Școala (prima ediție)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The School (1st edition) and the translation is 100% complete.
School C1 Tiles Front.jpg Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Această extensie nu a fost publicată în alte ediții.
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Informații generale și comentarii

Lansat original de Hans im Glück în 2011.

Conținut

 • 1 meeple profesor translucid într-o culoare aleatorie (nu aparține niciunui jucător)
 • 2 cartonașe de teren noi ce reprezintă școala
 • Un săculeț cu fir de închidere-deschidere pentru a depozita cartonașele și meepleul profesor
Conținutul extensiei

Reguli

Pregătire

Cele două cartonașe cu școala sunt plasate unul lângă celălalt lângă cartonașul de pornire normal astfel încât cele 2 jumătăți ale școlii se potrivesc împreună. Cartonașele cu școală pot fi plasate fie las stânga sau la dreapta cartonașului de pornire normal. Meepleul profesor este plasat pe școală.

Desfășurarea jocului

Regulile jocului Carcassonne rămân aceleași. Un jucător care finalizează unul sau mai multe dintre drumurile care duc la școală evaluează drumul/drumurile ca în mod obișnuit, iar după aceea obține meepleul profesor după evaluare.[1] Jucătorul ia profesorul de pe școală și îl plasează în fața sa. Atunci când este evaluat următorul teritoriu,[2] jucătorul cu profesorul primește același număr de puncte.[3][4] Dacă jucătorul cu profesorul este jucătorul care primește puncte pentru următorul teritoriu, atunci acesta primește de două ori punctele. După ce acesta primește puncte cu profesorul, meepleul profesor trebuie înapoiat pe școală.[5]

Exemplul 1: Jucătorul ROȘU are profesorul. Jucătorul ALBASTRU finalizează un „drum de la școală” ce valorează 5 puncte. Jucătorul ALBASTRU și cel ROȘU primesc amândoi câte 5 puncte. Jucătorul ROȘU pune la loc profesorul pe școală, iar jucătorul ALBASTRU ia apoi profesorul.

Exemplul 2: Jucătorul GALBEN are profesorul. Jucătorul VERDE finalizează un oraș, ceea ce aduce 12 puncte pentru jucătorul VERDE. Jucătorul GALBEN primește de asemenea 12 puncte, după care pune profesorul la loc pe școală.

Notă: Atunci când toate drumurile ce duc la școală sunt finalizate, jucătorii au reușit să lege cu succes școala de lumea exterioară. Acum profesorul are o mulțime de studenți și nu va părăsi școala din nou.

Tipărire delicată: Această miniextensie este concepută pentru jocul de bază Carcassonne și pentru prima extensie (Hanuri și catedrale Hanuri și catedrale). Când se folosește Școala cu alte extensii, se pot ivi probleme.[6][7][8][9][10]

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 2 (ca 1 bloc de pornire)[11]
School C1 Tiles Front.jpg ×1
School C1 Tiles Back.jpg
(verso)

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Interpretare din partea comunității Ia în vedere că profesorul este obținut după ce se evaluează drumul. Prin urmare, dacă alt jucător are profesorul când este evaluat drumul, punctele bonus pot fi acordate și profesorul înapoiat pe școală înainte ca jucătorul ce finalizează drumul să revendice profesorul.
 2. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Această propoziție urmează regulile în limba germană, așa că jucătorul cu profesorul poate primi puncte de la oricare teritoriu evaluate în timpul fazei Evaluare, adică cu alte cuvinte, teritorii finalizate și de asemenea câmpuri evaluate din pricina moșiilor. Regulile în limba engleză presupun că teritoriul trebuie să fie finalizat.
 3. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă mai multe teritorii sunt finalizate cu o singură plasare de cartonaș, iar toate punctele se duc la un singur jucător, atunci acel jucător alege în ce ordine sunt evaluate teritoriile, iar proprietarul profesorului primește punctele de la primul teritoriu evaluat. Dacă mai multe teritorii sunt finalizate cu plasarea unui singur cartonaș și mai mult de un singur jucător primește puncte, atunci proprietarul profesorului decide ce punctaj va primi. (3/2015)
 4. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă un jucător este în posesia profesorului, iar alt jucător finalizează un drum de la școală neocupat înainte de a se primi vreun punct, atunci proprietarul profesorului nu primește niciun punct (căci nu s-a primi niciun punct de pe urma drumului). Profesorul nu s-ar duce înapoi la școală, căci nu s-a primit niciun punct, dar cel de-al doilea jucător obține profesorul (de la primul jucător) pentru finalizarea unui drum de la școală. (3/2015)
 5. Interpretare din partea comunității Dacă un jucător are profesorul la sfârșitul jocului, pare că jucătorul nu ar primi niciun punct, căci în acel punct nu există nicio ordine specifică pentru evaluarea teritoriilor nefinalizate și fermelor.
 6. Interpretare din partea comunității În mod interesant, HiG recunoaște că nu toate extensiile funcționează bine împreună. Cineva poate suspecta că tipărirea delicată are legătură în mod particular cu alte extensii care au propriile cartonașe de pornire, precum Râul Râul, Râul II Râul II și Contele din Carcassonne Contele din Carcassonne. Dacă se folosește una dintre acele extensii, vă puteți trimite întrebarea via e-mail către adresa inclusă în regulile miniextensiei sau pur și simplu să vă creați propria regulă a casei.
 7. Clarificare oficială din partea publicatorului Se pot plasa supuși pe teritorii de pe cartonașele școlii din afara școlii însăși, de exemplu prin utilizarea unui coridor fermecat sau aparat de zbor. (1/2013)
 8. Clarificare oficială din partea publicatorului Cele două cartonașe de teren formează împreună școala. Profesorul de pe școală nu este prin urmare de asociat unui cartonaș particular (nu predă doar în jumătate din școală). Prin urmare, profesorul este în siguranță în fața dragonului. (4/2015)
  Interpretare din partea comunității Regulamentul despre dragon fiind capabil să mănânce profesorul s-a schimbat de câteva ori. Aici reflectăm reglamentul final (după cum este indicat în documentul actualizat al întrebărilor frecvente despre Planul Meniului Dragonului de HiG).
 9. Clarificare oficială din partea publicatorului Dragonul are voie pe cartonașele școlii, dar nu poate mânca pionul neutru profesor plasat pe școală. (4/2015)
 10. Interpretare din partea comunității Având în vedere interpretările privitoare la plasarea dragonului și a supușilor pe cartonașele școlii, pare că ciuma ar trebui și ea să aibă voie pe acele cartonașe. Totuși, asta este neoficial. (4/2014)
 11. Clarificare oficială din partea publicatorului Toate cele 6 drumuri sunt separate unul de celălalt – ca de obicei, o joncțiune (în acest caz școala) separă segmentele de drum. (5/2014)