Ținut nou

This page is a translated version of the page The Discovery and the translation is 100% complete.
Other languages:


Box Discovery HiG.png

Introducere

Lansat original de Hans im Glück în 2005, Carcassonne: Ținut nou este un joc de plasare a cartonașelor pentru 2 până la 5 jucători, cu vârste de 10 ani în sus.

Ținut nou este bazat pe Carcassonne, dar nu este compatibil cu Carcassonne sau oricare alte jocuri spin-off-uri Carcassonne.

Jocul folosește multe dintre conceptele de joc din jocul Carcassonne standard, dar îl mută din Franța medievală într-un ținut îndepărtat - un ținut de pajiști, munți și mări. Spre deosebire de cum este în Carcassonne, mărimea regiunii în care este situat supusul este cea care aduce puncte - indiferent de dacă regiunea a fost închisă sau nu, cu toate că regiunile îngrădite aduc considerabil mai multe puncte. Decizia pentru când să se îndepărteze un supus dintr-o regiune este lăsată la latitudinea jucătorului - dar din moment ce regiunile pot deveni mai valoroase pe măsură ce se dezvoltă jocul, deciderea timpul potrivit poate constitui o decizie agonizantă. Există chiar de asemenea o regulă adițională care lasă regiunile muntoase să crească în valoare, chiar dacă au fost deja finalizate.

Designer: Leo Colovini

Note WICA

Următoarele sunt bazate pe versiunea Rio Grande Games a regulilor. Comentarii și clarificări adiționale provin de la diverse forumuri de discuție Carcassonne (BGG, CarcC și CarcF).

Reguli

Extensii de fani

  • A fost propusă convertirea câtorva extensii Carcassonne de fani (Mine, Pescuit, Negustori de mirodenii, Pietre prețioase și Negustori de case) pentru Ținut nou pe CarcassonneCentral. S-au lansat numai tipuri de design - extensiile originale ar fi de asemenea necesare pentru reguli și componente adiționale.
  • Die Seeschlange este adaptată după dragon (din |Prințesa și dragonul) și a fost inspirată după monstrul din Loch Ness al Scoției. O versiune de dezvoltare poate fi găsită pe vorbitorul de germană CarcassonneForum.
  • Cartonașe de evaluare 50/100 sunt disponibile pentru descărcare de la CarcassonneCentral.

Accesorii

Dacă preferi să tragi cartonașele dintr-un săculeț, este disponibil acest design personalizat de la Artscow:

Referință

Note de final

Artist: Stefano Mondini, Fabio Visintin

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.