Indicatoarele

This page is a translated version of the page The Signposts and the translation is 100% complete.
Signposts C2 Tile 11.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Cu această miniextensie poți câștiga puncte adiționale când finalizezi o stradă. Pentru a le câștiga trebuie să îndreptați cursul drumului după cum îți arată indicatoarele.

Informații generale și comentarii

 
Planșa pretăiată
 
Simbolul extensiei

Extensia Indicatoarele a fost lansată pentru a treia ediție (C3 pe scurt) de Hans im Glück în 2021. Nu există pentru prima ediție (C1 pe scurt) sau a doua ediție (C2 pe scurt).

Această extensie are orașe cu clădiri tăiate.

Conținut

 • 12 cartonașe de teren noi, fiecare prezentând 2 din 3 tipuri de indicatoare:
 
Cartonașe cu indicatoare
 
Simbolurile indicatoarelor

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 12 cartonașe ale acestei miniextensii împreună cu celelalte cartonașe de teren.

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Tragi un cartonaș teren și îl plasezi în conformitate cu regulile jocului de bază.

2. Plasarea unui meeple

Ai posibilitatea de a plasa un meeple pe cartonașul tocmai plasat.[1]

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Când se finalizează un drum, verifică dacă sunt indicatoare lângă el. În cazul în care sunt, adițional punctelor pentru drum primești puncte pentru fiecare indicator ce indică în direcția corectă.[2]

 
Există trei tipuri de indicatoare: stânga, drept, dreapta.
 
Exemplul 1: Cartonaș cu 2 tipuri de indicatoare: drept și dreapta

Pentru un indicator care indică în direcția corectă, următoarele condiții trebuie îndeplinite:

 • Cursul drumului de pe următorul cartonaș trebuie să urmeze direcția indicată de indicator (întoarcere la stânga, întoarcere la dreapta sau drept).
 • Drumul trebuie să nu se termină la primul cartonaș de după indicator.

Cum să numeri indicatoarele:

 • Numără indicatoarele ce arată cursul corect al drumului pe drumul pe care vreți să îl evaluați.
 • Pentru acestea, numără numărul de tipuri diferite de indicatoare.

Poți evalua:

 • Numai 1 tip de indicator: câte 1 punct pentru fiecare indicator corect.
 • 2 tipuri diferite de indicatoare: câte 2 puncte pentru fiecare indicator corect.
 • Toate cele 3 tipuri diferite de indicatoare: câte 3 puncte pentru fiecare indicator corect.

Nu primești puncte pentru indicatoarele care nu arată cursul corect al drumului.

 
Exemplul 2: În acest exemplu, 5 indicatoare indică în direcția corectă  . Regulile pentru sensul giratoriu sunt după cum urmează: Dacă un indicator indică în una dintre cele două direcții ale sensului giratoriu, arată cursul corect al drumului (aici: săgeata albastră 1 și săgeata roșie 2).
Trei săgeți nu sunt corecte  . Trei indică în direcția greșită 3, 4 și/sau drumul se termină deja la următorul cartonaș 4, 5.
îți finalizezi drumul plasând cartonașul și primești 9 puncte.
Pentru cele 5 indicatoare corecte   care includ toate cele 3 tipuri diferite primești (5×3) puncte adiționale.
Evaluarea finală

La sfârșitul jocului primești câte 1 punct pentru fiecare indicator de pe drumurile tale ce indică în direcția corectă. Tipurile diferite de indicatoare nu contează în acest punct.

Alte extensii

Această secțiune conține informații adiționale despre interacțiunile cu alte extensii Carcassonne.

 Comentarii generale:

  Regulile presupun că condiția indicatorului este întrunită dacă un segment de drum conectează latura indicatorului de latura necesară de pe cartonașul adiacent. Dacă un segment de drum se sfârșește pe cartonaș înainte de a atinge latura necesară sau nu o atinge deloc, condiția indicatorului nu este întrunită.

 
Exemplul 3: Această imagine arată exemple ce întrunesc condiția indicatorului (cazul A) și nu o întrunesc (cazul B). Cazul B arată un drum drept (punctat cu alb) care se termină la un lucru de pe cartonaș (cercul galben), așa că nu continuă la latura opusă (secțiunea punctată cu negru), și un drum ce ia curba (punctat cu alb) ce nu întrunește condiția indicatorului (punctat cu negru).

În termeni generali, segmentul de drum trebuie să conecteze laturile necesare pentru a întruni condițiile, dar această conexiune se poate întâmpla pentru a include alte teritorii care oferă această conexiune pe cartonaș dincolo de un drum pur și simplu printat pe cartonaș.

