Page history
19 March 2025
Created page with "Râul trebuie să se poată răspândi nestânjenit. Din acest motiv, nu este permis să se plaseze altă curbă de râu direct lângă o curbă astfel încât râul să o cotească imediat la 180 de grade. Totuși, dacă cel puțin un singur segment drept de râu a fost anterior plasat între cele două curbe de râu, cotitura de 180 de grade este posibilă. Dacă o viitoare curbă de râu urmează la un moment dat, direcția de rotație a râului trebuie mereu să fie..."
−11
Created page with "Jucătorul actual trage un cartonaș. Dacă jucătorul trage un cartonaș de râu, trebuie să continue râul existent (adică jucătorul nu are posibilitatea de a începe un al doilea râu). Mai mult, un cartonaș de râu este tratat ca un cartonaș normal, deci poți plasa țărani, cavaleri, tâlhari etc. în concordanță cu regulile aplicabile."
+3
Created page with "Toate celelalte cartonașe sunt amestecate cu extensia Râul și plasate într-un săculeț pentru a fi trase."
−32
18 March 2025
no edit summary
−9
no edit summary
+51
no edit summary
−44
no edit summary
+169
no edit summary
−47
Updating to match new version of source page
+200
no edit summary
−880
Updating to match new version of source page
+880
Created page with "Un simplu cartonaș de râu este folosit drept cartonaș adițional de pornire și este plasat contra cartonașului original de pornire astfel încât râul să poată curge paralel cu drumul. Cartonașul de râu cu lacul nu este folosit inițial și este plasat deoparte."
−7
Created page with "<div id="variant_27"></div> === Puzzle-ul Carcassonne al lui Gudrun === '''de Gudrun și Martin Ebel'''<ref> {{IconWorld}} '''Puzzle-ul Carcassonne al lui Gudrun''' este o variantă solo găsită aici: * Germană: [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/puzzle.doc http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/puzzle.doc] </ref>"
−32
Created page with "Regulile jocului de bază se aplică, cu următoarele excepții:"
−57
Created page with "Sunt necesare jocul de bază Carcassonne și extensia '''{{RiverName|variant=long}}'''.<ref name="river_expansion" /> [Include câteva comentarii despre interacțiuni cu '''{{TradersBuildersName|variant=long}}'''<ref name="traders_expansion"> {{IconWorld}} Mai multe informații despre '''{{TradersBuildersName|variant=long}}''' pot fi găsite aici: * {{TradersBuildersLink|edition=C1|logo=hide|text=Prima ediție (C1)}} * {{TradersBuildersLink|edition=C2|logo=hide|text=A d..."
−46
Created page with "<div id="variant_26"></div> === Râu neîmblânzit === '''de Christian Fielitz'''<ref> {{IconWorld}} '''Râu neîmblânzit''' este o variantă găsită aici: * Germană: [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/ungebaendigt.rtf http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/ungebaendigt.rtf] </ref>"
−39
Created page with "Poți alege una dintre următoarele acțiuni în tura ta. # Ai posibilitatea de a trage și pune un cartonaș de teren cu fața în sus în fața ta. # Ai posibilitatea de a juca un cartonaș de teren dintre cartonașele din fața ta. (În acest moment, ai posibilitatea de a plasa unul dintre supușii tăi.) Poți schimba unele dintre cartonașele din fața ta cu unele dintre cartonașele altui jucător. Poți schimba numai cartonașe din fața ta și a celorlalți jucă..."
+29
Created page with "<div id="variant_25"></div> === Acumulare și negociere === '''de Wanko și Tae Shioda'''<ref> {{IconWorld}} '''Acumulare și negociere''' este o variantă găsită aici ca Varianta 5: * Engleză: [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf] </ref>"
−58
Created page with "Înainte de a începe o partidă, trage și plasează două cartonașe de teren cu fața în sus pe masă. În tura ta, trebuie să alegi unul dintre ele și să îl joci. În acest moment, ai posibilitatea de a îți plasa unul dintre supușii tăi pe cartonaș ca de obicei. După aceea, tragi și plasezi alt cartonaș cu fața în sus pe masă. Din cauza asta, există întotdeauna două cartonașe disponibile din care să se tragă în timpul jocului."
+48
Created page with "<div id="variant_24"></div> === Cartonașe de peisaj comune === '''de Wanko și Tae Shioda'''<ref> {{IconWorld}} '''Cartonașe de peisaj comune''' este o variantă găsită aici ca Varianta 4: * Engleză: [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf] </ref>"
−38
Created page with "În tura ta, plasezi un cartonaș de teren ca de obicei. În această variantă, regulile de plasare a supușilor sunt diferite. Altfel supus, ai posibilitatea de a plasa unul dintre supușii altui jucător în tura ta. Desigur, îți este permis să nu îl plasezi dacă nu vrei să faci asta. Atunci când orice drumuri, orașe sau mănăstiri sunt finalizate incluzând plasarea supusului celuilalt jucător, celălalt jucător va încasa pentru acestea. Nu ai posibilitat..."
