Bacurile (prima ediție)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Ferries (1st edition) and the translation is 100% complete.
Other languages:
Ferries C1-03.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Ferries C3 Tile 03.pngCitește următoarele reguli dacă cartonașele tale arată astfel.
Bacuri Bacuri
Ferries C2 Tile 03.jpg
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


O rețea vastă de drumuri înconjoară Carcassonne. Bacurile de-a lungul acestor drumuri înseamnă că căile se schimbă, făcând treaba tâlharilor mult mai roditoare...

Informații generale și comentarii

Simbolul extensiei

Extensia Bacurile (Mini #3) a fost lansată original de Hans im Glück în 2012. A fost lansată de Hans im Glück cu reguli traduse în limba română, dar cu cutie în limba germană.

Această extensie a fost dezvoltată pentru jocul de bază Carcassonne. Toate regulile jocului de bază încă se aplică pe lângă regulile extensiei de mai jos.

Conținut

  • 8 bacuri de lemn
Figure Ferry.png
  • 8 cartonașe de teren noi cu lacuri
  • 1 cartonaș de teren nou cu cerc în lan

Reguli

Pregătire

Cartonașele de teren cu lacuri sunt amestecate cu celelalte cartonașe de teren. Bacurile de lemn sunt păstrate disponibile pentru utilizare.

Atașarea unui cartonaș

Atunci când un jucător trage un cartonaș cu un lac, el sau ea îl joacă în concordanță cu regulile normale. Apoi are posibilitatea de a plasa un supus.

Plasarea unui supus

Dacă alege să plaseze un supus pe un drum, trebuie să plaseze supusul pe unul dintre cele trei sau patru segmente de drum.

Plasarea unui bac

După aceea,[1] jucătorul activ trebuie să ia un bac din stoc și să lege două dintre segmentele de drum de pe cartonaș. Bacul conectează capetele drumului pentru a forma un drum continuu.[2] Un segment de drum fără un bac pe un lac este închis la acest capăt. Dacă cartonașul cu lac finalizează un teritoriu după plasarea bacului, teritoriul este evaluat ca de obicei.

Exemplul 1: Jucătorul ROȘU plasează cartonașul cu un lac. Plasează un supus (1) și amplasează un bac (2). Drumul pe care îl ocupă jucătorul ALBASTRU este finalizat. Jucătorul ALBASTRU primește 4 puncte (3).
Exemplul 2: Jucătorul ROȘU plasează cartonașul. Plasează un supus (1) și amplasează bacul (2). Jucătorul ROȘU și cel ALBASTRU sunt acum prezenți pe același drum.

Extinderea unui drum cu bacuri și schimbarea de bacuri

Dacă un jucător își plasează cartonașul de teren și extinde un drum care deja include un bac,[3] jucătorul are posibilitatea de a muta bacul, dar nu este neapărat să o facă. Bacul trebuie mereu să conecteze 2 capete de drum. Jucătorul are posibilitatea de a muta bacul astfel încât să nu se mai conecteze de drumul care tocmai ce a fost extins. Dacă sunt două bacuri pe drumul care tocmai ce a fost extins, jucătorul are posibilitatea de a muta numai primul bac de pe drum – bacul care este cel mai apropiat de cartonașul care tocmai ce a fost plasat.[4]

Exemplul 3: Jucătorul VERDE plasează cartonașul. Îi este permis să schimbe primul bac de pe drum (vezi săgeata hașurată) și să îl întoarcă de la poziția (1) la poziția (2). Jucătorul VERDE și cel GALBEN nu mai sunt pe același drum.

Caz special: Dacă niște drumuri de pe cartonașul de teren plasat extind în mai multe direcții, poate fi mutat primul bac din fiecare dintre aceste direcții. Prin urmare, ar putea fi mutate până la 4 bacuri.

Postarea de pe BGG de Christof Tisch despre extinderea drumurilor și mutarea bacurilor poate fi găsită aici. Figuri original postate pe BGG de Christof Tisch.[5]

Exemplul 4: Dacă jucătorul ROȘU plasează cartonașul, jucătorul ROȘU poate muta bacurile (1) și (2). Jucătorul ROȘU nu poate muta bacul (3), din moment ce acesta nu este primul bac pornind de la cartonașul tocmai depus. Supusul galben nu are niciun impact asupra bacurilor în acest exemplu.
Exemplul 5: Dacă jucătorul ROȘU plasează cartonașul, jucătorul ROȘU plasează un bac pe acesta. Apoi jucătorul ROȘU poate muta bacurile (1) și (2) și (3) din moment ce toate sunt primele de pe drumurile care care au fost prelungite. Cum plasezi bacul pe cartonașul tocmai plasat nu influențează care bacuri pot fi mutate.

Mai multe reguli: Un bac poate fi mutat numai o singură dată per tură. Dacă un jucător plasează un cartonaș cu un lac pe el, el sau ea mai întâi plasează bacul pe noul lac. Apoi, jucătorul are posibilitatea de a muta orice bacuri ulterioare care sunt permise de către regulile de sus.

Rezumat al secvenței

Secvența acțiunile legate de lacuri și bacuri:

  1. Plasează cartonaș (cu lac)
  2. Plasează supus
  3. Plasează bac (dacă este plasat un nou cartonaș cu lac)[6]
  4. Mută bacuri de pe alte lacuri (dacă cartonașul plasat extinde un drum cu bac)[6]
  5. Evaluează teritorii (dacă este necesar)

Evaluează un teritoriu

Dacă cartonașul cu lacul finalizează un teritoriu după plasarea bacului, teritoriul este evaluat ca de obicei.[7]

Evaluarea finală

La sfârșitul jocului, se aplică evaluarea normală pentru teritorii nefinalizate.

Interacțiuni cu alte extensii

Următoarele note clarifică cum interacționează Bacurile cu câteva extensii majore.[8]

Hanuri și catedrale

Un lac cu bac nu are nimic de a face cu un lac de han. Prin urmare, un drum care este numai pe lângă un lac cu bac încasează numai câte 1 punct pentru fiecare cartonaș.

Negustori și constructori

Dacă un drum pe care a fost plasat un constructor este extins numai prin mutarea unui bac, jucătorul nu are posibilitatea de a efectua o tură dublă.[9]

Adăugirea cercurilor în lan

În fiecare mini, vei găsi un cartonaș din a șaptea miniextensie Cercuri în lan Cercuri în lan. Această extensie este jucabilă cu numai un singur cartonaș, dar este cel mai bine să se joace cu toate cele 6 cartonașe.[10]

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 9 (8 + 1 cerc în lan)

Lacurile individuale pot diferi între cartonașele cu aceeași dispunere de bază.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Clarificare oficială din partea editurii Acest pas (plasarea bacului) se petrece indiferent dacă a fost sau nu plasat un supus. (5/2014)
  2. Interpretare din partea comunității Această ordine de jucat furnizează un mecanism pentru a adăuga un supus pe un drum ocupat de alți supuși, așa cum se vede în Exemplul 2.
  3. Clarificare oficială din partea editurii Drumul trebuie să includă un bac de lemn pentru a permite mutarea acelui bac în această situație. Prin urmare, dacă adaugi la un drum care se sfârșește la un lac fără conexiunea cu un bac de lemn, bacul nu poate fi mutat. (2/2013)
  4. Clarificare oficială din partea editurii Cu alte cuvinte, ai posibilitatea de a muta primul bac la care ajungi dacă urmezi un drum de la cartonașul tocmai plasat. Nu poți muta niciun bac care se află dincolo de primul bac așa cum se vede de la cartonaș. (1/2013)
  5. Interpretare din partea comunității Postarea de pe BGG de Christof Tisch despre extinderea drumurilor și mutarea bacurilor poate fi găsită aici:
    https://boardgamegeek.com/image/1537687/carcassonne-ferries?size=medium (1/2013)
  6. 6.0 6.1 Diferențe notorii la reguli între ediții sau edituri Versiunea RGG a regulilor adaugă aici în mod incorect cerința „dacă a plasat un supus pe drum” („if he placed a follower on the road”), chiar dacă nu există nicio asemenea stipulație în corpul regulilor.
  7. Interpretare din partea comunității Un drum poate fi închis doar prin mutarea unui bac, fără a îl extinde, din moment ce un segment de drum fără un bac pe un lac este închis la acest capăt.
  8. Diferențe notorii la reguli între ediții sau edituri Aceste clarificări adiționale de reguli sunt din ediția Big Box 4 Big Box 4 a regulilor.
  9. Clarificare oficială din partea editurii Dacă mutarea unui bac cauzează ca un constructor să fie pe un drum separat de cel al meepleului jucătorului, constructorul este înapoiat proprietarului său. Este irelevant dacă meepleul încă este pe un drum. (5/2013)
  10. Interpretare din partea comunității Remarcă că cartonașele din Cercuri în lan incluse în miniextensii sunt diferite de cartonașele lansate în extensia inițială Cercuri în lan (denumită „Cercuri în lan I”).