 
Exemplul 4: Drumurile pot include un număr de lucruri ce le afectează și chiar le modifică aspectul uneori. regulile acoperă sensuri giratorii (cazul A). Pentru alte lucruri, aceeași logică ar trebui aplicată, acoperită de asemenea în imagine:
 • Tuneluri fără jeton de tunel (cazul B) și cu ele (cazul C)
 • Bacuri (cazul D)
 • Poduri (cazul E)

Cazul C- dreapta poate prezenta multe variații când nu se întrunește condiția indicatorului:
 • Drumul indicatorului intră într-un tunel și iese pe același cartonaș, dar nu ajunge la latura necesară (cazul prezentat în exemplu)
 • Drumul indicatorului intră într-un tunel și iese pe alt cartonaș (al doilea jeton de tunel este plasat pe alt cartonaș), incluzând cele unde intrarea tunelului conectat de indicator nu are niciun jeton de tunel sau jetonul de tunel de ieșire poate fi plasat pe alt cartonaș, dacă există unul
 • Drumul cu indicator intră în tunel, dar poate să nu iasă (niciun jeton de tunel la intrare sau niciun jeton de tunel cu care să se potrivească)

Labirintul (cazul F-stânga) ar întruni întotdeauna condiția indicatorului, la fel ca sensurile giratorii cu 4 ramuri prezente pe cartonașul Spiel '18 (Promo-ul Spiel 2018) sau în Ext. 7 - Catapulta. Cartonașul cu abație (Ext. 5 - Abația și primarul) nu ar întruni niciodată condiția (cazul F-dreapta), la fel ca oricare latură cu poartă de oraș.

Cerințele indicatorului se vor aplica cartonașelor triunghiulare (  Jumi-juma), cartonașelor de mărime dublă (izvorul din   Râul pentru a 20-a aniversare, castelele germane din   Castele din Germania sau cartonașele din   Piețele din Leipzig) și cartonașelor în alte forme (cartonașul de pornire 2x2 din   Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire și cartonașele cu minune din   Minunile umanității).

  Cerințele indicatoarelor aplicate unui segment de drum de pe cartonașe pătrate ar trebui de asemenea să se aplice la drumuri de pe cartonașe triunghiulare, urmând câteva considerații:

 • Un drum ce conectează două laturi pe un singur cartonaș triunghiular ar trebui să întrunească aceleași condiții ca și când ar fi un cartonaș pătrat.
 • Un drum ce trece d-ea lungul a două cartonașe triunghiulare ar trebui considerat ca un segment de drum pe un cartonaș pătrat pentru a întruni condiția indicatorului.
 • Un drum ce se termină la un teritoriu sau la un gol triunghiular nu va întruni condiția pentru niciun indicator.
 
Exemplul 5: Drumuri ce trec de-a lungul a două cartonașe triunghiulare ar trebuie să fie considerate ca un singur cartonaș pătrat pentru a decide dacă întrunesc cerința indicatorului. Cazul A-stânga, cazul A-dreapta și cazul B-stânga arată exemple unde drumul trece d-ea lungul a două cartonașe triunghiulare.

Cazul B-dreapta arată un drum pe un cartonaș triunghiular care nu va întruni cerința indicatorului.

Cazul C-stânga arată un drum pe numai un singur cartonaș triunghiular care întrunește condiția indicatorului. Totuși, cazul C-dreapta arată un drum ce nu întrunește condiția indicatorului, din moment ce este întrerupt la latura lungă a cartonașului, și anume întâlnește un gol triunghiular.

  Cerințele indicatoarelor aplicate unui segment de drum de pe un cartonaș pătrat ar trebui de asemenea să se aplice la un drum de pe un cartonaș de mărime dublă, cu următoarele considerații:

 • Un drum ce se termină la o jumătate a unui cartonaș de mărime dublă nu va întruni condițiile pentru niciun indicator.
 • Un drum lung de pe un cartonaș Leipzig se sfârșește pe cartonaș, dar fiecare jumătate a cartonașului de mărime dublă este considerată ca cartonaș pătrat separat când se evaluează indicatoare. Segmentul de drum va întruni atunci condiția pentru un indicator drept.
 
Exemplul 6: Drumurile de pe cartonașe de mărime dublă ar trebui luate în considerare prin tratarea fiecărei jumătăți a cartonașului drept cartonaș pătrat separat pentru a decide dacă întrunesc condiția indicatorului. A arată un indicator corect pentru un cartonaș Leipzig. Cazul B arată un indicator incorect care implică un cartonaș de mărime dublă.

