Overzee

From Wikicarpedia
Revision as of 23:50, 14 September 2022 by Kiap1969 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Other languages:

Hoofdpagina > Overzee

Box Discovery RGG.png

Inleiding

Oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2005, Carcassonne: Overzee is een spannend spel om tegels te leggen voor 2 tot 5 spelers, vanaf 10 jaar.

Overzee is gebaseerd op Carcassonne, maar is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere Carcassonne spin-off spellen.

Het spel gebruikt veel van de standaard Carcassonne spelconcepten, maar verplaatst het van middeleeuws Frankrijk naar een land ver weg - een land van weiden, bergen en zeeën. In tegenstelling tot Carcassonne is het de grootte van het gebied waarin de volgeling zich bevindt die punten oplevert - ongeacht of het gebied is afgesloten of niet, hoewel afgesloten gebieden aanzienlijk meer punten opleveren. De beslissing om een volgeling uit een regio te verwijderen wordt aan de speler overgelaten - maar aangezien regio's waardevoller kunnen worden naarmate het spel vordert, kan het nemen van het juiste moment een pijnlijke beslissing zijn. Er is ook een extra regel die bergachtige gebieden in waarde laat stijgen, zelfs als ze al voltooid zijn.

Ontwerper: Leo Colovini

WICA Opmerkingen

DiscoveryLogo.jpg

De volgende zijn gebaseerd op de Rio Grande Games versie van de regels. Aanvullend commentaar en verduidelijkingen zijn afkomstig van diverse Carcassonne discussie forums (BGG, CarcC and CarcF).

Spelregels

Fan uitbreidingen

Discovery CC Scoretiles.jpg
  • Er is maar één fanuitbreiding bekend, en die is nooit afgemaakt. De zeeslang is aangepast rond de draak (van Prinses en de draak) en is geïnspireerd op het monster van Loch Ness in Schotland. Het is te vinden op de Duitstalige CarcassonneForum
  • 50/100 Scorende Tegels zijn beschikbaar om te downloaden op CarcassonneCentral

Verwijzingen

Voetnoten

Artiest: Stefano Mondini, Fabio Visintin

Voetnoten

Ga voor licentie en uitleg over de pictogrammen naar de pictogrammen pagina.