Cercurile vrăjite

From Wikicarpedia
(Redirected from Cercurile vrăjite)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Spell Circles and the translation is 100% complete.

Cercurile vrăjite incorporează cercuri vrăjite în ceață. Acestea atrag spirite, iar extinderea sau limitarea unei ceți cu cercuri vrăjite va crește numărul spiritelor de adăugat meepleșilor.

Other languages:
Exclamation2.png

Această pagină este în curs de construire!
Se pot schimba reguli, fragmente de text, imagini și altele.

Spell Circles C3 Expansion Symbol.png

Cercurile vrăjite incorporează cercuri vrăjite în ceață. Acestea atrag spirite, iar extinderea sau limitarea unei ceți cu cercuri vrăjite va crește numărul spiritelor de adăugat meepleșilor.

Informații generale și comentarii

Învelitoarea
Planșa pretăiată
Simbolul extensiei

Extensia Cercurile vrăjite a fost lansată de Hans im Glück în 2023. Este o miniextensie pentru Ceață peste Carcassonne care poate fi folosită și cu jocul de bază Carcassonne, ca miniextensie pentru Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire.

Cercuri vrăjite au apărut în ceață, atrăgând spirite. Extinderea sau limitarea unei ceți cu cercuri vrăjite va crește numărul spiritelor de adăugat meepleșilor.

Această extensie are orașe cu clădiri tăiate.

Conținut

  • 9 cartonașe de teren noi cu ceață și cercuri vrăjite
Cartonașe prezentând ceață și cercuri vrăjite

Reguli

Pregătire

Amestecă toate cele 9 cartonașe cu cercuri vrăjite împreună cu cartonașele din jocul de bază și Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire. Aceasta constituie ca de obicei rezerva voastră de cartonașe.

Pisicii Eloise inclusă cu această extensie, precum câinilor, nu îi plac jocurile competitive. Preferă să se cuibărească cu câinii în cutie.

Desfășurarea jocului

Regulile din jocul de bază și Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire încă se aplică.

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Dacă tragi un cartonaș cu un cerc vrăjit, îl plasezi în conformitate cu regulile obișnuite.

Dacă plasezi un cartonaș cu un cerc vrăjit astfel încât acesta limitează ceața (cel puțin 1 latură a ceții este adiacentă cu o latură fără ceață), trebuie să aloci propriilor tăi meepleși atâtea spirite câte cercuri vrăjite sunt pe cartonaș. Poți distribui spiritele între mai mulți meepleși de pe tablă.

Exemplul 1: Plasezi acest cartonaș cu un cerc vrăjit limitând ceața de pe el. Prin urmare, trebuie să aloci 3 spirite din rezervă meepleului tău de pe tablă. (Cele 3 spirite în acest caz îți vor îndepărta meepleul dacă nu sunt distribuite între mai mulți meepleși.)
2a. Plasarea spiritelor

Dacă ai plasat un cartonaș cu cercuri vrăjite, acestea își extrag spirite din cele 8 cartonașe înconjurătoare. Dacă nu sunt destule, trebuie să le iei pe cele rămase din rezervă pentru a umple toate cercurile vrăjite de pe cartonaș.

Caz special: Dacă nu sunt destule spirite în rezervă, cercurile vrăjite rămase rămân goale.

Notă: La fel ca în extensie, trebuie să aloci spirite la meepleși dacă extinzi sau limitezi ceața (vezi Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire).


Mai multe spirite!

Dacă, la un moment ulterior, plasezi un cartonaș lângă altul cu o ceață care are cel puțin 1 cerc vrăjit ocupat, trebuie să plasezi și mai multe spirite. Din nou, depinde dacă continui sau limitezi ceața.[1]

>> Continui ceața

Dacă plasezi un cartonaș cu ceață în așa fel încât cel puțin 1 dintre laturile sale continuă o ceață existentă, trebuie să aloci 1 spirit (din rezervă) unui meeple de-al altui jucător de pe tabla de joc, ca de obicei.
Dacă există cel puțin 1 cerc vrăjit ocupat în ceața pe care ai continuat-o, trebuie să plasezi alt spirit. Iei 1 spirit din unul dintre acele cercuri vrăjite și îl aloci unui meeple la alegerea ta aparținând unui alt jucător.
Poți distribui spiritele între mai mulți meepleși.

Dacă închizi o ceață cu cercuri vrăjite, aloci toate spiritele care sunt în cercurile vrăjite din această ceață unor meepleși de la alt jucător. Și aici poți distribui spiritele între mai mulți meepleși.

Exemplul 2: Plasezi acest cartonaș și continui ceața cu el. Așa că plasezi 1 spirit din rezervă lângă meepleul albastru. Din moment ce există un cerc vrăjit în ceață, iei de asemenea 1 spirit dintr-unul dintre cercurile vrăjite și îl aloci meepleului galben.

>> Limitezi ceața

Dacă plasezi un cartonaș în așa fel încât cel puțin 1 latură a ceții este adiacentă cu o latură fără ceață, trebuie, ca de obicei, să aloci 1 spirit unui dintre meepleșii tăi.
Dacă există cel puțin 1 cerc vrăjit ocupat în această ceață, trebuie să iei toate spiritele din aceste cercuri vrăjite și să le aloci propriilor tăi meepleși. Poți de asemenea să distribui spiritele între meepleșii tăi.

Important: Un maxim de 3 spirite este permis să fie alocat unui meeple. Apoi înapoiezi imediat meepleul în rezervă. Dacă ești nevoit să aloci mai multe spirite meepleului tău, trebuie să aloci spiritele rămase altor meepleși de-ai tăi. Dacă nu mai ai alți meepleși pe tablă, spiritele sunt în schimb pierdute și înapoiate rezervei.

Exemplul 3: Plasezi acest cartonaș și limitezi ceața cu el. Așa că aloci 1 spirit din rezervă meepleului tău. Din moment ce există un cerc vrăjit în ceață, iei pe lângă asta 1 spirit din cercurile vrăjite și îl aloci meepleului tău.
2b. Plasarea unui meeple

Dacă ai plasat un cartonaș cu cercuri vrăjite, ai de asemenea posibilitatea de a plasa un meeple pe cartonaș ca de obicei. Un meeple nu poate fi plasat pe un cerc vrăjit.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Dacă ai finalizat un teritoriu cu unul sau mai multe cartonașe cu cercuri vrăjite, evaluează-l ca de obicei. Cercurile vrăjite nu afectează evaluarea.

Evaluarea finală

Cercurile vrăjite nu afectează evaluarea finală.

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 9
Spell Circles C3 Tile 01.png ×1
Spell Circles C3 Tile 02.png ×1
Spell Circles C3 Tile 03.png ×1
Spell Circles C3 Tile 04.png ×1
Spell Circles C3 Tile 05.png ×1
Spell Circles C3 Tile 06.png ×1
Spell Circles C3 Tile 07.png ×1
Spell Circles C3 Tile 08.png ×1
Spell Circles C3 Tile 09.png ×1


Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Interpretare din partea comunității A se observa că o plasare de cartonaș poate atât limita o ceață, cât și extinde o altă ceață. În acest caz, ambele acțiuni vor avea loc, iar cercurile vrăjite vor afecta de asemenea ambele acțiuni.