Jetoane de hărți: Vestul și Estul SUA

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Map-Chips USA West and East and the translation is 100% complete.

În cazul Jetoane de hărți: Vestul și Estul SUA, jucătorii pot arunca o privire sau doar să se aventureze drept înainte în teritorii necunoscute.

Other languages:


Informații generale și comentarii

Jetoane de hărți a fost lansată original de Hans im Glück în 2019. Regulile pentru Jetoane de hărți: Vestul și Estul SUA au fost lansate în 2020.

Este o miniextensie cu reguli diferite pentru fiecare Hartă Carcassonne. În cazul Jetoane de hărți: Vestul și Estul SUA, jucătorii pot arunca o privire sau doar să se aventureze drept înainte în teritorii necunoscute.

Conținut

  • 15 jetoane de hărți pentru fiecare hartă
Jetoane de hărți Carcassonne
Verso de jeton de hartă

Este recomandat să se joace cu 110–120 de cartonașe, de exemplu cu jocul de bază și cu prima și a doua extensie, adică cu Ext. 1 - Hanuri și catedrale Ext. 1 - Hanuri și catedrale și Ext. 2 - Negustori și constructori Ext. 2 - Negustori și constructori.[1]

Reguli

Pregătire

Există două pătrate de început pe fiecare hartă. Sunt marcate cu un contur maro și trebuie să începi cu amândouă. Ia cartonașul de început (cu versoul mai închis) și un cartonaș aleatoriu și plasează-le pe cele 2 pătrate de început de pe hartă. Îți începi jocul prin plasarea primului tău cartonaș lângă aceste cartonașe. Template:BeginBlockListwidth

Vestul SUA: Pătratele de început pe Harta Vestului SUA marcate cu săgeți.
Estul SUA: Pătratele de început pe Harta Estului SUA marcate cu săgeți.

Alege la întâmplare 15 din cele 30 de jetoane de hartă și amestecă-le. Apoi, plasează un jeton cu fața în jos pe fiecare orășel (indicat de un cerc de mărimea jetonului).

Trage la întâmplare 25 cartonașe de teren, fără a le privi mai întâi și așază-le cu fața în jos pe pătratele cu contur (violet, portocaliu, albastru deschis).

Exemplu: Așa ar trebui să arate configurarea într-o parte a Hărții Vestului SUA.

Cazuri speciale pentru Hărțile SUA

Jucarea cu doar o singură hartă a SUA

Dacă utilizezi doar una dintre cele două hărți, pătratele de jumătate de mărime de pe latura dreaptă a Hărții Vestului SUA și respectiv de pe latura stângă a Hărții Estului SUA nu sunt parte din joc. Nu pot fi plasate cartonașe acolo.

Jucarea doar cu Harta Vestului SUA: Pătratele de jumătate de mărime de pe latura dreaptă marcate aici cu roșu nu pot fi utilizate.
Jucarea doar cu Harta Estului SUA: Pătratele de jumătate de mărime de pe latura stângă marcate aici cu roșu nu pot fi utilizate.

Jucarea cu ambele hărți ale SUA

De asemenea, poți juca utilizând ambele hărți în același timp. Când faceți asta, luați în considerare următoarele:

  • Așezați Harta Estului SUA peste Harta Vestului SUA până când ajungeți la linia punctată și fixați-le împreună cu bandă adezivă.
  • Deoarece pătratele de jumătate de pe marginile hărților formează pătrate de mărime completă atunci când utilizați ambele hărți, puteți plasa cartonașe pe acele pătrate.
  • Utilizați de două ori mai multe cartonașe, deci 220-240 de cartonașe.
  • Plasați cartonașe pe toate cele 4 cartonașe de început și pe toate cele 30 de pătrate cu contur, și pune toate cele 30 de jetoane de hărți pe cele 30 de câmpuri marcate cu un cerc.
  • Regulile rămân aceleași, dar țineți minte că cele două hărți formează o singură hartă mare. Asta înseamnă că atunci când întorci invers un jeton de hartă ai posibilitatea de a te uita la un cartonaș cu fața în jos, chiar dacă este plasat pe cealaltă jumătate a hărții mari.
Jucarea cu ambele Hărți ale SUA: Hărțile se suprapun utilizând linia punctată (vezi cercul) ca referință, formând pătrate de mărime completă unde pot fi plasate cartonașe ca în mod normal. Rezultatul este o singură hartă mare.

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Colectarea de jetoane și descoperirea de cartonașe

De fiecare dată când plasezi un cartonaș pe un pătrat cu un jeton, ia acest jeton, întoarce-l invers și primești imediat numărul respectiv de puncte de pe jeton (1 sau 2). După aceea, pune jetonul înapoi în cutie, pentru a îl elimina din joc.

