Cercuri în lan (prima ediție)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Crop Circles (1st edition) and the translation is 100% complete.
Crop C1 2 04.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Crop Circles C3 Tile B.pngCitește următoarele reguli dacă cartonașele tale arată astfel.
Cercuri în lan Cercuri în lan
Crop Circles C2 Tile B.jpg
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Cercuri curioase apar pe câmpurile din Carcassonne. Dețin puteri misterioase asupra cavalerilor, tâlharilor și țăranilor.

Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată a extensiei Cercuri în lan I
Simbolul extensiei

Extensia Cercuri în lan I a fost original lansată de Hans im Glück în 2010 ca extensie ambalată independent inclusă într-o ediție limitată a jocului de bază Carcassonne german. A fost mai târziu făcută disponibilă ca extensie de sine-stătătoare în același an.

Extensia Cercuri în lan II (Mini #7) a fost original lansată de Hans im Glück în 2012. „Extensia” Cercuri în lan II este considerată numărul #7 din miniextensiile lansate în 2012, dar nu există ca se independent. În schimb a fost pus la pachet 1 cartonaș cu fiecare dintre cele 6 miniextensii precedente.

Regulile pentru Cercuri în lan I și Cercuri în lan II sunt funcțional identice. Versiunea regulilor specifică extensiei Cercuri în lan II poate fi găsită pe website-ul HiG, căci nu a fost ambalată cu cartonașele însele.

Cercuri în lan I a fost lansată de Lineart cu reguli traduse în limba română în cadrul ediției limitate. Cercuri în lan II a fost lansată de Hans im Glück cu reguli traduse în limba română.

Conținut

Reguli

Pregătire

Cartonașele cu cerc în lan trebuie amestecate cu restul cartonașelor.

Desfășurarea jocului

Un jucător care trage un cartonaș cu un cerc în lan îl plasează în concordanță cu regulile obișnuite și execută o tură normală. După aceea, decide dacă toți jucătorii, începând cu jucătorul din stânga sa:

  • A) au posibilitatea[1] de a lua unul dintre proprii lor supuși din rezerva lor și să îl plaseze lângă altul dintre supușii lor deja pe un cartonaș de teren, sau
  • B) trebuie să elimine unul dintre proprii lor supuși de pe un cartonaș de teren și să îl înapoieze în rezerva lor.

Este important să observi că:

  • Jucătorul activ trebuie să aleagă acțiunea A sau B.
  • Tipul de supus afectat este decis de cartonașul tras, după cum urmează:
Crop C1 fork.png
Cerc în lac „furcă” - acesta afectează țăranii (de pe un segment de fermă).
Crop C1 club.png
Cerc în lac „măciucă”[2] - acesta afectează tâlharii (de pe un segment de drum).
Crop C1 shield.png
Cerc în lac „scut” - acesta afectează cavalerii (de pe un segment de oraș).
  • Atunci când un jucător efectuează acțiunea A, trebuie să plaseze supusul pe un teritoriu care deja conține un supus de același tip (țăran la țăran, tâlhar la tâlhar, cavaler la cavaler).[3]
  • Dacă un jucător nu este în stare să efectueze acțiunea, din cauza faptului că nu are un supus de tipul solicitat în joc, atunci se va trece peste el sau ea și o să continue următorul jucător din stânga.
  • Jucătorul activ efectuează ultimul acțiunea, iar apoi următorul jucătorul o să își îndeplinească tura sa ca de obicei.[4]
Exemplu pentru opțiunea A)
  1. Jucătorul ROȘU plasează un cartonaș cu un cerc în lan „scut” și plasează un supus pe el. Jucătorul ROȘU alege opțiunea A). Fiecare jucător are posibilitatea de a plasa un cavaler (datorită simbolului „scut”) lângă un cavaler deja în joc.
  2. Jucătorul VERDE plasează un al doilea cavaler lângă cel deja în joc.
  3. Jucătorul ALBASTRU nu are un cavaler și astfel nu poate plasa unul.
  4. Jucătorul ROȘU plasează un al doilea cavaler lângă cel tocmai plasat pe cartonașul care a fost plasat. Nu are posibilitatea de a plasa un supus pe celălalt segment de oraș de pe același cartonaș pentru că nu există niciun cavaler pe el. Ar fi putut de asemenea să își fi plasat supusul pe lângă cavalerul de pe cartonașul din stânga-sus.
Exemplu pentru opțiunea B)
  1. Jucătorul VERDE plasează un cartonaș cu un cerc în lan „furcă” și plasează un supus pe el. Orașul este evaluat: jucătorul VERDE a primit 6 puncte și își elimină supusul. Apoi alege opțiunea B). Fiecare jucător trebuie să elimine un țăran (din cauza simbolului „furcă”).
  2. Jucătorul ALBASTRU își elimină țăranul.
  3. Jucătorul ROȘU își elimină țăranul.
  4. Jucătorul VERDE nu are un țăran, așa că nu poate elimina unul.

Ansamblul cartonașelor

Cercuri în lan I

Cartonașe totale: 6

Cercuri în lan II[6]

Cartonașe totale: 6[7]

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Interpretare din partea comunității Remarcă că regulile pentru acțiunea A afirmă clar că jucători au posibilitatea de a decide dacă să plaseze sau nu un al doilea supus lângă unul deja în joc. Cu alte cuvinte, jucătorul activ decide ce efect are cercul în lan: A) plasare sa B) eliminare. Dacă este plasare, jucătorii au posibilitatea de a plasa sau de a nu plasa un al doilea supus, dar dacă un jucător nu are niciun supus în rezervă, este forțat să aleagă „să nu plaseze” un al doilea supus. Dacă este eliminare, toți jucătorii trebuie să elimine 1 supus de tipul corespunzător.
  2. Interpretare din partea comunității Sau „buzdugan”, așa cum a tradus Hans im Glück în Cercuri în lan II.
  3. Clarificare oficială din partea editurii Orice supus care poate fi pus într-un oraș este considerat a fi un cavaler.
  4. Clarificare oficială din partea editurii După acțiunea cerc în lan, jucătorul activ ar trebui să continue cu oricare acțiune în așteptare ca parte din tura sa, precum eliminarea unui cavaler dintr-un oraș asediat prin intermediul unei mănăstiri (vezi Asediatorii - Catarii - Asediu Asediatorii - Catarii - Asediu) sau efectuarea celei de a doua parte a unei ture duble (vezi Ext. 2 - Negustori și constructori Ext. 2 - Negustori și constructori). După ce sunt efectuate toate acțiunile în așteptare, tura următorului jucător poate începe.
  5. Clarificare oficială din partea editurii Cele trei segmente de drum de pe acest cartonaș se termină la joncțiune, char dacă pe drum nu este ilustrat niciun obstacol. Toate joncțiunile și răscrucile sunt tratate la fel, indiferent de stilul grafic. Acesta nu este un drum continuu cu trei ramuri. (5/2014)
  6. Clarificare oficială din partea editurii Câmpurile de culturi (suprafețele galbene) sunt teritorii distincte și prin urmare separă segmentele de drum și segmentele de câmp. (1/2013)
  7. Interpretare din partea comunității Ia în vedere că aceste cartonașe sunt socotite și în miniextensiile # 1-6.