+47
Created page with "<div id="variant_23"></div> === Depășește autoritatea! === '''de Wanko și Tae Shioda'''<ref> {{IconWorld}} '''Depășește autoritatea!''' este o variantă găsită aici ca Varianta 3: * Engleză: [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf] </ref>"
−40
Created page with "În această variantă, există o diferență la regulile de plasare a cartonașelor de teren. La începutul turei tale, mai întâi tragi un cartonaș. Apoi toți jucătorii se gândesc unde să plaseze cartonașul și discută democrat acest lucru, majoritatea decizând. Dacă există mai mult de o singură majoritate, decide jucătorul care aparține unei majorități și se află cel mai aproape de dreapta ta."
Updating to match new version of source page
+4
Created page with "<div id="variant_22"></div> === Plănuire de oraș democrat === (Pentru 3–5 jucători) '''de Wanko și Tae Shioda'''<ref> {{IconWorld}} '''Plănuire de oraș democrat''' este o variantă găsită aici ca Varianta 2: * Engleză: [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf] </ref>"
−42
Created page with "În regula originală, ai posibilitatea de a îți pune supusul pe un cartonaș de teren pe care tocmai ce l-ai plasat. Totuși, în această variantă, nu poți. Atunci când plasezi un cartonaș, întrebi primul jucător din dreapta ta dacă vrea să își plaseze supusul său pe cartonaș. Dacă acesta nu vrea, atunci întrebi următorul jucător din dreapta. Continui astfel până ce există cineva care vrea să își plaseze piesa. Desigur, nu ai putea să îți pla..."
+30
Created page with "<div id="variant_21"></div> === Virtutea modestiei === '''de Wanko and Tae Shioda'''<ref> {{IconWorld}} '''Virtutea modestiei''' este o variantă găsită aici ca Varianta 1: * Engleză: [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/variants.rtf] </ref>"
−54
Created page with "Pot fi plasați colectori de taxe la joncțiuni. Pentru fiecare drum finalizat care se sfârșește la joncțiunea în cauză, colectorul de taxe primește o treime din punctele pe care le primește tâlharul. Dacă este necesar, numărul de drumuri trebuie rotunjit în sus astfel încât să fie divizibil la trei. Odată ce au fost evaluate toate drumurile de la răscruci, pionul colector de taxe poate fi luat înapoi."
+3
Updating to match new version of source page
−40
Created page with "Orașele mici ce constă din numai 2 cartonașe sunt considerate sate și aduc numai jumătate din puncte. Asta se aplică „evaluării cavalerului” și se extinde „evaluării țăranului” în această variantă.<ref> {{IconWorld}} Original, orașele mici de 2 cartonașe aduceau numai 2 puncte, nu 4 puncte. Mai târziu, acest caz marginal a fost abandonat și orașele mici de atunci aduc atâtea puncte cât oricare alt oraș. În această variantă, se extinde ace..."
+51
Created page with "<div id="variant_19"></div> === Orașe mici<ref> {{IconWorld}} Numele original era „Sate”, dar o numim „Orașe mici” pentru a evita eventualele confundări cu sate de la joncțiuni/răscruci. </ref> === '''de Achim Schopf'''<ref> {{IconWorld}} '''Orașe mici''' este o variantă găsită aici: * Germană: [http://web.archive.org/web/20030829040731fw_/http://www.hans-im-glueck.de/seiten/2226.htm http://web.archive.org/web/20030829040731fw_/http://www.hans-im-gluec..."
−40
Created page with "'''Părăsirea mănăstirii:''' Conventul poate fi folosit înlăturând ambii supuși din mănăstire. În acest caz, nu se acordă niciun punct, iar supușii pot fi folosiți din nou numai tura următoare."
−41
Created page with "'''Evaluarea:''' Mănăstirea finalizată aduce un supliment de 5 puncte; dacă rămâne nefinalizată, totuși, se sustrag 5 puncte (valorează atunci numai 1–3 puncte)."
−48
Created page with "Un convent este creat atunci când un jucător plasează doi supuși pe o mănăstire în loc de unul singur. Jucătorul poate face asta fie atunci când plasează cartonașul, fie mai târziu, dacă de altfel nu plasează un supus în tura sa și mănăstirea valorează mai puțin de 6 puncte la momentul respectiv."
