Hărți Carcassonne

From Wikicarpedia
(Redirected from Hărți Carcassonne)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Maps and the translation is 100% complete.
Other languages:


Hărțile Carcassonne în C2 (9 articole)
Hărțile Carcassonne în C3 (10 articole, cu adăugarea Hărții Țărilor Nordice)

Informații generale și comentarii

Cu Hărți Carcassonne, HiG oferă o nouă posibilitate de a juca Carcassonne. Este proiectată pentru ediția nouă.

Îți poți utiliza cartonașele și meepleșii tăi într-o țară, construi orașe cu nume real și influența cursul drumurilor importante. Sunt de asemenea moduri noi de primi puncte, de exemplu prin a evalua un oraș mare sau prin conectarea drumurilor la țările vecine.

Fiecare hartă este făcută din hârtie de calitate înaltă, puternică și pânză ieșită în relief de mărimea A1 (594 x 841 mm sau 23.4 x 33.1 țoli). Hărțile sunt livrate rulate, iar cumpărătorului îi este recomandat să le facă plate „îndoindu-le contra” înainte de utilizare sau să le preseze pentru a deveni plate sub câteva cărți. Alternativ, pot fi de asemenea atașate de masă cu o bandă adezivă care se poate elimina (crep, de exemplu). Cea din urma are de asemenea avantajul că harta nu este mutată accidental.

Hărțile solicită jucătorilor să utilizeze propriul material de joc din jocul de bază și unele extensii majore (dacă este posibil și dorit acest lucru), deci nu sunt un produs de sine stătător, ci un complement pentru a juca o variantă a jocului de bază cu cartonașe suplimentare.

Hărțile actuale:

  • Germania (Deutschland) - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Benelux - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Franța - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Marea Britanie - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Peninsula Iberică (Península Ibérica) - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Vestul SUA - C2 lansat în 2020; C3 lansat în 2023
  • Estul SUA - C2 lansat în 2020; C3 lansat în 2023
  • Taiwan - C2 lansat în 2021; C3 lansat în 2023
  • Ucraina - C2 lansat în 2022; C3 lansat în 2023
  • Țările Nordice - C3 lansat în 2023


Jetoanele de hărți Carcassonne

Adițional, HiG a lansat Jetoanele de hărți, o extensie pentru Hărțile Carcassonneː Jetoane de hărți, utilizând aceleași jetoane, oferă o extensie cu un diferit set de reguli pentru fiecare hartă. În Franța jucătorii vor presa vin, în timp ce jucătorii de Benelux pot alege cartonașe stivuite cu fața în sus pe insule. În Peninsula Iberică, jucătorii se duc la geocaching; pe Insulele Britanice, jucătorii pot juca de două ori mai repede; în Germania și Taiwan, jucătorii au posibilitatea de a își face meepleșii mai puternici; în estul și vestul SUA, jucătorii pot arunca o privire la cartonașe cu fața în jos; în Ucraina, jucătorii pot comercializa pentru a câștiga puncte; iar în Țările Nordice, jucătorii pot crește punctele încasate pentru drumuri.


Cum să utilizați aceste reguli

Regulile sunt organizate după cum urmează: există o pagină care descrie regulile de bază comune pentru toate hărțile. A doua pagină conține regulile de bază pentru Hărți Carcassonne - Germania, așa cum au fost lansate inițial. Sunt păstrate aici de dragul completitudinii, dar toate regulile sunt acoperite de documentul anterior cu regulile comune.

Mai jos veți găsi de asemenea o secțiune dedicată Jetoanelor de hărți, care trimite la o pagină pentru fiecare hartă (deocamdată fără SUA), deoarece regulile sunt diferite în fiecare caz.

Reguli

Reguli pentru Hărți

Reguli pentru Jetoanele de hărți

Referință