Tabla de scor Sfântul Nicolae

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Saint Nicholas Scoring Board and the translation is 100% complete.
Other languages:


Informații generale și comentarii

Tabla de scor Sfântul Nicolae a fost lansată de Hans im Glück pentru ediția nouă. A fost vândută de CundCo exclusiv de Ziua Sfântului Nicolae în 2016. A fost o ediție limitată de 150 de exemplare.

Conținut

  • 1 tablă de scor Sfântul Nicolae
Tabla de scor Sfântul Nicolae
Două spații ale tablei de scor sunt marcate cu abțibilduri:
  • Spațiul numărul 6 are o căciulă de Moș Crăciun.
  • Spațiul numărul 24 are un pom de Crăciun.
Spațiul 6 în detaliu cu un abțibild cu o căciulă de Moș Crăciun
Spațiul 24 în detaliu cu un abțibild cu un pom de Crăciun

Tabla de scor este de asemenea semnată de Klaus-Jürgen Wrede.

Reguli

Pregătire

Utilizează tabla de scor Sfântul Nicolae în loc de tabla de scor normală.

Desfășurarea jocului

Symbol Saint Nicolas Scoring Board.png.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

Ori de câte ori tragi un cartonaș, plasează-l ca în mod normal.

2. Plasarea unui meeple

Ai posibilitatea de a plasa un meeple în concordanță cu regulile obișnuite.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Dacă meepleul tău de scor se mută pe (sau depășește) spațiul 6 ca ultimul jucător sau spațiul 24 ca primul jucător (spațiile sunt marcate cu un abțibild), vei primi imediat o tură adițională.[1]

Asta înseamnă că după această fază de evaluare, imediat tragi alt cartonaș și execuți altă tură. Odată ce acțiunea ta este terminată, este tura următorului jucător.[2]

Reguli ale casei

Reguli generale:

Regulă sau variantă comună a casei Dacă teritorii multiple se evaluează datorită plasării unui cartonaș, jucătorul activ decide în care ordine vor fi executate aceste evaluări. (Mulțumiri lui Fritz_Spinne)
Regulă sau variantă comună a casei Dacă unul sau mai mulți jucători îndeplinesc una dintre condițiile de mai sus, fiecare dintre ei primesc o tură extra nouă. Aceste ture extra au loc secvențial în sensul acelor de ceasornic începând cu jucătorul de la stânga jucătorului activ. După ce toate aceste ture extra sunt executate, tura jucătorului următor original va avea loc. (Mulțumiri lui Fritz_Spinne)
Regulă sau variantă comună a casei Dacă un meeple îndeplinește simultan ambele condiții de mai sus, proprietarului său îi vor fi acordate două mutări extra. (Mulțumiri lui Fritz_Spinne)
Regulă sau variantă comună a casei Dacă un meeple îndeplinește simultan ambele condiții de mai sus, proprietarului său îi va fi acordată doar o mutare extra. (Mulțumiri lui Fritz_Spinne)

Ext. 2 - Negustori și constructoriExt. 2 - Negustori și constructori

Regulă sau variantă comună a casei Dacă jucătorul activ îndeplinește una dintre condițiile de mai sus și, la momentul respectiv, a extins un drum sau un oraș cu constructorul său, jucătorul activ își finalizează mai întâi mișcarea constructorului său, după care va avea loc tura suplimentară acordată de tabla de scor Sfântul Nicolae. Orice ture suplimentare acordate în timpul turei constructorului vor fi executate după aceea. (Mulțumiri lui Fritz_Spinne)

Mini #2 - DepeșeMini #2 - Depeșe

Regulă sau variantă comună a casei Din moment de toți jucătorii au un meeple de scor și o meepleșiță, dacă un jucător mută primul dintre pionii săi de scor ultimul pe (sau depășește) spațiul 6 (toți ceilalți jucători au deja un pion de scor în spatele celor 6 spații) sau mută al doilea dintre pionii săi de scor primul pe (sau depășește) spațiul 24 (nimeni altcineva nu are doi pioni de scor acolo) de pe tabla de scor, jucătorul primește imediat un șir de ture extra. Nu contează dacă pionul de scor este meepleul de scor sau meepleșița. (În acest caz, „pion de scor” se referă doar la meepleul de scor și la meepleșiță). (Mulțumiri lui Fritz_Spinne)

Mini #6 - HaiduciiMini #6 - Haiducii

Regulă sau variantă comună a casei În timpul evaluării unui teritoriu, oricare puncte furate de un haiduc pe tabla de scor pot declanșa condiția care acordă o tură extra. (Mulțumiri lui Fritz_Spinne)

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Regulă sau variantă comună a casei Dacă câțiva jucători îndeplinesc condiția când evaluează un teritoriu, toți ar trebui să beneficieze de tura extra.
  2. Interpretare din partea comunității Conform regulilor, tura adițională constă într-o tură care se întâmplă exact după tura actuală a jucătorului (chiar dacă implică tura constructorului), adică exact înainte ca următorul jucător să devină noul jucător activ. În consecință, turele adiționale cuibărite care se întâmplă datorită luării de depeșă (vezi Mini #2 - Depeșe Mini #2 - Depeșe), licitațiilor de cartonașe (vezi Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri) sau constructorilor în ture cuibărite (vezi Ext. 2 - Negustori și constructori Ext. 2 - Negustori și constructori) vor fi duse la bun sfârșit ca în mod obișnuit.