De Ark van het Verbond

This page is a translated version of the page The Ark of the Covenant and the translation is 100% complete.
Other languages:
Ark cover.png

Inleiding [1]

De Ark van het Verbond is een spel dat is gemaakt door Klaus-Jürgen Wrede, de maker van Carcassonne.

Het spel is uitgegeven in 2003, door Überplay Entertainment onder hun Inspiration Games opdruk die games op de markt bracht speciaal voor de religieuze markt. Een Duitse editie, genaamd Die Baumeister des Könings, volgde in 2004, uitgegeven door Diehl Medien.

De Ark van het Verbond is een op zichzelf staand spel dat gebaseerd is op Carcassonne, maar is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere op Carcassonne gebaseerde spellen.

Sinds april 2008, is Überplay Entertainment failliet gegaan. Dit heeft het moeilijker gemaakt om De Ark van het Verbond te bemachtigen.

De Ark van het Verbond is de meer volwassen versie van Carcassonne. Het werd meer dan twee jaar na het originele Carcassonne uitgebracht, en een jaar nadat Jagers en Verzamelaars werd uitgebracht, en als zodanig kon het profiteren van beide spellen, met als resultaat een elegantere speelbeleving. Sommige gamers spelen daarom liever een spelletje De Ark van het Verbond in plaats van 'vanille' [2] Carcassonne. Het is een uitstekend spel voor diegenen die een basisversie van Carcassonne willen spelen zonder alle uitbreidingen. Sommige fans hebben het liefkozend omgedoopt tot Arkcassonne of Carc of the Ark .

Er zijn twee sets spelregels geproduceerd voor De Ark van het Verbond (2003, 2005). De tweede editie trachtte enkele kwesties te verhelderen die naar boven waren gekomen als gevolg van de spelregels van de eerste editie. De verhelderingen van de tweede editie zijn te vinden in de annotaties van dit document. De verschillen tussen De Ark van het Verbond en de Duitse uitgave, Die Baumeister des Königs, worden ook getoond in de annotaties. De voetnoten bij Vraag en antwoord verwijzen naar officiële antwoorden op de gestelde vragen. Aangezien The Ark of the Covenant eerst in het Engels werd uitgebracht, is het de Engelse versie die in de volgende hoofdstukken wordt gevolgd.

WICA Opmerkingen

In 2008 werd The Ark of the Covenant CAR geschreven vanuit het perspectief van de eerste editie, met correcties uit de latere editie opgenomen in voetnoten. Deze versie is gewijzigd om de informatie uit de tweede editie in het hoofdgedeelte van de tekst op te nemen, met wijzigingen uit de eerste editie waarnaar in de voetnoten wordt verwezen.

Spelregels

Er zijn geen officiële uitbreidingen uitgebracht voor dit spel.

 
50/100 score tegels
 • Fan Uitbreidingen voor De Ark van het Verbond - Een klein aantal fan uitbreidingen die "printklaar" beschikbaar zijn op de websites CarcassonneCentral en CarcassonneForum. Deze uitbreidingen kunnen "af" zijn (beschikbaar als compleet pakket met tegels en regels (waar van toepassing - sommige zijn mogelijk slechts spelregels)) of "in ontwikkeling" (deels ontwikkeld, misschien wat tegels en/of regels ergens op het forum in een discussie thread).
 • 50/100 punten tegels zijn beschikbaar om te downloaden van CarcassonneCentral

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun je een aangepast ontwerp hiervoor vinden bij Artscow:

Naslag

De Ark van het Verbond CAR Erkenningen

 • Klaus-Jürgen Wrede, voor het naar het beloofde land brengen van het Spel van het Jaar 2001.
 • Überplay Entertainment/Inspiration Games, voor het uitgeven ervan
 • Matthew Harper, voor het Carcassonne: Complete Annotated Rules concept
 • Gantry Rogue, voor Carcassonne Central
 • Scott, voor de Carcassonne: Jagers & Verzamelaars: Complete Annotated Rules
 • Novelty, voor al het advies en hulp
 • Wicke, voor het proeflezen
 • Vladimir Sykora (O.M.S.), voor zijn onschatbare hulp, advies en uitstekende scans
 • Brian Mola (ColtsFan76) en Bobby Warren (Bobby4th), die beiden veel informatie hebben verstrekt
 • De vaste posters op Carcassonne Central die me de nodige aanmoediging hebben gegeven
 • Oskar Lindqvist voor het leveren van de meeple graphics

De Ark van het Verbond CAR Versie Geschiedenis

 • 1.2 - Inleiding bijgewerkt. Een "Inhoud" pagina toegevoegd. De sectie "Carcassonne Centraal" toegevoegd. Achtergrondkleur gewijzigd om problemen met de leesbaarheid bij zwart-wit afdrukken te voorkomen. Tekst rechtgezet. (21 Dec 2008)
 • 1.1 - Enkele spelfouten gecorrigeerd die bij het proeflezen gevonden zijn. Annotaties aangevuld. De "Geconsolideerde Tegelreferentie" sectie toegevoegd. Eerste hoofdversie. (20 Dec 2008)
 • 1.0 - Eerste conceptversie vrijgegeven, zonder annotaties, om commentaar en suggesties mogelijk te maken. (14 Dec 2008)

WICA Erkenningen

 • Jonathan Warren, voor 'The Ark of the Covenant CAR'

Eindnoten

Wordt nog aangekondigd

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.

 1. Deze introductie en andere content is overgenomen van The Ark of the Covenant Complete Annotated Rules (CAR) v1.2 12/2008 die zijn uitgebracht op de website van Carcassonne Central. Kleine aanpassingen zijn gemaakt tijdens het omzetten naar deze digitale wiki vorm.
 2. 'Vanille' Carcassonne is een term die wordt gebruikt door spelers die verwijst naar een spel van Carcassonne zonder dat er een van de verschillende uitbreidingen is aan toegevoegd.