Catedrale din Germania

From Wikicarpedia
Revision as of 15:03, 4 May 2024 by NGC 54 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Miniextensia Catedrale din Germania conține 6 cartonașe prezentând catedrale binecunoscute din Germania. Acestea catedrale vor oferi noi căi de a încasa puncte și de asemenea vor ajuta drumurile conectate la ele.

German Cathedrals C2 Tile 05.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Cathedrals C1 01.pngCitește următoarele reguli dacă cartonașele tale arată astfel.
Catedrale din Germania Catedrale din Germania
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Symbol GermanCathedrals C2.png

Miniextensia Catedrale din Germania conține 6 cartonașe prezentând catedrale binecunoscute din Germania. Acestea catedrale vor oferi noi căi de a încasa puncte și de asemenea vor ajuta drumurile conectate la ele.

Această miniextensie, care conține 6 catedrale din Germania binecunoscute, oferă jucătorilor oportunitatea de a primi un număr respectabil de puncte cu ajutorul arhiepiscopului și tâlharilor/călătorilor.[1]

Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată C2
Planșa pretăiată C3
Simbolul extensiei

Catedrale din Germania (Kathedralen in Deutschland) a fost lansată pentru a doua ediție (C2 pe scurt) de Hans im Glück în 2020. O versiune în a treia ediție (C3 pe scurt) a fost lansată în 2023.

A fost lansată original pentru prima ediție (C1 pe scurt) în 2016.

Conținut

 • 6 cartonașe de teren noi prezentând catedrale din Germania.

Fiecare dintre cele 6 cartonașe cu catedrală are 3 sau 4 segmente de drum care pornesc de la catedrală.[2]

Reguli

Pregătire

Amestecă cele șase cartonașe de teren noi care prezintă catedralele cu cele din jocul de bază și alte extensii, dacă este cazul. Această extensie a fost dezvoltată pentru jocul de bază Carcassonne, iar regulile sale încă se aplică.

Desfășurarea jocului

German Cathedrals C2 Image 02.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

Când tragi un cartonaș care prezintă o catedrală, plasează-l în conformitate cu regulile normale.

2. Plasarea unui meeple

După plasarea unui cartonaș de teren care prezintă o catedrală, ai posibilitatea de a îți plasa unul dintre meepleșii tăi în conformitate cu regulile normale. Ai posibilitatea de a îl plasa pe un drum, pe un câmp sau pe catedrală ca arhiepiscop.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte
Evaluarea unui drum închis

Când se finalizează un drum care duce direct la o catedrală, tâlharul/călătorul tău îți aduce câte 2 puncte pentru fiecare cartonaș de teren din care constă drumul.[3][4]

Regulă specială la evaluarea unui drum

Spre deosebire de regulile jocului de bază, pentru un drum care începe și se termină pe același cartonaș de teren care prezintă o catedrală, se numără și evaluează separat fiecare segment de drum.

Exemplul 1 - Evaluarea unui drum finalizat: Primești 10 puncte pentru drumul închis. Pe cartonașul de teren care prezintă o catedrală numeri separat ambele segmente de drum.
Evaluarea unei catedrale

Catedrala însăși poate fi evaluată doar odată ce toate drumurile care duc la ea sunt închise. Arhiepiscopul îți dă puncte pentru toate aceste drumuri - 1 punct pentru fiecare cartonaș de drum, de fapt. Cele 3 sau 4 segmente de drum de pe cartonașul cu catedrală sunt numărate separat.[4]

Notă: Un drum care se termină și începe la catedrală este numărat ca un singur drum, care va fi evaluat o singură dată.[5]

Exemplul 2 - Evaluarea unei catedrale germane finalizate: Primești 8 puncte pentru catedrala finalizată (două drumuri închise: 1x valorează 5 puncte și 1x valorează 3 puncte). Jucătorul albastru primește 6 puncte pentru drumul închis.

După evaluarea, îți iei meepleul tău înapoi, ca în mod obișnuit.

 Interpretare din partea comunității Atunci când se evaluează o catedrală germană, fiecare drum este evaluat separat. Este asta corect?

