Overzee

This page is a translated version of the page The Discovery and the translation is 100% complete.
Other languages:


Box Discovery 999.png

Inleiding

Oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2005, Carcassonne: Overzee is een spannend spel om tegels te leggen voor 2 tot 5 spelers, vanaf 10 jaar.

Overzee is gebaseerd op Carcassonne, maar is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere Carcassonne spin-off spellen.

Het spel gebruikt veel van de standaard spelconcepten van Carcassonne, maar verplaatst die van middeleeuws Frankrijk naar een land ver weg - een land van weiden, bergen en zeeën. In tegenstelling tot Carcassonne is het de grootte van het gebied waarin de horige zich bevindt dat punten oplevert - ongeacht of het gebied is afgesloten of niet, hoewel afgesloten gebieden aanzienlijk meer punten opleveren. De beslissing om een horige uit een gebied te verwijderen wordt aan de speler overgelaten - maar aangezien gebieden waardevoller kunnen worden naarmate het spel vordert, kan het bepalen van het juiste moment daarvoor een pijnlijke beslissing zijn. Er is ook een extra spelregel die bergachtige gebieden in waarde laat stijgen, zelfs als ze al afgebouwd zijn.

Ontwerper: Leo Colovini

WICA Opmerkingen

Onderstaande tekst is gebaseerd op de versie van de spelregels van Rio Grande Games. Aanvullend commentaar en verduidelijkingen zijn afkomstig van diverse Carcassonne discussiefora (BGG, CarcC and CarcF).

Spelregels

Fan uitbreidingen

  • Op CarcassonneCentral zijn voorstellen gedaan voor het omzetten van een aantal fan-uitbreidingen van Carcassonne (Mijnen, Vissen, Specerijenhandelaren, Edelstenen en Huishandelaren) naar Overzee. Er zijn alleen tegelontwerpen uitgebracht - de oorspronkelijke uitbreidingen heb je ook nodig voor de spelregels en aanvullende componenten.
  • De zeeslang is gebaseerd op de draak (uit De Draak, de Fee en de Jonkvrouw) en is geïnspireerd op het monster van Loch Ness in Schotland. Een in ontwikkeling zijnde versie is te vinden op het Duitstalige CarcassonneForum
  • 50/100 teltegels zijn te downloaden van CarcassonneCentral

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun je een aangepast ontwerp hiervoor vinden bij Artscow:

Naslag

Eindnoten

Artiest: Stefano Mondini, Fabio Visintin

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.