prerii este determinată de numărul de tabere tepee și cai sălbatici care ocupă acea prerie.

 • Fiecare tabără tepee adaugă 2 puncte la valoarea unei prerii.
 • Fiecare herghelie de cai sălbatici adaugă 4 puncte la valoarea unei prerii.

Jucătorul care are cei mai mulți fermieri pe o prerie dată încasează un număr de puncte egal cu valoarea acelei prerii. În cazul unei remize, toți jucătorii aflați la egalitate încasează puncte depline, așa cum s-a văzut anterior cu căile ferate și munții.

 • Pe câmpul din stânga, jucătorul VERDE și cel GALBEN încasează amândoi puncte depline, căci se află la egalitate pentru cei mai mulți fermieri. Fiecare încasează 6 puncte (2 puncte pentru tabăra tepee și 4 puncte pentru caii sălbatici).
 • În partea de sus-dreapta, jucătorul ROȘU încasează 4 puncte pentru această prerie mică (pentru 2 tabere tepee).
 • Jucătorul ALBASTRU încasează de unul singur pentru preria centrală mare, căci jucătorul are cei mai mulți fermieri aici. Acest lucru punctează 16 puncte (4 puncte pentru 2 tabere tepee și 12 puncte pentru 3 herghelii de cai sălbatici). Fermierul GALBEN nu încasează puncte.

Evaluarea aurului

Toți jucătorii întorc pe cealaltă parte jetoanele de exploatare ale lor și încasează 1 punct pentru fiecare simbol pepită de aur ilustrat pe ele. Jetoanele de exploatare ce ilustrează pietriș nu aduc niciun punct.

Jucătorul ALBASTRU a strâns 9 jetoane de exploatare în timpul jocului și încasează următoarele puncte:
 3 puncte (3× jeton cu 1 pepită) +
 8 puncte (4× jeton cu 2 pepite) +
 5 puncte (1× jeton cu 5 pepite) +
 0 puncte (1× jeton cu pietriș) = 16 puncte

Jucătorul cu cele mai multe puncte este câștigătorul.[6]

Reguli ale casei

Regulă sau variantă comună a casei Dacă găsiți că cowboyi tăi nu sunt destui sau dacă adversarul tău a izbutit să îți blocheze cowboyi pe teritorii care nu se vor finaliza niciodată deoarece nu există niciun cartonaș potrivit rămas, ai putea adopta regula casei, bazată pe una din mai timpuriul Mările Sudului, care îți permite să îndepărtezi un supus de pe tablă (fără evaluare) în loc de a plasa un supus. Alternativ folosește vreun alt tip de marcator pentru tabla de punctaj și folosește al cincilea cowboy în joc.

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 72

Aceste patru tipuri de design de cartonaș ilustrează diferite ansambluri de tabere tepee și cai sălbatici:

GoldRush Tile 01.png ×7
GoldRush Tile 12.png ×5
GoldRush Tile 26.png ×6
GoldRush Tile 47.png ×5

Acest design de cartonaș include cartonașul de pornire:

GoldRush Tile 33.png ×5

Alte cartonașe:

GoldRush Tile 08.png ×4
GoldRush Tile 17.png ×4
GoldRush Tile 27.png ×4
GoldRush Tile 31.png ×2
GoldRush Tile 38.png ×1
GoldRush Tile 39.png ×3
GoldRush Tile 42.png ×3
GoldRush Tile 45.png ×2
GoldRush Tile 52.png ×2
GoldRush Tile 54.png ×2
GoldRush Tile 56.png ×5
GoldRush Tile 61.png ×2
GoldRush Tile 64.png ×3
GoldRush Tile 66.png ×4
GoldRush Tile 69.png ×1
GoldRush Tile 70.png ×1
GoldRush Tile 71.png ×1
GoldRush Tile 72.png ×1
Jetoane totale: 63
Token Nugget1.png ×10
Token Nugget2.png ×30
Token Nugget3.png ×10
Token Nugget5.png ×3 
Token Nugget0.png ×10

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Dacă nu vrei să îți divulgi vârsta, puneți-vă de acord asupra altei metode.
 2. Ai posibilitatea de a plasa cowboyul tău pe o zonă muntoasă care nu conține niciun cowboy, dar este ocupată de șerif cu speranța că acesta va fi mutat altundeva într-un punct ulterior din joc.
 3. Regulă sau variantă comună a casei Alternativ, se poate face uz de cartonașele de puncte 50/100 disponibile ca parte din extensia Carcassonne, Hanuri și catedrale Hanuri și catedrale, sau de pe website-uri de extensii de fani, precum CarcassonneCentral.
 4. Interpretare din partea comunității Dacă finalizez o zonă muntoasă care conține cortul meu, pot mai întâi să o exploatez pe aceasta și apoi să distribui jetoane să să o evaluez? Da.
 5. Interpretare din partea comunității Dacă nu există niciun căutător de aur pe un munte finalizat care conține jetoane de exploatare, jetoanele sunt îndepărtate de pe tablă și plasate înapoi în rezerva generală.
 6. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Regulile de ZMG au adăugat următorul text care nu este prezent în regulile originale de HiG:
  „În cazul unei remize, jucătorii aflați la egalitate intră într-un duel de holbare (sau concurs dacă există mai mult de doi). Ultimul cowboy care clipește câștigă!” [„In case of a tie, the tied players enter a staring duel (or contest if there are more than two). The last cowboy to blink wins!”]