Lupičův syn (fanouškovské rozšíření)

This page is a translated version of the page Robber's Son (Fan Expansion) and the translation is 100% complete.

Lupičův syn přináší novou herní mechaniku, umožňující z cest odstranit libovolného družiníka. Jedná se o podobnou mechaniku, jakou známe z 3. rozšíření Princezna a drak Princezna a drak, ovšem toto je pro cesty.

Other languages:
Rs c2 (7).png Na této stránce najdete pravidla pro takto ilustrované kartičky. Rs c1 (7).png
Pokud grafika na vašich kartičkách vypadá úplně jinak, bude mít jinou spin-off hru Carcassonne.Rule selection by design Spin-offs.png


Rs symbol.png

Lupičův syn přináší novou herní mechaniku, umožňující z cest odstranit libovolného družiníka. Jedná se o podobnou mechaniku, jakou známe z 3. rozšíření Princezna a drak Princezna a drak, ovšem toto je pro cesty.

Úvod

 
symbol rozšíření

Následující česká pravidla pro fanouškovské rozšíření   Lupičův syn v edici C2, vycházejí z návodu vytvořeného členem Carcassonne komunitních fór: Snearone (CarcC) Na této stránce je uveden jejich překlad s korekčními úpravami popsanými na souhrnné stránce:   Poznámky k čekému překladu.

Obsah ke stažení

Upozorňujeme, že WikiCarpedia nenese odpovědnost za obsah uvedených odkazů. Uveřejněné rozšíření se řídí pravidly příslušných webových stránek.
Komerční použití fanouškovských rozšíření je zakázáno. Tato rozšíření jsou určena výhradně pro osobní použití a nesmějí být za žádných okolností prodávána a to ani za pořizovací cenu.

Soubory ke stažení jsou k dispozici na následujících stránkách (může být vyžadována registrace):

Herní materiál

  • 8 kartiček krajiny se symbol lupičova syna

Pravidla

Příprava hry  

Nové kartičky krajiny zamíchejte mezi ostatní kartičky hry.

Lupičův syn  

1. Přiložení kartičky

Kartičky se symbolem lupičova syna se přikládají podle obvyklých pravidel. Pokud tuto kartičku přiložíte k cestě, na které už stojí lupič, můžete z této cesty odstranit jednoho libovolného lupiče (i vlastního) a vrátit ho zpět do zásoby příslušnému hráči.[1]

   Otázka: Má symbol lupičova syna vliv na dvě časti cesty na této kartičky, nebo jen na té, kde je znázorněný symbol?

Odpověď: Tato kartička má tři samostatné úseky cest. Symbol lupičova syna má vliv jen na spodní cestu.
2. Umístění družiníka

Pokud jste v souladu s předchozím odstavcem odstranili nějakého lupiče z herního plánu, nesmíte již umístit žádnou další figurku. Pokud jste však žádnou figurku neodstraňovali, můžete umístit svou figurku na kartičku podle obvyklých pravidel.

 
Příklad: Červený přiloží kartičku se symbolem lupičova syna a odstraní modrého lupiče z cesty. Červený tedy již nemůže umístit v tomto tahu žádnou figurku.
3. Započítaní bodů

Lupičův syn nemá na bodovaní žádný vliv.

Popis nových kartiček krajiny  

Rozšíření obsahuje některé kartičky se speciálními vlastnostmi. Celý přehled kartiček z tohoto rozšíření nalezete v části: Seznam kartiček.

Na této kartičce je jedna průchozí cesta.
Křižovatka (bez vesnice) rozděluje cestu na 3 samostatné úseky.
Louka pod velkým mostem není rozdělena. Na této kartičce se nachází jedna louka.

Kombinace s dalšími rozšířeními  

Tento přehled slouží jen jako reference pro ujasnění. Nehrajete-li s příslušnými rozšířeními, můžete ho ignorovat.

 Duchové, zámky a hřbitovy (11. rozšíření)

  Pokud lupičův syn odstraní družiníka s duchy, vrátí se tito duchové do banku.

Fanouškovská rozšíření

 Hradní páni

  Protože se hradní pán umísťuje na vstup do hradu, který je součástí hradní cesty, může hráč, odstraňující družiníka z cesty, odstranit i hradního pána.

Seznam kartiček

Nová edice (C2)  

Celkem kartiček: 8
  1×
  + (G) + Popis
  1×
  
  1×
  +   + Popis
  1×
  1×
  
  1×
  +   
  1×
  +   
  1×
  +   + (E)
Vysvětlivky (označení písmeny ponecháváme v původním znění)
  •   - označuje kartičku s vyobrazeným klášterem:  
  • Některé kartičky obsahují dodatečné ilustrace, které mohou mít význam v kombinaci s některým z dalších rozšíření:

Původní edice (C1)  

Celkem kartiček: 8
  1×
  +   + Popis
  1×
  
  1×
  +   + Popis
  1×
  1×
  
  1×
  +   
  1×
  +   
  1×
  +   
Vysvětlivky
  •   - označuje kartičku s vyobrazeným klášterem:  
  • Některé kartičky obsahují dodatečné ilustrace, které mohou mít význam v kombinaci s některým z dalších rozšíření:

Poznámky pod čarou

Vysvětlení ikonek najdete na této stránce.

  1.   Symbol lupičova syna má vliv jen na cestu, u které je znázorněný.