Catedrale din Germania (prima ediție)

From Wikicarpedia
Revision as of 17:50, 10 April 2024 by NGC 54 (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search
Other languages:
Cathedrals C1 01.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
German Cathedrals C2 Tile 05.pngCitește următoarele reguli dacă cartonașele tale arată astfel.
Catedrale din Germania Catedrale din Germania
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată
Simbolul extensiei

Extensia Catedrale din Germania (Kathedralen in Deutschland) a fost lansată original de Hans im Glück în 2016.

Această miniextensie, care conține 6 catedrale din Germania binecunoscute, oferă jucătorilor oportunitatea de a primi un număr respectabil de puncte cu ajutorul arhiepiscopului și tâlharilor.[1]

Conținut

 • 6 cartonașe de teren noi prezentând catedrale din Germania.

Reguli

Fiecare dintre cele 6 cartonașe cu catedrală are 3 sau 4 segmente de drum care pornesc de la catedrală.[2]

Pregătire

Amestecă cele șase cartonașe de teren noi care prezintă catedralele cu cele din jocul de bază și alte extensii, dacă este cazul. Această extensie a fost dezvoltată pentru jocul de bază Carcassonne, iar regulile sale încă se aplică.[3]

Atașează un cartonaș

Când tragi un cartonaș care prezintă o catedrală, plasează-l în conformitate cu regulile normale.

Plasarea unui supus

După plasarea unui cartonaș de teren care prezintă o catedrală, ai posibilitatea de a îți plasa unul dintre meepleșii tăi în conformitate cu regulile normale. Ai posibilitatea de a îl plasa pe un drum, pe o fermă sau pe catedrală ca arhiepiscop.

Evaluare

Evaluarea unui drum închis

Când se finalizează un drum care duce direct la o catedrală, tâlharul tău îți aduce câte 2 puncte pentru fiecare cartonaș de teren din care constă drumul.[4][5][6]

Regulă specială la evaluarea unui drum

Spre deosebire de regulile jocului de bază, pentru un drum care începe și se termină pe același cartonaș de teren care prezintă o catedrală, se numără și evaluează separat fiecare segment de drum.

Exemplul 1 - Evaluarea unui drum finalizat: Jucătorul ROȘU încasează 10 puncte pentru drumul închis. Pe cartonașul de teren care prezintă o catedrală numeri separat ambele segmente de drum.
Evaluarea unei catedrale

Catedrala însăși poate fi evaluată doar odată ce toate drumurile care duc la ea sunt închise. Arhiepiscopul îți dă puncte pentru toate aceste drumuri - 1 punct pentru fiecare cartonaș de drum. Cele 3 sau 4 segmente de drum de pe cartonașul cu catedrală sunt numărate separat.[5]

Notă: Un drum care se termină și începe la catedrală este numărat ca un singur drum, care va fi evaluat o singură dată.

Exemplul 2 - Evaluarea unei catedrale germane finalizate: Jucătorul ROȘU primește 8 puncte pentru catedrala finalizată (două drumuri închise: 1x valorează 5 puncte și 1x valorează 3 puncte). Jucătorul ALBASTRU primește 6 puncte pentru drumul închis.

 Interpretare din partea comunității Atunci când se evaluează o catedrală germană, fiecare drum este evaluat separat. Este asta corect?

Da, așa cum se vede în exemplul de evaluare de mai sus, evaluarea unei catedrale germane este suma punctelor acordate de fiecare drum conectat de ea. Asta s-ar putea să nu facă nicio diferență în exemplul elementar, totuși este important atunci când unul sau mai multe cartonașe contribuie la diverse drumuri conectate la aceeași catedrală germană (acele cartonașe sunt evaluate o singură dată per drum).[5]


După evaluarea, îți iei meepleul tău înapoi, ca în mod obișnuit.

Evaluarea finală

La sfârșitul jocului, drumurile nefinalizate care duc la catedrale și catedralele nefinalizate îți aduc puncte. Tâlharii și arhiepiscopii îți aduc câte 1 punct pentru fiecare cartonaș de drum care duce la catedrală (segmentele de drum de pe cartonașele cu catedrală germană sunt numărate separat).[5][7]

Alte extensii

Hanuri și catedrale

Când se utilizează Hanuri și catedrale, pentru fiecare drum finalizat cu han[8] care duce la o catedrală, se primesc 3 puncte în loc de 2 pentru fiecare cartonaș de drum, și 2 puncte în loc de 1 pentru arhiepiscop.[9] Drumurile nefinalizate încă valorează 0 puncte. Acest lucru se aplică atât tâlharului, cât și arhiepiscopului.[5]

Prințesa și dragonul

Când se utilizează Prințesa și dragonul, dragonul mănâncă arhiepiscopul (dacă există) atunci când dragonul se mută pe un cartonaș de teren care prezintă o catedrală.

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 6
Cathedrals C1 01.png ×1
Cathedrals C1 02.png ×1
Cathedrals C1 03.png ×1
Cathedrals C1 04.png ×1
Cathedrals C1 05.png ×1
Cathedrals C1 06.png ×1

Catedralele în detaliu

Catedrala Colonia (North Rhine-Westphalia) Catedrala Colonia
(North Rhine-Westphalia)

Catedrala Colonia face parte dintre cele mai mari catedrale gotice din lume. Fundația sa de piatră a fost stabilită în secolul al 13-lea dar a fost terminată doar în secolul al 19-lea. Astăzi, Catedrala Colonia este un patrimoniu mondial UNESCO.
www.Koelner-dom.de


Frauenkirche (Munich, Bavaria) Frauenkirche
(Munich, Bavaria)

Frauenkirche din capitala Bavariei a fost construită în stilul gotic târziu. Atât de devreme ca anul 1494 a fost consacrată ca un loc de cult. Cu turnurile sale care se înalță până la aproape 100 de metri înălțime, este caracteristică orizontului orașului Munich.
www.muencher-dom.de


Catedrala Dresden (Saxonia) Catedrala Dresden
(Saxonia)

Frauenkirche din Dresden a fost construită în stilul baroc între anii 1725 și 1743. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost lovită rău de raidurile aeriene Aliate și a colapsat în dimineața din 15 februarie 1945. Reconstruirea a început în 1994 și a fost finalizată 11 ani mai târziu. www.frauenkirche-dresden.de


Biserica Sf. Mihail (Hamburg) Biserica Sf. Mihail
(Hamburg)

Biserica protestantă principală, Sfântul Mihail numit „Michel” („Mike”), este cea mai faimoasă biserică din Hamburg și un punct de reper al orașului Hanseatic. Valorează ca cea mai importantă biserică în stil baroc din Germania și este dedicată arhanghelului Mihail a cărui statuie imensă de bronz stă deasupra intrării principale.
www.st-michaelis.de


Ulm Minster (Baden-Wurttemberg) Ulm Minster
(Baden-Wurttemberg)

Ulm Minster a fost construită în stilul gotic și are cel mai înalt turn biserică din lume (161,5m). Fundația sa de piatră a fost făcută în 1377 când Ulm era încă în cea mai mare parte catolică. Astăzi este cea mai mare construcție biserică protestantă a Germaniei.
www.ulmer-muenster.de


Catedrala Aachen (North Rhine-Westphalia)' Catedrala Aachen
(North Rhine-Westphalia)

În timpul unei perioade de 600 de ani, 40 de regi germani au fost încoronați la Catedrala Aachen - construcția sa a început în 796. În 1978, catedrala a fost primul patrimoniu cultural german care a fost inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO.
www.aachenerdom.de

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Interpretare din partea comunității Regulile originale folosesc în engleză termeni folosiți în ediția nouă: „highwayman” în loc de „thief” și „field” în loc de „fermă”. Folosim termenii comuni primei ediții. Această trecere poate fi explicată prin data lansării extensiei, căci coexista cu ediția nouă pe atunci.
 2. Clarificare oficială din partea publicatorului Notă de autori: Desigur, catedralele reale sunt plasate înăuntrul orașelor lor. Am dorit să facem deosebirea din moment ce catedralele deja au jucat o parte în prima extensie Hanuri și catedrale. Prin urmare, catedralele din această extensie stau pe ferme și își îndeplinesc propria lor funcție. Știm de asemenea că nu există catedrale și arhiepiscopi în biserica protestantă. Am simplificat numele pentru o lectură mai ușoară. Mulțumim pentru înțelegerea dvs.
 3. Interpretare din partea comunității Întrebare: Dacă se joacă cu Catedrale germane și Lăcașuri de cult, catedrele germane acționează ca un fel de mănăstire? Răspuns: Nu, nu există nicio interacțiune așa cum există între mănăstiri și lăcașuri de cult.
 4. Interpretare din partea comunității Întrebare: Dacă un drum începe la o catedrală germană și se termină la o catedrală germană diferită, evaluarea drumului încă este 2 puncte pentru fiecare cartonaș de drum? Răspuns: Da, încă 2 puncte pentru fiecare cartonaș de teren. Catedralele germane nu se stivuiesc. (3/2016)
 5. 5.0 5.1 5.2 5.3 5.4 Interpretare din partea comunității Următorul tabel rezumă cazurile de evaluare variate. Ia în vedere că segmentele de drum de pe un cartonaș cu catedrală germană sunt numărate separat și iau aceleași puncte ca oricare cartonaș de drum:
  Teritoriu Drum normal finalizat Drum finalizat cu han(uri) Drum normal nefinalizat Drum nefinalizat cu han(uri)
  Evaluarea în timpul jocului
  Drum care duce la catedrală g. 2 puncte / cartonaș 3 puncte / cartonaș
  Arhiepiscop pe catedrală g.
  (fiecare drum este evaluat separat)
  1 punct / cartonaș 2 puncte / cartonaș
  Evaluarea după joc
  Drum care duce la catedrală g. 1 punct / cartonaș 0 puncte / cartonaș
  Arhiepiscop pe catedrală g.
  (fiecare drum este evaluat separat)
  1 punct / cartonaș 2 puncte / cartonaș 1 punct / cartonaș 0 puncte / cartonaș

  Poți găsi aici niște exemple de evaluare avansată care implică catedrale germane așa cum au fost furnizate de Kettlefish (o revizoare germană a extensiei originale):

 6. Interpretare din partea comunității Orice alt bonus aplicat unei evaluări de drum precum bonusul Sfertului constructorilor de căruțe (vezi Piețele din Leipzig) sau magul (vezi Magicianul și vrăjitoarea) încă consideră numărul de cartonașe ca de obicei incluzând cartonașele cu catedrală germană. Prin urmare, segmentele de drum de pe cartonașele cu catedrală germană nu sunt considerate separat.
  Exemplu - Evaluarea unui drum finalizat cu magician: Jucătorul ROȘU a finalizat un drum de 4 cartonașe care se întoarce înapoi la o catedrală germană. De asemenea, magicianul este pe drum. Jucătorul ROȘU va încasa un total de 14 puncte:
  • (3 cartonașe cu segment de drum + 2 segmente de drum pe cartonașul cu catedrala germană) x 2 puncte = 5 x 2 puncte = 10 puncte
  • 4 cartonașe x 1 punct pentru magician = 4 puncte
 7. Clarificare oficială din partea publicatorului Acest paragraf a fost actualizat pentru a reflecta înțelesul original intenționat de regulile HiG. Clarificările oficiale furnizate au indicat că:
  • Tâlharii de pe drumurile nefinalizate sunt evaluați ca în mod obișnuit, adică luând în considerară majoritatea.
  • Arhiepiscopii de pe catedralele nefinalizate iau 1 punct pentru fiecare cartonaș de la toate drumurile finalizate și nefinalizate care duc la catedrală.
  În oricare caz, segmentele de drum de pe cartonașul cu catedrala sunt numărate separat pentru drumurile care încep și se sfârșesc la catedrală. (4/2016)
 8. Clarificare oficială din partea publicatorului Hanurile nu se stivuiesc: dacă la un drum este present mai mult de un singur han, drumul primește tot 2 puncte pentru fiecare cartonaș de drum.
 9. Clarificare oficială din partea publicatorului Arhiepiscopii primesc 2 puncte pentru fiecare cartonaș de drum de la un drum finalizat cu han atât în timpul jocului, cât și după joc. (4/2016)