Da, așa cum se vede în exemplul de evaluare de mai sus, evaluarea unei catedrale germane este suma punctelor acordate de fiecare drum conectat de ea. Asta s-ar putea să nu facă nicio diferență în exemplul elementar, totuși este important atunci când unul sau mai multe cartonașe contribuie la diverse drumuri conectate la aceeași catedrală germană (acele cartonașe sunt evaluate o singură dată per drum).[4]

Evaluarea finală

La sfârșitul jocului, drumurile nefinalizate care duc la catedrale și catedralele nefinalizate îți aduc puncte. Tâlharii/Călătorii și arhiepiscopii îți aduc câte 1 punct pentru fiecare cartonaș de drum care duce la catedrală (segmentele de drum de pe cartonașele cu catedrală germană sunt numărate separat).[4][6]

Exemplul 3 - Evaluarea unei catedrale germane nefinalizate: Primești 6 puncte pentru catedrala nefinalizată (Trei drumuri nefinalizate: 1x valorează 3 puncte, 1x valorează 1 punct -segmentul de drum de pe cartonașul catedralei germane- și 1x valorează 2 puncte). Jucătorul albastru primește 2 puncte pentru drumul nefinalizat.

Alte extensii

Această secțiune conține informații adiționale despre interacțiunile cu alte extensii Carcassonne.

Ext. 1 - Hanuri și catedraleExt. 1 - Hanuri și catedrale

Clarificare oficială din partea publicatorului Pentru fiecare drum finalizat cu han[7] care duce la o catedrală, se primesc 3 puncte în loc de 2 pentru fiecare cartonaș de drum, și 2 puncte în loc de 1 pentru arhiepiscop.[8] Drumurile nefinalizate încă valorează 0 puncte. Acest lucru se aplică atât tâlharului/călătorului, cât și arhiepiscopului.[4]

Exemplul 1 - Evaluarea unei catedrale germane finalizate cu hanuri: Primești 13 puncte pentru catedrala finalizată cu hanuri (Două drumuri finalizate: 1x valorează 10 puncte datorită hanului și 1x valorează 3 puncte). Jucătorul albastru primește 6 puncte pentru drumul finalizat.
Exemplul 2 - Evaluarea unei catedrale germane finalizate cu hanuri: Primești 18 puncte pentru catedrala finalizată cu hanuri (Drumurile finalizate: 1x valorează 8 puncte datorită hanului, 1x valorează 2 puncte și 1x valorează 8 puncte pentru han). Jucătorul albastru primește 12 puncte pentru drumul finalizat cu han.
Exemplul 3 - Evaluarea unei catedrale germane nefinalizate cu hanuri: Primești 5 puncte pentru catedrala nefinalizată (Un drum finalizat și un drum nefinalizat: 1x valorează 5 puncte și 1x valorează 0 puncte din cauza hanului). Jucătorul albastru primește 0 puncte pentru drumul nefinalizat cu han.
Exemplul 4 - Evaluarea unei catedrale germane nefinalizate cu hanuri: Primești 12 puncte pentru catedrala nefinalizată (Două drumuri finalizate și un drum nefinalizat: 1x valorează 8 puncte pentru drumul finalizat cu han, 1x valorează 2 puncte pentru celălalt drum finalizat și 1x valorează 2 puncte). Jucătorul albastru primește 2 puncte pentru drumul nefinalizat.

Ext. 3 - Prințesa și dragonulExt. 3 - Prințesa și dragonul

Clarificare oficială din partea publicatorului Dragonul mănâncă arhiepiscopul (dacă există) atunci când dragonul se mută pe un cartonaș de teren care prezintă o catedrală.

Ext. 6 - Contele, regele și vasaliiExt. 6 - Contele, regele și vasalii

Interpretare din partea comunității Catedralele nu sunt mănăstiri și nu pot fi provocate de un lăcaș de cult.

 Interpretare din partea comunității Întrebare: Dacă se joacă cu Catedrale germane și Lăcașuri de cult, catedrele germane acționează ca un fel de mănăstire?

Răspuns: Nu, nu există nicio interacțiune așa cum există între mănăstiri și lăcașuri de cult.