−1
Created page with "<div id="variant_18"></div> === Conventuri === '''de Achim Schopf'''<ref> {{IconWorld}} '''Conventuri''' este o variantă găsită aici: * Germană: [http://web.archive.org/web/20030829040731fw_/http://www.hans-im-glueck.de/seiten/2226.htm http://web.archive.org/web/20030829040731fw_/http://www.hans-im-glueck.de/seiten/2226.htm] </ref>"
−44
Created page with "{{DottedFrameMessage|margin=20px 0em 1em 0em|align=left|text='''Comentariul autorului:''' Ne-a făcut plăcere această variantă, dar am jucat prea puține partide de acest tip pentru a putea determina distribuția optimă de râuri/porturi/piețe în acest stadiu. Avantajul este că toată lumea poate aranja acest număr în conformitate cu propriile sale idei. Desigur, durata de joc este extinsă în concordanță.}}"
−20
Created page with "* Pentru că suprafața de jucare este mult mai mare, un țăran aduce acum numai câte 2 puncte pentru fiecare oraș finalizat. * Poți plasa supuși pe râuri. Este posibil să existe piese ale mai multor jucători pe un singur râu, tot respectând regulile normale de plasare. * Dacă un râu se sfârșește la intersecții la ambele capete (nu datorită unui port sau unei piețe), râurile se evaluează la fel ca drumurile. * Dacă un râu se sfârșește la un port,..."
+151
Created page with "Pentru această variantă ai nevoie de două jocuri Carcassonne. Joci cu 2 jocuri, unde drumurile unuia dintre seturi sunt pictate cu albastru și sunt folosite ca râuri. Cele 3 cartonașe cu orașe și un drum devin și ele râuri; orașul este acum privit ca port. Cele 2 cartonașe cu mănăstire cu un drum devin de asemenea râuri și nu mai sunt tratate drept mănăstiri, ci ca piețe. Acum se aplică următoarele schimbări asupra regulilor:"
Created page with "<div id="variant_17"></div> === Râuri și porturi === '''de Manfred Stenzel'''<ref> '''Râuri și porturi''' este o variantă descoperită pe forumul Spielbox-Online și poate fi găsită aici ca Varianta 13: * Engleză: [https://boardgamegeek.com/filepage/1251/carcasonne-variantshtml https://boardgamegeek.com/filepage/1251/carcasonne-variantshtml] * Germană: [http://web.archive.org/web/20030829124938fw_/http://www.hans-im-glueck.de/seiten/2222.htm http://web.archive.o..."
−48
Created page with "La sfârșitul jocului, orașele, drumurile și mănăstirile nefinalizate nu sunt evaluate. Prin urmare, trebuie să fii foarte atent(ă) atunci când îți plasezi supușii."
−24
Created page with "<div id="variant_16"></div> === Teritorii delapidate === '''de Bernd Eisenstein'''<ref> {{IconWorld}} '''Teritorii delapidate''' este o variantă selectată de '''HiG''' în [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/regelvarianten.pdf '''documentul său cu variante''']. Poate fi găsită aici ca Varianta 5: * Engleză: [https://boardgamegeek.com/filepage/1251/carcasonne-variantshtml https://boardgamegeek.com/f..."
−37
Created page with "Un mic pont: Cu această variantă se întâmplă adesea să dai mai departe un cartonaș pe care îl crezi foarte prost, dar celălalt jucător joacă atât de bine după aceea încât aproape că te enervezi."
−21
Created page with "Apoi pionul trece la următorul jucător, iar partida continuă în aceeași manieră."
−54
Created page with "Jucătorii efectuează ture pentru a își plasa cartonașele. Începe jucătorul de start, desigur."
−39
Created page with ":Varianta a) Cartonașele sunt distribuite cu fața în jos. :Variant b) Cartonașele sunt distribuite cu fața în sus. Toată lumea poate vedea cartonașele celorlalți jucători."
−7
Created page with "Pentru această variantă este necesar un pion adițional pentru a indica tura cărui jucător este. Acest jucător va trage atâtea cartonașe câți jucători. Jucătorul se uită la cartonașe și îi dă un singur cartonaș fiecărui jucător după cum crede de cuviință. Desigur, jucătorul păstrează un cartonaș pentru sine."
+11
Created page with "<div id="variant_15"></div> === Cineva este responsabil === '''de Robert Vötter'''<ref> {{IconWorld}} '''Cineva este responsabil''' este o variantă selectată de '''HiG''' în [http://web.archive.org/web/20071021034959/http://www.hans-im-glueck.de/downloads/regelvarianten.pdf '''documentul său cu variante''']. Poate fi găsită aici ca Varianta 11: * Engleză: [https://boardgamegeek.com/filepage/1251/carcasonne-variantshtml https://boardgamegeek...."
−23
Created page with "După ce un jucător și-a plasat cartonașul, poate face următoarele ca alternativă la secvența normală a turei: # Jucătorul își reduces punctajul total cu un anumit număr de puncte. # Pentru fiecare punct redus, jucătorul poate acum se înlăture un cartonaș neocupat de pe câmpul de joc și trebuie apoi să îl plaseze imediat în altă poziție. (Cartonașul nu poate fi conectat de restul prin mai mult de 2 laturi și câmpul de joc nu poate fi împărțit..."
+43
no edit summary
+9
no edit summary
+9