Carcassonne Referință pentru cartonașe

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Tile Reference and the translation is 100% complete.
Other languages:
Exclamation2.png

Atenție!

Dacă citiți acest mesaj, vizitați o pagină de sprijin pentru Referință pentru cartonașe. Te rugăm să apeși pe următoarea legătură pentru a ajunge pe pagina ce oferă funcționalitate deplină.

Mergi la Referință pentru cartonașe


Introducere

Această unealtă va afișa cartonașele din seturile și extensiile selectate listate după ediție, tipul cartonașului și configurarea marginii; poți face filtrul să funcționeze de asemenea după tipul teritoriului.

Poți de asemenea selecta unele variații ale unor seturi existente, extensii sau părți dintre acestea, care pot prezenta diferite distribuiri de cartonașe: versiuni de sine-stătătoare vs. versiuni Big Box, versiuni printate greșit ș.a.m.d.

Descrieri ale cartonașelor

Listele ansamblului de aici sunt organizate după tipul configurării marginii, precum și după set/extensie. Mai precis, cartonașele pătrate sunt organizate după tipologia laturilor lor. De exemplu:

  • CCCC în listele de ansamblu ale jocului de mai jos denotă un cartonaș pe ale cărui toate cele patru laturi sunt câmpuri
  • DDDD este unul pe ale cărui toate cele patru laturi sunt drumuri, iar
  • OOOO este unul pe ale cărui toate cele patru laturi sunt orașe

Notația cartonașelor și rubricile sunt ordonate alfabetic, în conformitate cu următoarea ierarhie:

  • Oraș (O)
  • Câmp (C)
  • Drum (D)
  • Râu (R)
  • Poartă de oraș (P) - inclusă într-o extensie PnP (listate la sfârșit din moment ce acestea sunt un caz special)

Vorbind la modul practic, asta înseamnă că un oraș este întotdeauna plasat în partea de sus, iar restul cartonașului descris în ordinea acelor de ceasornic de la acel punct de pornire. Dacă există mai mult de un singur oraș, primul oraș - din nou văzut din ordinea acelor de ceasornic - este plasat în partea de sus. Dacă nu există deloc un oraș, atunci în partea de sus este plasat un câmp și așa mai departe.

De exemplu:

Acest cartonaș are o topologie a laturilor de „Oraș, Câmp, Drum, Câmp” și ar fi listat la OCDC.


Cartonașele triunghiulare sunt organizate într-un mod similar, prima oară fiind descrisă latura lor lungă, urmată în ordinea acelor de ceasornic de cele două laturi scurte.

De exemplu:

Acest cartonaș are o topologie a laturilor de „Drum, Oraș, Câmp” și ar fi listat la DOC.

Cartonașele de mărime dublă, cartonașele de altă formă și cartonașele speciale sunt de asemenea listate, dar nu este oferită nicio descriere legată de tipologia lor.

Legendele cartonașelor

În ediția nouă, unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:[1]

Feature Garden C2.png
G | Grădină

Feature WaterTower C2.png
T | Turn
de apă
Feature Highwayman C2.png
W | Tâlhari

Selectorul de cartonașe



Se transformă...

Lista cartonașelor



Se transformă...

  1. Diferențe notorii la reguli între ediții sau edituri Referința cartonașelor inclusă în Big Box 6 de ZMG a tradus numai literele pentru jocul de bază și râu. Restul extensiilor încă folosesc numirea germană: