Haiducii

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Robbers and the translation is 100% complete.
Other languages:
Robbers C3 Tile A.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor. Robbers C2 Tile A.jpg
Robbers C1 Tile 06.jpgCitește următoarele reguli dacă cartonașele tale arată astfel.
Haiducii Haiducii
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Haiducii de pe drum cer tribut de la călători capricioși. Când meepleșii tăi încasează puncte, haiducul altui jucător poate fura câteva.

Informații generale și comentarii

Logoul haiducilor
Simbolul extensiei

Extensia Haiducii[1] (Mini #6) a fost lansată de HiG pentru a doua ediție, cunoscută pe scurt ca C2, în 2017, inclusă ca parte a Big Box 6 Big Box 6. O a treia ediție, cunoscută pe scurt ca C3, a fost lansată în 2021 incluzând grafică mai detaliată, orașe cu clădiri tăiate și unele modificări minore asupra formulării. Versiunea C3 a acestei extensii este disponibilă numai ca parte a Big Box 7 Big Box 7.

Big Box 6 și Big Box 7 au fost lansate de Lineart cu reguli traduse în limba română.

Această extensie a fost original lansată pentru prima ediție, cunoscută pe scurt ca C1, în 2012.

Conținut

  • 8 cartonașe de teren cu un logo al haiducilor (sac)
Cartonaș cu logoul haiducilor (sac)
  • 6 pioni haiduci[2]
Robbers C2.png

Reguli

Pregătire

Amestecă noile cartonașe de teren cu cele din jocul de bază și stivuiește-le ca în mod normal. Fiecare jucător adaugă rezervei sale haiducul de culoarea sa.

Desfășurarea jocului

Logo Robbers C2.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

De fiecare dată când tragi un cartonaș cu un sac, plasează-l ca în mod normal. Apoi ai posibilitatea de a îți plasa haiducul tău pe tabla de scor, alegând un spațiu care este ocupat de cel puțin un pion de scor de-al altui jucător.[3][4] Apoi, următorul jucător din stânga fără haiduc pe tabla de scor are voie să îl plaseze.[5] Dacă haiducul tău este deja pe tabla de scor, ai posibilitatea de a alege să îl muți pe un spațiu diferit.

Exemplul 1: Ordinea turei este tu, jucătorul albastru, jucătorul galben și jucătorul verde. Tu tragi și plasezi un cartonaș cu un sac și îți plasezi haiducul tău pe tabla de scor, pe același spațiu pe cu meepleul albastru. Din moment ce haiducul albastru și cel galben se află deja pe tabla de scor, jucătorul verde are de asemenea posibilitatea de își plasa acum haiducul.[6]

 Interpretare din partea comunității Întrebare: Dacă cartonașul cu un sac finalizează un teritoriu al unui adversar, un jucător ce plasează (sau mută) haiducul are posibilitatea de a îl plasa pe același spațiu cu meepleul de scor al adversarului ce primește puncte și să primească puncte tâlhărite de la el?

Răspuns: Da, nu există nicio limitare în reguli care să nu permită asta.

2. Plasarea unui meeple

Atunci când plasezi un cartonaș cu un sac, ai posibilitatea de a plasa un meeple pe el în concordanță cu regulile obișnuite.

Notă: Pionii din această extensie nu sunt plasați pe cartonașele de teren standard ca parte a jocului.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte
Furarea de puncte

Dacă haiducul tău se află pe același spațiu cu meepleul de scor al altui jucător atunci când acesta se mută (în urma încasării de puncte), haiducul „fură” puncte. Încasezi jumătate din punctele pe care le-a încasat celălalt jucător (cu rotunjire în sus),[7][8] lucru pe care îl punctezi mutându-ți propriul tău meepleul de scor în mod corespunzător de-a lungul tablei de scor. Proprietarul meepleului „tâlhărit” încă își obține toate punctele sale. Apoi îți iei haiducul înapoi în rezerva ta.

Reguli adiționale
  • Dacă haiducul tău se află pe același spațiu cu un meeple de scor care se mută în urma unor puncte obținute din tâlhărirea altui jucător (puncte tâlhărite), tu nu încasezi niciun punct. În schimb, haiducul tău este plasat pe același spațiu cu meepleul de scor care s-a mutat, pentru ca acesta să fie tâlhărit mai târziu. („Haiducii nu tâlhăresc alți haiduci”.)
  • Dacă este oferită oportunitatea, haiducul tău trebuie să fure puncte. Nu poți aștepta pentru un teritoriu ulterior care ar putea să valoreze mai multe puncte.[9]
  • Dacă haiducul tău se află pe același spațiu cu mai mult de un singur meeple, și mai mult de unul dintre ei încasează puncte în aceeași tură, poți alege de la care dintre ei să furi.[10][11][12][13]
  • Dacă sunt mai mulți haiduci pe același spațiu cu un meeple care încasează puncte, fiecare haiduc de pe acel spațiu fură de la acel meeple.
  • Haiducul tău nu poate fura de la tine.
Exemplul 2: Primești 5 puncte, iar haiducul albastru fură 3 de la tine. Meepleul albastru avansează 3 spații, iar haiducul albastru se întoarce în rezerva jucătorului albastru. Deoarece haiducul galben nu poate tâlhări puncte obținute de la un haiduc, se va muta alături de meepleul albastru. Acum are oportunitatea de a fura atât de la tine, cât și de la meepleul albastru.
Exemplul 3: Jucătorul albastru primește 4 puncte, iar tu și jucătorul verde furați fiecare câte 2 puncte. Ambii haiduci se întorc în rezerva jucătorului lor.
Evaluarea finală

La sfârșitul jocului, dar înaintea evaluării finale, dacă haiducul tău încă se află pe tabla de scor, încasezi 3 puncte, apoi îți iei haiducul înapoi în rezerva ta.

Interacțiuni cu alte extensii

Dacă se joacă cu alte extensii, te rugăm să iei în considerare următoarele note:

Mini #2 - DepeșeMini #2 - Depeșe

Interpretare din partea comunității Dacă fie meepleșița ta, fie meepleul tău de scor se oprește pe un spațiu închis în urma faptului că haiducul tău a furat puncte de la alt jucător, trage un cartonaș cu depeșă.

Exemple detaliate utilizând haiducul și depeșele

Exemplul #1

Haiducul albastru este pe același spațiu cu meepleșița ta. Meepleul tău de scor este pe un spațiu diferit. Prin plasarea unui singur cartonaș, tu primești puncte atât pentru un drum (3 puncte), cât și pentru un oraș (6 puncte).

Situația pentru Exemplul #1:
  • Haiducul albastru și meepleșița ta împart același spațiu.
  • Meepleul tău de scor se află pe un spațiu diferit.
  • Tu trebuie să punctezi un drum (3 puncte) și un oraș (6 puncte.)

Fiecare teritoriu este evaluat separat. Tu decizi pe care dintre pionii tăi de scor să îi muți pe tabla de scor. Jucătorul albastru primește doar „puncte tâlhărite” pentru prima mutare a pionului de scor care stă pe același spațiu cu haiducul albastru – aici meepleșița ta.

Una dintre următoarele 4 opțiuni se poate întâmpla:

  1. Mai întâi, meepleșița ta punctează 3 puncte pentru drum. După aceea, meepleul tău de scor punctează 6 puncte pentru oraș. Apoi haiducul albastru fură jumătate din punctele meepleșiței tale (2 puncte).
  2. Mai întâi, meepleul tău de scor punctează 3 puncte pentru drum. După aceea, meepleșița ta punctează 6 puncte pentru oraș. Apoi haiducul albastru fură jumătate din punctele meepleșiței tale (3 puncte).
  3. Mai întâi, meepleșița ta punctează 3 puncte pentru drum. După aceea, meepleșița ta punctează 6 puncte pentru oraș. Apoi haiducul albastru fură jumătate din punctele meepleșiței tale (2 puncte).[14]
  4. Mai întâi, meepleul tău de scor punctează 3 puncte pentru drum. După aceea, meepleul tău de scor punctează 6 puncte pentru oraș. Aici, haiducul albastru fură nimic de la tine, deoarece meepleul tău de scor nu se afla pe același spațiu cu haiducul albastru.

Exemplul #2

Haiducul albastru este pe același spațiu cu meepleul de scor verde și meepleșița ta. Ceilalți pioni de scor pentru jucătorul verde și tine stau fiecare pe spații diferite. Prin plasarea unui singur cartonaș, jucătorul verde încasează puncte pentru un drum (3 puncte) și tu încasezi puncte pentru un oraș (6 puncte).

Situația pentru Exemplul #2:
  • Haiducul albastru, meepleul de scor verde și meepleșița ta împart același spațiu.
  • Meepleul tău de scor și meepleșița verde se află fiecare pe câte un spațiu diferit.
  • Jucătorul verde primește puncte pentru un drum (3 puncte) iar tu primești puncte pentru un oraș (6 puncte).

Haiducul albastru este pe un spațiu ocupat de mai mult de un singur pion de scor, iar ambii pioni de scor (mai mult de unul) încasează puncte. Prin urmare, haiducul albastru alege de la care jucător să „tâlhărească” jumătate de puncte. Jucătorul verde și tu veți putea alege pe care pion de scor să îl mutați când vor fi acordate punctele. Haiducul albastru poate primi puncte doar de la un pion de scor care stă pe același spațiu.

Una dintre următoarele 3 opțiuni se poate întâmpla:

  1. Jucătorul verde și tu alegeți amândoi să punctați cu pionii voștri de scor care stau fiecare pe același spațiu cu haiducul albastru. Haiducul albastru decide alege să tâlhărească jumătate din punctele de la meepleșița ta (3 puncte).
  2. Jucătorul verde decide să puncteze punctele cu meepleul de scor verde și tu decizi, de asemenea, să punctezi cu meepleul tău de scor. Haiducul albastru poate tâlhări doar punctele de la meepleul de scor verde (2 puncte), din moment ce meepleul tău de scor nu este pe același spațiu cu haiducul albastru.
  3. Jucătorul verde și tu alegeți amândoi să punctați cu pionii voștri de scor care stau fiecare pe un spațiu diferit de cel pe care se află haiducul albastru. Haiducul albastru nu poate tâlhări niciun punct de la meepleșița verde sau meepleul tău de scor, din moment ce haiducul albastru nu se află pe același spațiu cu niciunul dintre aceștia.

Exemplul #3

Haiducul albastru este pe același spațiu cu meepleul de scor verde, meepleșița verde și meepleul tău de scor. Meepleșița ta stă pe un spațiu diferit. Prin plasarea unui singur cartonaș, jucătorul verde punctează puncte pentru un drum (3 puncte) și pentru un oraș (6 puncte), iar tu punctează puncte pentru un drum (2 puncte) și pentru un oraș (8 puncte).

Situația pentru Exemplul #3:
  • Haiducul albastru, meepleul de scor verde, meepleșița verde și meepleul tău de scor împart același spațiu.
  • Meepleșița ta se află pe un spațiu diferit.
  • Jucătorul verde primește puncte pentru un drum (3 puncte) și pentru un oraș (6 puncte), iar tu primește puncte pentru un drum (2 puncte) și pentru un oraș (8 puncte).

Fiecare teritoriu este evaluat separat. Jucătorul verde și tu puteți alege care pion de scor va puncta punctele. Haiducul albastru poate primi puncte doar de la un pion de scor care stă pe același spațiu cu haiducul albastru. În acest caz, haiducul albastru poate primi cu siguranță puncte de la jucătorul verde, deoarece ambii pioni de scor ai jucătorului verde se află pe același spațiu. Abilitatea haiducului albastru de a tâlhări puncte de la tine va depinde de care pion(i) alegi tu să muți. Din moment ce haiducul albastru se află pe un spațiu ocupat de mai mult de un singur pion de scor și mai mult de un singur pion de scor punctează puncte, haiducul albastru alege de la care jucător să „tâlhărească” jumătate de puncte. Haiducul albastru obține toate informațiile de care are nevoie despre mutarea din partea celorlalți jucători (tu și jucătorul verde) înainte de a face cea mai bună decizie privitoare la care puncte să tâlhărească.

Una dintre următoarele 3 opțiuni se poate întâmpla:

  1. Jucătorul verde și tu alegeți amândoi să punctați cu pionii voștri de scor aflați fiecare pe același spațiu cu haiducul albastru. Amândoi decideți să punctați mai întâi drumurile. Jucătorul verde a punctat mai întâi drumul care valorează 3 puncte cu meepleșița verde. Tu ai punctat mai întâi drumul care valorează 2 puncte cu meepleul tău de scor. Haiducul albastru decide să tâlhărească jumătate din punctele de la meepleșița verde (2 puncte), deoarece tâlhăritul de la meepleul tău de scor ar fi valorat doar 1 punct.
    Din moment ce atât jucătorul verde, cât și tu alegeți să punctați a doua oară orașele cu aceiași pioni, haiducul albastru nu poate primi jumătate de la niciunul dintre orașe. Haiducul albastru poate alege să tâlhărească doar primele puncte disponibile de la jucătorul verde sau primele puncte disponibile de la tine. Dacă însă jucătorul verde ar fi punctat punctele orașului cu meepleul de scor verde, haiducul albastru ar fi putut tâlhări jumătate din aceste puncte, din moment ce acesta ar fi fost alt pion de scor de la acre să poată tâlhări puncte.
  2. Tu decizi să punctezi mai întâi punctele drumului de 2 puncte cu meepleșița ta, care nu stă pe același spațiu cu haiducul albastru. Jucătorul verde punctează mai întâi punctele drumului de 3 puncte cu meepleșița verde. Tu folosești apoi meepleul tău de scor pentru a puncta orașul care valorează 8 puncte. Haiducul albastru decide să tâlhărească jumătate din punctele meepleului tău de scor (4 puncte), deoarece de la meepleșița verde erau disponibile doar 2 puncte.
  3. Tu decizi să punctezi mai întâi punctele drumului de 2 puncte cu meepleșița ta, care nu stă pe același spațiu cu haiducul albastru. Apoi tu punctezi, de asemenea, orașul care valorează 8 puncte cu meepleșița ta. Jucătorul verde punctează mai întâi orașul care valorează 6 puncte cu meepleul de scor verde. Haiducul albastru poate tâlhări doar jumătate din punctele de la meepleul de scor verde (3 puncte), deoarece meepleșița ta nu stă pe același spațiu cu haiducul albastru.

Exemplul #4

Haiducul albastru și haiducul galben sunt pe același spațiu cu meepleul de scor verde, meepleșița verde și meepleul tău de scor. Meepleșița ta stă pe un spațiu diferit. Prin plasarea unui singur cartonaș, jucătorul verde primește puncte pentru un drum (3 puncte) și pentru un oraș (6 puncte), iar tu primești puncte pentru un drum (2 puncte) și pentru un oraș (8 puncte).

Situația pentru Exemplul #4:
  • Haiducul albastru, haiducul galben, meepleul de scor verde, meepleșița verde și meepleul tău de scor împart același spațiu.
  • Meepleșița ta se află pe un spațiu diferit.
  • Jucătorul verde primește puncte pentru un drum (3 puncte) și pentru un oraș (6 puncte), iar tu primești puncte pentru un drum (2 puncte) și pentru un oraș (8 puncte).

Fiecare teritoriu este evaluat separat. Jucătorul verde și tu puteți alege care pion de scor va puncta punctele. Haiducul albastru și haiducul galben pot primi fiecare puncte doar de la un pion de scor care stă pe același spațiu cu fiecare dintre ei. În acest caz, haiducul albastru și haiducul galben pot primi fiecare cu siguranță puncte de la jucătorul verde, deoarece ambii pioni de scor ai jucătorului verde se află pe același spațiu. Abilitatea fiecăruia dintre acești haiduci de a tâlhări puncte de la tine va depinde de care pion(i) alegi tu să muți. Din moment ce haiducul albastru și haiducul galben se află pe un spațiu ocupat de mai mult de un singur pion de scor și mai mult de un singur pion de scor punctează puncte, fiecare dintre acești haiduci alege de la care jucător să „tâlhărească” jumătate de puncte. Haiducul albastru și haiducul galben obțin toate informațiile de care au nevoie despre mutarea din partea celorlalți jucători (tu și jucătorul verde) înainte de a face cea mai bună decizie privitoare la care puncte să tâlhărească.

Una dintre următoarele 3 opțiuni se poate întâmpla:

  1. Jucătorul verde și tu alegeți amândoi să punctați cu pionii voștri de scor aflați fiecare pe același spațiu cu haiducul albastru și haiducul galben. Amândoi decideți să punctați mai întâi drumurile.
    Jucătorul verde a punctat mai întâi drumul care valorează 3 puncte cu meepleșița verde. Tu ai punctat mai întâi drumul care valorează 2 puncte cu meepleul tău de scor. Haiducul albastru decide să tâlhărească jumătate din punctele de la meepleșița verde (2 puncte), iar haiducul galben decide să tâlhărească de la meepleul tău de scor (1 punct). De ce ar alege să ia mai puține puncte? Dacă jucătorul galben este jucătorul activ și poate primi o depeșă, acest lucru are mai mult sens.
  2. Tu decizi să punctezi mai întâi punctele drumului de 2 puncte cu meepleșița ta, care nu stă pe același spațiu cu haiducul albastru și haiducul galben. Jucătorul verde punctează mai întâi punctele drumului de 3 puncte cu meepleșița verde. Tu folosești apoi meepleul tău de scor pentru a puncta orașul care valorează 8 puncte. Haiducul albastru și haiducul galben decid fiecare să tâlhărească jumătate din punctele de la meepleul tău de scor (4 puncte), deoarece de la meepleșița verde erau disponibile doar 2 puncte.
  3. Tu decizi să punctezi mai întâi punctele drumului de 2 puncte cu meepleșița ta, care nu stă pe același spațiu cu haiducul albastru și haiducul galben. Apoi tu punctezi, de asemenea, orașul care valorează 8 puncte cu meepleșița ta. Jucătorul verde punctează mai întâi orașul care valorează 6 puncte cu meepleul de scor verde. Haiducul albastru pot tâlhărească doar jumătate din punctele de la meepleul de scor verde (3 puncte), deoarece meepleșița ta nu stă pe același spațiu cu haiducii.

Ansamblul cartonașelor

Ediția C3

Cartonașe totale: 8
Robbers C3 Tile A.png ×2
(W;–)
Robbers C3 Tile C.png ×1
Robbers C3 Tile D.png ×1
Robbers C3 Tile E.png ×1
Robbers C3 Tile F.png ×2
Robbers C3 Tile H.png ×1
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:
Feature Garden C3.png
Feature Highwaymen C3.png

Ediția C2

Cartonașe totale: 8
Robbers C2 Tile A.jpg ×2
(W;–)
Robbers C2 Tile C.jpg ×1
Robbers C2 Tile D.jpg ×1
Robbers C2 Tile E.jpg ×1
Robbers C2 Tile F.jpg ×2
Robbers C2 Tile H.jpg ×1
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:
Feature Garden C2.png
Feature Highwayman C2.png

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Interpretare din partea comunității Lineart a tradus numele extensiei ca „Haiducii”, dar o traducere fidelă ar fi „Jefuitorii” sau „Briganzii”.
  2. Interpretare din partea comunității Lineart a tradus acest concept ca „haiduc”, dar o traducere fidelă ar fi „jefuitor” sau „brigand”.
  3. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă se joacă cu extensia Mini #2 - Depeșe Mini #2 - Depeșe, haiducul poate fi plasat lângă fie un meeple de scor, fie meepleșiță. Prin urmare, haiducul poate obține puncte de la oricare pion de scor, dar doar de la cel de pe același spațiu cu haiducul. (5/2013)
  4. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori În C2, regulile ZMG au modificat această propoziție în așa fel încât să spună că plasarea haiducului era obligatorie. ceastă discrepanță este probabil provocată de o traducere greșită.
    Această discrepanță a fost eliminată în C3.
  5. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori În C2, regulile ZMG au modificat această propoziție în așa fel încât să spună „în ordinea turei, fiecare jucător își plasează haiducul său pe tabla de scor, alegând, de asemenea, spații ocupate de meepleșii altor jucători.” („in turn order, each player places their robber on the scoreboard, also choosing spaces occupied by other player's meeples.”). Această discrepanță este probabil provocată de o traducere greșită.
    Această discrepanță a fost eliminată în C3.
  6. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Legenda acestui exemplu a fost alterată de ZMG pentru a se potrivi cu regula modificată de plasare a haiducului:
    Exemplul 1: Ordinea turei este tu, jucătorul albastru, jucătorul galben apoi jucătorul verde. Tu tragi și plasezi un cartonaș cu sac și plasezi haiducul tău pe același spațiu ca și meepleul albastru. Jucătorii albastru, galben și apoi verde își pot plasa apoi haiducii lor pe tabla de scor în ordine.

    Example 1: Turn order is you, the blue player, the yellow player, then the green player. You draw and place a tile with a bag, and place your robber on the scoreboard, on the same space as the blue meeple. The blue, yellow, and then green players may then place their robbers on the scoreboard, in order.

  7. Clarificare oficială din partea publicatorului Haiducul poate primi puncte de la Roata Destinului sau evaluarea zânei. (5/2013)
  8. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă haiducul este pe un spațiu pe care se află și un meeple de scor care se mută înapoi (cum ar fi de la plătirea la bazar sau răscumpărarea la un turn), haiducul se mută în spate cu meepleul de scor, dar jucătorul care deține haiducul nu pierde puncte. (3/2015)
  9. Clarificare oficială din partea publicatorului Fiecare eveniment de evaluare este separat de toate celelalte – fiecare teritoriu este evaluat individual. Haiducul trebuie să ia puncte doar de la primul eveniment admisibil – punctele unui singur teritoriu, punct de la zână, puncte de catapultă, puncte de la Roata Destinului etc. (5/2013)
  10. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă un singur pion de scor se mută de mai multe ori datorită evaluării a mai mult de un singur teritoriu prin plasarea unui singur cartonaș, jucătorul care primește punctele alege ordinea în care sunt acordate punctele. Dacă există un haiduc pe lângă acel pion de scor, proprietarul haiducului ar primi prin urmare jumătate din punctele doar primului teritoriu care este evaluat. Desigur, dacă mai mulți pioni de scor de pe acel spațiu primesc puncte, proprietarul haiducului încă poate alege de la care pion de scor să fure puncte. (5/2013, 11/2014)
  11. Clarificare oficială din partea publicatorului Deși această regulă se referă la mai mulți pioni de scor care primesc puncte în „aceeași tură”, haiducul nu poate aștepta neapărat până la sfârșitul întregii ture pentru a vedea dacă asta se aplică. În schimb, haiducul poate lua în considerare doar acele evenimente de evaluare care s-ar întâmpla simultan. De exemplu, evaluarea zânei este separată de evaluarea de teritorii normale. Prin urmare, dacă haiducul ar putea puncta datorită punctului de la zânei acesta trebuie să primească acel punctaj; nu poate aștepta pentru alte evenimente care au loc mai târziu în tură. (10/2014; actualizat la 1/2021)
  12. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă un haiduc este pe același spațiu cu pioni de scor de la alți 2 jucători, iar unul dintre acei pioni punctează puncte prin tâlhărirea altui jucător (puncte tâlhărite) în timp ce celălalt jucător nu punctează nimic, haiducul trebuie să se mute cu pionul mai degrabă decât să stea în urmă. (Punctul 1 se aplică aici, dar punctul 3 nu, din moment ce doar 1 pion de scor obține puncte.) (5/2014)
  13. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă haiducul este pe un spațiu cu mai mulți pioni de scor, iar unul dintre ei se mută înapoi (cum ar fi de la plătirea la bazar sau răscumpărarea la un turn), jucătorul care deține haiducul poate alege fie să mute haiducul în spate cu acel meeple de scor, fie să păstreze haiducul pe același spațiu cu celălalt/ceilalți meeple(și) de scor. (3/2015)
  14. Interpretare din partea comunității Ai fi putut alege să punctezi orașul mai întâi, caz în care haiducul albastru ar puncta 3 puncte. Totuși, este improbabil că a face asta ar fi în interesul tău optim.