Castelul

This page is a translated version of the page The Castle and the translation is 100% complete.
Other languages:


Box Castle HiG.png

Introducere

Lansat original de Hans im Glück în 2003, Carcassonne: Castelul este un joc entuziasmant de plasare a cartonașelor pentru 2 jucători, cu vârste de 8 ani în sus. Proiectat de Reiner Knizia. O versiune poloneză, Zamek, a fost publicată în 2020 cu stil grafic nou și unele schimbări asupra lucrurilor, de Nasza Ksiegarnia.

„Silueta impozantă a orașului Carcassonne zace ca un tron în lumina soarelui apunând. Cavaleri păzesc turnuri, scutierii trăiesc în case, negustorii își laudă mărfurile în gura mare, iar vestitorii poartă veștile de-a lungul orașului. Dincolo de toată această forfotă, castelul se zărește în spatele zidurilor sale impenetrabile.”

Castelul este bazat pe multe dintre elementele jocului Carcassonne, dar nu este compatibil cu Carcassonne sau oricare alte jocuri spin-off-uri Carcassonne. Este de asemenea unic prin faptul că jocul începe prin construirea zidurilor castelului (care formează traseul de punctaj) cu cartonașele de joc depuse în cadrul acestor ziduri.

Note WICA

Următoarele sunt bazate pe versiunea Rio Grande Games a regulilor. Comentarii și clarificări adiționale provin de la diverse forumuri de discuție Carcassonne (BGG, CarcC și CarcF).

Reguli

  • Jocul de bază
  • Șoimul - Lansat în 2015, este disponibil drept descărcare „printează și joacă” de la knizia.de/more. Potrivit lui Reiner Knizia, Rio Grande Games plănuia original să lanseze jocul în 2009. Prințul crește și a preluat șoimăritul, ceea ce a dus la un număr mare de cuiburi de șoim în castel. De asemenea, a sosit religia la castel, iar acum există posibilitatea de a construi capele în castel.
  • Nu există nicio extensie de fani cunoscută pentru Castelul.
  • Cartonașe de punctare 100/200 sunt disponibile pentru descărcare de la CarcassonneCentral.

Accesorii

Dacă preferi să tragi cartonașele dintr-un săculeț, este disponibil acest design personalizat de la Artscow:

Referință

Note de final

Urmează a fi adăugat.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.