Mini #5 - Magicianul și vrăjitoareaMini #5 - Magicianul și vrăjitoarea

Interpretare din partea comunității Magicianul ar trebui se considere numărul efectiv de cartonașe de drum ca în mod obișnuit, incluzând cartonașele cu catedrală germană. Prin urmare, segmentele de drum de pe cartonașele cu catedrală germană nu sunt luate în considerare separat.

Exemplu - Evaluarea unui drum finalizat cu magician: Ai finalizat un drum de 4 cartonașe care se întoarce înapoi la o catedrală germană. De asemenea, magicianul este pe drum. Vei încasa un total de 14 puncte:
 • (3 cartonașe cu segment de drum + 2 segmente de drum pe cartonașul cu catedrala germană) x 2 puncte = 5 x 2 puncte = 10 puncte
 • 4 cartonașe x 1 punct pentru magician = 4 puncte

Piețele din LeipzigPiețele din Leipzig

Interpretare din partea comunității Bonusul Sfertului constructorilor de căruțe ar trebui se considere numărul efectiv de cartonașe de drum ca în mod obișnuit, incluzând cartonașele cu catedrală germană. Prin urmare, segmentele de drum de pe cartonașele cu catedrală germană nu sunt luate în considerare separat.

Extensii de fani

Comentarii generale:

Interpretare din partea comunității Verifică următoarele extensii de fani care includ catedrale germane în regulile lor.

Barzii din CarcassonneBarzii din Carcassonne
COVID-19COVID-19
PuțurilePuțurile

Ansamblul cartonașelor

A treia ediție C3

Cartonașe totale: 6
German Cathedrals C3 Tile 01.png ×1
German Cathedrals C3 Tile 02.png ×1
German Cathedrals C3 Tile 03.png ×1
German Cathedrals C3 Tile 04.png ×1
German Cathedrals C3 Tile 05.png ×1
German Cathedrals C3 Tile 06.png ×1

A doua ediție C2

Cartonașe totale: 6
German Cathedrals C2 Tile 04.png ×1
German Cathedrals C2 Tile 05.png ×1
German Cathedrals C2 Tile 02.png ×1
German Cathedrals C2 Tile 01.png ×1
German Cathedrals C2 Tile 06.png ×1
German Cathedrals C2 Tile 03.png ×1

Catedralele în detaliu

Catedrala Colonia (North Rhine-Westphalia) Catedrala Colonia
(North Rhine-Westphalia)

Catedrala Colonia face parte dintre cele mai mari catedrale gotice din lume. Fundația sa de piatră a fost stabilită în secolul al 13-lea dar a fost terminată doar în secolul al 19-lea. Astăzi, Catedrala Colonia este un patrimoniu mondial UNESCO.
www.Koelner-dom.de


Frauenkirche (Munich, Bavaria) Frauenkirche
(Munich, Bavaria)

Frauenkirche din capitala Bavariei a fost construită în stilul gotic târziu. Atât de devreme ca anul 1494 a fost consacrată ca un loc de cult. Cu turnurile sale care se înalță până la aproape 100 de metri înălțime, este caracteristică orizontului orașului Munich.
www.muencher-dom.de


Catedrala Dresden (Saxonia) Catedrala Dresden
(Saxonia)

Frauenkirche din Dresden a fost construită în stilul baroc între anii 1725 și 1743. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost lovită rău de raidurile aeriene Aliate și a colapsat în dimineața din 15 februarie 1945. Reconstruirea a început în 1994 și a fost finalizată 11 ani mai târziu. www.frauenkirche-dresden.de


Biserica Sf. Mihail (Hamburg) Biserica Sf. Mihail
(Hamburg)

Biserica protestantă principală, Sfântul Mihail numit „Michel” („Mike”), este cea mai faimoasă biserică din Hamburg și un punct de reper al orașului Hanseatic. Valorează ca cea mai importantă biserică în stil baroc din Germania și este dedicată arhanghelului Mihail a cărui statuie imensă de bronz stă deasupra intrării principale.
www.st-michaelis.de


Ulm Minster (Baden-Wurttemberg) Ulm Minster
(Baden-Wurttemberg)

Ulm Minster a fost construită în stilul gotic și are cel mai înalt turn biserică din lume (161,5m). Fundația sa de piatră a fost făcută în 1377 când Ulm era încă în cea mai mare parte catolică. Astăzi este cea mai mare construcție biserică protestantă a Germaniei.
www.ulmer-muenster.de


Catedrala Aachen (North Rhine-Westphalia)' Catedrala Aachen
(North Rhine-Westphalia)

În timpul unei perioade de 600 de ani, 40 de regi germani au fost încoronați la Catedrala Aachen - construcția sa a început în 796. În 1978, catedrala a fost primul patrimoniu cultural german care a fost inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO.
www.aachenerdom.de

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Interpretare din partea comunității Meepleși de pe drumuri sunt numiți tâlhari în C2 și călători în C3. Păstrăm ambele denumiri pentru a acoperi ambele ediții.
 2. Clarificare oficială din partea publicatorului Notă de autori: Desigur, catedralele reale sunt plasate înăuntrul orașelor lor. Am dorit să facem deosebirea din moment ce catedralele deja au jucat o parte în prima extensie Hanuri și catedrale Hanuri și catedrale. Prin urmare, catedralele din această extensie stau pe câmpuri și își îndeplinesc propria lor funcție. Știm de asemenea că nu există catedrale și arhiepiscopi în biserica protestantă. Am simplificat numele pentru o lectură mai ușoară. Mulțumim pentru înțelegerea dvs.
 3. Interpretare din partea comunității Catedralele germane nu se stivuiesc când se evaluează drumuri.

   Interpretare din partea comunității Întrebare: Dacă un drum începe la o catedrală germană și se termină la o catedrală germană diferită, evaluarea drumului încă este 2 puncte pentru fiecare cartonaș de drum?

  Răspuns: Da, încă 2 puncte pentru fiecare cartonaș de teren. Catedralele germane nu se stivuiesc. (3/2016)

 4. 4.0 4.1 4.2 4.3 4.4 Interpretare din partea comunității Următorul tabel rezumă cazurile de evaluare variate. Ia în vedere că segmentele de drum de pe un cartonaș cu catedrală germană sunt numărate separat și iau aceleași puncte ca oricare cartonaș de drum:
  Teritoriu Drum normal finalizat Drum finalizat cu han(uri) Drum normal nefinalizat Drum nefinalizat cu han(uri)
  Evaluarea în timpul jocului
  Drum care duce la catedrală g. 2 puncte / cartonaș 3 puncte / cartonaș
  Arhiepiscop pe catedrală g.
  (fiecare drum este evaluat separat)
  1 punct / cartonaș 2 puncte / cartonaș
  Evaluarea după joc
  Drum care duce la catedrală g. 1 punct / cartonaș 0 puncte / cartonaș
  Arhiepiscop pe catedrală g.
  (fiecare drum este evaluat separat)
  1 punct / cartonaș 2 puncte / cartonaș 1 punct / cartonaș 0 puncte / cartonaș

  Poți găsi aici niște exemple de evaluare avansată care implică catedrale germane așa cum au fost furnizate de Kettlefish (o revizoare germană a extensiei originale):

 5. Interpretare din partea comunității Această notă inclusă în prima ediție a fost omisă în a doua ediție.
 6. Clarificare oficială din partea publicatorului Acest paragraf a fost actualizat pentru a reflecta înțelesul original intenționat de regulile HiG. Clarificările oficiale furnizate au indicat că:
  • Tâlharii/Călătorii de pe drumurile nefinalizate sunt evaluați ca în mod obișnuit, adică luând în considerară majoritatea.
  • Arhiepiscopii de pe catedralele nefinalizate iau 1 punct pentru fiecare cartonaș de la toate drumurile finalizate și nefinalizate care duc la catedrală.
  În oricare caz, segmentele de drum de pe cartonașul cu catedrala sunt numărate separat pentru drumurile care încep și se sfârșesc la catedrală. (4/2016)
 7. Clarificare oficială din partea publicatorului Hanurile nu se stivuiesc: dacă la un drum este present mai mult de un singur han, drumul primește tot 2 puncte pentru fiecare cartonaș de drum.
 8. Clarificare oficială din partea publicatorului Arhiepiscopii primesc 2 puncte pentru fiecare cartonaș de drum de la un drum finalizat cu han atât în timpul jocului, cât și după joc. (4/2016)