Exemplul 1a: Plasezi un cartonaș pe un pătrat cu un jeton și primești 2 puncte. Jetonul este pus înapoi în cutie.

Apoi, ia un cartonaș cu fața în jos, al cărui contur se potrivește cu culoarea jetonului. Uită-te la fața cartonașului dar asigură-te că ceilalți jucători nu o pot vedea. Încearcă să memorezi cartonașul. Acum, pune-l înapoi cu fața în jos pe pătratul său.

Exemplul 1b: Din moment ce jetonul este mov, iei un cartonaș dintr-un pătrat cu un contur mov și arunci o privire la fața sa, înainte de a îl pune înapoi cu fața în jos.

Poți să te uiți la oricare cartonaș, indiferent de poziția sa pe hartă sau fie dacă ceilalți jucători sau uitat deja la el sau nu, atât timp cât culoarea pătratului se potrivește cu cea a jetonului.

Plasarea unui cartonaș lângă un cartonaș cu fața în jos

De fiecare dată când plasezi un cartonaș lângă un cartonaș cu fața în jos (însemnând că atinge una dintre laturile sale și continuă peisajul existent), cartonașul cu fața în jos este întors invers pentru a îl vedea toată lumea. Acum încearcă să plasezi acest cartonaș pe pătratul său marcat lângă cartonașul pe care numai ce l-ai plasat (în conformitate cu regulile obișnuite). Poți roti cartonașul (care înainte era acoperit) când faci asta. Acum sunt două posibilități:

  • Poți plasa cartonașul și primești 2 puncte.
  • Nu poți plasa cartonașul și pierzi 2 puncte (a se deduce că din scorul tău). Cartonașul care numai ce a fost întors invers este pus înapoi în cutie și prin urmare eliminat din joc.
Exemplul 2: Plasezi un cartonaș lângă cartonașul cu fața în jos, la care ai aruncat o privire înainte. Întorci pe cealaltă parte cartonașul cu fața în jos, iar din moment ce se potrivește îl plasezi și primești 2 puncte.
Exemplul 3: Plasezi un cartonaș lângă cartonașul cu fața în jos fără a ști ce este dedesubt. Întorci pe cealaltă parte cartonașul cu fața în jos. Din moment ce nu se potrivește, îl pui înapoi în cutie și pierzi 2 puncte.
2. Plasarea unui meeple

Ai posibilitatea de a plasa un meeple doar pe un cartonaș pe care l-ai plasat mai întâi. Când întorci invers un cartonaș cu fața în jos, nu ai posibilitatea de a plasa un meeple pe el.[2]

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Toate teritoriile sunt evaluate în conformitate cu regulile obișnuite.

Ansamblul cartonașelor

Jetoane totale: 30
Map-Chips C2 Chip Purple 1.png ×6
Map-Chips C2 Chip Purple 2.png ×4
Map-Chips C2 Chip Light Blue 1.png ×6
Map-Chips C2 Chip Light Blue 2.png ×4
Map-Chips C2 Chip Orange 1.png ×6
Map-Chips C2 Chip Orange 2.png ×4

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Regulă sau variantă comună a casei Utilizați 260-280 de cartonașe când se joacă cu cele două hărți împreună și Jetoanele de hărți, din moment ce unele cartonașe pot fi respinse. Acest lucru ar asigura de asemenea că partea centrală ale celor două hărți nu este lăsată goală. (Mulțumiri lui corinthiens13).
  2. Interpretare din partea comunității Ai posibilitatea de a plasa un meeple pe cartonașul tocmai plasat ca în mod obișnuit, când conectezi cartonașul tocmai plasat de un pătrat ocupat de un cartonaș cu fața în jos. Totuși, nu ai posibilitatea de a plasa un meeple pe cartonașul cu fața în jos după ce îl întorci invers și îl plasezi cu succes.
    În ceea ce privește acțiunile secvenței de ture, plasezi numai cartonașul pe care numai cela-i plasat. De fapt, nu plasați cartonașul cu fața în jos, ci îl dezvăluiți, deci se comporta doar ca un cartonaș printat care a fost cu fața în jos jucătorilor iar acum devine vizibil tuturor jucătorilor. Acest lucru ar explica de ce un meeple nu poate fi așezat pe cartonașul cu fața în jos. Până în acest moment, cartonașul cu fața în jos plasat cu fața în jos rezerva doar un pătrat al hărții care nu putea fi ocupat de niciun alt cartonaș.