  Cerințele indicatoarelor aplicate unui segment de drum de pe un cartonaș pătrat ar trebui de asemenea să se aplice la un drum pe un cartonaș cu minune sau un cartonaș 2x2, cu următoarele considerații:

 • Un drum lung de pe un cartonaș cu minune poate sau nu să se sfârșească pe cartonaș. Poate chiar și să se bifurce pe cartonaș. Fiecare spațiu pătrat dintr-un cartonaș cu minune ar trebui considerat ca un cartonaș separat când se evaluează indicatoare care le implică.
 • Un segment de drum care se sfârșește la un petic de murdărie înainte de a ajunge marginea spațiului său pătrat will not meet the requirement for any signpost type.
 • Un segment de drum care ajunge marginea opusă sau adiacentă a spațiului său pătrat va întruni condiția pentru tipul corespunzător de indicator.
 • Un segment de drum de pe un cartonaș 2x2 se sfârșește la un teritoriu de pe cartonaș, așa că nu va întruni condiția pentru niciun indicator.
 
Exemplul 7: Drumurile de pe cartonașe cu minune sunt evaluate considerând fiecare spațiu pătrat drept un cartonaș separat. Cazul A arată un indicator corect pentru un segment de drum care se bifurcă. Case B arată un indicator incorect pentru un segment de drum care se bifurcă sfârșindu-se la un petic de murdărie înainte de a ajunge marginea spațiului pătrat.
 
Exemplul 8: Drumurile de pe cartonașe cu minune sunt evaluate considerând fiecare spațiu pătrat drept un cartonaș separat. Cazul A arată un indicator corect pentru un segment de drum drept care ajunge marginea opusă a spațiului pătrat. Cazul B arată un indicator incorect pentru un segment de drum drept care se sfârșește la un petic de murdărie înainte de a ajunge marginea opusă a spațiului pătrat.

  Punctele extra evaluate pentru indicatoarele corecte sunt un modificator de evaluare la nivel de teritoriu, la fel ca punctele evaluate pentru:

Aceste puncte vor fi adăugate teritoriului după aplicarea altor modificatori de evaluare precum:


  Punctele pentru indicatoarele corecte sunt parte a evaluării totale pentru teritoriu, la fel ca ceilalți modificatori de evaluare la nivel de teritoriu. Aceste puncte nu sunt un eveniment de evaluare separat când se consideră următoarele cazuri:

 Ext. 5 - Abația și primarul

  Oricare indicator de la o latură a unui drum conectat de un cartonaș cu abație va fi considerat ca fiind într-o poziție incorectă.

 Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri

  Indicatoarele iau în considerare podurile ca fiind segmente drepte de drum.

 Mini #2 - Depeșe

  Depeșele #1 și #8 vor lua în considerare indicatoarele când se evaluează un drum (câte 1 punct pentru fiecare indicator corect, căci se evaluează ca după joc).

 Piețele din Leipzig

  Bonusul Sfertului constructorilor de căruțe nu este afectat de indicatoare.
  Drumul lung de pe un cartonaș Leipzig se sfârșește pe cartonaș, dar fiecare jumătate a cartonașului de mărime dublă este considerat ca un cartonaș pătrat separat când se evaluează indicatoare. Segmentul de drum va întruni atunci condiția pentru un indicator drept.

 Castele din Germania

  Segmentele de drum de pe cartonașele cu castel german se termină pe cartonașul de mărime dublă, așa că nu vor întruni condițiile pentru niciun indicator.

 Catedrale din Germania

  Drumurile ce se termină la o catedrală germană vor primi puncte extra pentru indicatorul corect de pe drum.
  Un arhiepiscop nu va primi puncte extra pentru indicatorul corect de pe un drum care se termină la o catedrală germană.

 Jumi-juma

  Două cartonașe triunghiulare ce împart același spațiu pătrat vor fi luate în considerare ca 1 cartonaș obișnuit în privința indicatoarelor, așa că acele drumuri de-a lungul ambelor cartonașe vor fi luate în considerare ca 1 drum pe 1 cartonaș pătrat.
  Un drum întrerupt la un gol triunghiular sau sfârșindu-se la un singur cartonaș triunghiular nu va întruni condițiile pentru un indicator corect.

 Râul pentru a 20-a aniversare

  Segmentul de drum de pe cartonașul de mărime dublă cu izvor se termină pe cartonaș, așa că nu va întruni condițiile pentru niciun indicator.

 Darurile

  Cartea cu darul „Măturător de drum” va lua în considerare indicatoarele când se evaluează un drum (câte 1 punct pentru fiecare indicator corect, căci se evaluează ca după joc).

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 12
  ×1
  ×1
  ×1
(E)
  ×1
(S)
  ×1
(G)
  ×1
  ×1
(B)
  ×1
(W)
  ×1
(T)
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:
Notă: Ilustrațiile mici ale unor grajduri pentru vaci, grajduri pentru porci și grajduri pentru măgari sunt numite în comun grajduri.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1.   Nu poți plasa un meeple pe o săgeată. Simbolurile săgeți nu pot fi ocupate și evaluate separat de drumurile de pe cartonaș.
 2.   Punctele extra primite pentru indicatorul corect sunt parte a evaluării teritoriului și sunt primite numai de jucătorul/jucătorii ce dețin(e) majoritatea.