Castele din Germania

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Castles in Germany and the translation is 100% complete.

Miniextensia Castele din Germania, care prezintă 6 castele binecunoscute din Germania, permite jucătorilor să devină lorzi și domnițe, câștigând puncte extra pentru proprietățile lor faimoase.

German Castles C3 Tile 03.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Castles C1 03.pngCitește următoarele reguli dacă cartonașele tale arată astfel.
Castele din Germania Castele din Germania
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Această miniextensie, care prezintă 6 castele binecunoscute din Germania, permite jucătorilor să devină lorzi și domnițe, câștigând puncte extra pentru proprietățile lor faimoase.

Informații generale și comentarii

Simbolul extensiei

Extensia Castele din Germania (Burgen in Deutschland) a fost lansată în C2 (a doua ediție) în 2019 de HiG. O versiune C3 (a treia ediție) a fost lansată în 2022, ce are orașe cu clădiri tăiate.

Plicul C3 (a doua tipărire)
Planșa pretăiată din C3
Planșa pretăiată din C2

Prima tipărire a acestei extensii în C3 a fost vândută în folie termocontractabilă, la fel ca în ediții anterioare. A doua tipărire din C3, din 2024, a venit într-un plic de hârtie.

Această miniextensie a fost lansată original în C1 (prima ediție) în 2015.

Conținut

 • 6 cartonașe de teren de mărime dublă care prezintă castele germane

Reguli

Pregătire

Fiecare jucător ia un castel la alegerea sa. Când jucați cu doi sau trei jucători, puteți lua fiecare câte 2 castele. Alternativ, poți amesteca cartonașele cu castele și să le distribui. Apoi îți plasezi cartonașul/cartonașele cu castel în fața ta cu fața în sus.[1]

Desfășurarea jocului

German Castles C2 Castle Image 04.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

În loc de a lua un cartonaș de teren din teancul de tragere, jucătorii au voie să își plaseze unul dintre castelele lor. Ia în vedere că un cartonaș cu castel trebuie să nu atingă alt cartonaș cu castel, nici direct, nici cu marginile (diagonal). Toate celelalte reguli de plasare rămân aceleași ca și în jocul de bază.

Exemplul 1: Plasare incorectă a cartonașelor cu castel german.
2. Plasarea unui meeple

După ce și-a plasat cartonaș cu castel, jucătorii au posibilitatea de a plasa un meeple. Au posibilitatea de a plasa meepleul pe un drum, oraș sau câmp sau ca lord în castel.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte
Evaluarea unui castel finalizat

Un castel poate fi finalizat și evaluat în același fel ca mănăstirile. De îndată ce castelul este înconjurat de alte cartonașe de teren, lordul obține 12 puncte și ia-ți meepleul tău înapoi în rezerva ta.

La sfârșitul jocului, toate cartonașele de teren care înconjoară un castel nefinalizat aduc câte 1 punct. Cartonașul cu castelul însuși se socotește drept 2 puncte.

Exemplul 2 - Evaluarea unui castel german la sfârșitul jocului:
Obții 8 puncte pentru castelul tău la sfârșitul jocului (6 puncte pentru cartonașele de teren înconjurătoare și 2 puncte pentru castel).
Evaluarea de drumuri și orașe din jurul unui castel

Dacă este finalizat un drum sau un oraș care se sfârșește pe cartonașul castelului, jucătorii obțin puncte bonus. Fiecare jucător care obține puncte obține câte 3 puncte bonus pentru fiecare castel care este implicat.[2][3] Faptul că castelul german este ocupat sau nu nu are nicio influență.

Exemplul 3 - Evaluarea drumurilor și orașelor cu castele germane:
 • Plasezi castelul în colțul din stânga-jos și plasezi un meeple înăuntrul lui. Finalizezi 2 drumuri și 1 oraș făcând asta.
 • Jucătorul verde și jucătorul albastru obțin fiecare 16 puncte pentru orașul lor. (10 puncte pentru oraș și 2 x 3 puncte pentru castele)
 • Obții 6 puncte pentru drumul tău (3 puncte pentru drum și 3 puncte pentru castel)
 • Jucătorul albastru obține 10 puncte pentru drumul lui (4 puncte pentru drum și 2 x 3 puncte pentru castele)
Clarificări adiționale

Interpretare din partea comunității Drumuri: Drumurile care se întorc înapoi la un castel german vor considera separat cele două spații pătrate ocupate de cartonașul de mărime dublă.[4]

Exemplul 4: Acest drum se întoarce înapoi la castelul german sfârșindu-se la aceeași jumătate. Jucătorul roșu primește 7 puncte pentru acesta (4 puncte pentru drumul însuși și 3 puncte pentru castelul german). Ia în vedere că drumul ocupă 4 spații pătrate, socotite ca cartonașe. (3/2021)
Exemplul 5: Acest drum se întoarce înapoi la castelul german sfârșindu-se la jumătăți diferite. Jucătorul roșu primește 9 puncte pentru acesta (6 puncte pentru drumul însuși și 3 puncte pentru castelul german). Ia în vedere că drumul ocupă 6 spații pătrate, socotite ca cartonașe, unde două dintre ele corespund jumătăților castelului german. (3/2021)

Interpretare din partea comunității Mănăstiri: Din moment ce mănăstirile sunt evaluate luând în considerare spațiile ocupate de mănăstirea însăși și spațiile ocupate, un cartonaș cu castel german are valoarea spațiilor pe care le ocupă: 1 sau 2, depinde de modul în care este plasat relativ cu mănăstirea.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Putem presupune că mănăstirile A și B valorează de asemenea 9 puncte?

Răspuns: Da, este de asemenea 9 puncte. Pentru fiecare spațiu ocupat din jurul mănăstirii se acordă 1 punct (8 puncte) și 1 punct pentru mănăstirea însăși. (1/2021)

Exemple de evaluare de mănăstire cu castele germane. Jucătorul obține 1 punct pentru mănăstire și câte 1 punct pentru fiecare spațiu ocupat adiacent care o înconjoară, indiferent dacă este un cartonaș pătrat sau o parte de cartonaș german
 • Exemplul A: Această mănăstire finalizată valorează 9 puncte, cu 3 castele germane în vecinătatea sa.
 • Exemplul B: Această mănăstire finalizată valorează 9 puncte, cu 2 castele germane în vecinătatea sa.
Evaluarea finală

La sfârșitul jocului, nu se acordă puncte bonus pentru drumuri sau orașe.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Un castel german este socotit pentru evaluarea câmpurilor?

Răspuns: Nu, nu este socotit pentru evaluarea câmpurilor. Castelul german este pe un singur cartonaș, așa că are mai puține funcții decât o cetate care se află între două cartonașe. (10/2015)

Alte extensii

Această secțiune conține informații adiționale despre interacțiunile cu alte extensii Carcassonne.

Considerații generale:

Interpretare din partea comunității Această secțiune acoperă clarificări privitoare la interacțiunile castelelor germane cu alte extensii (din 10/2015, actualizat mai târziu în 1/2021)

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Cum ar trebui să considerăm cartonașele de mărime dublă pentru turnuri și aparate de zbor?

Răspuns: Chiar dacă este un cartonaș dublu, pur și simplu numeri spațiile (ariile). Un cartonaș dublu încă constă în 2 spații. Prin urmare, pentru turn, apart de zbor sau un dragon nu contează dacă folosești cartonașe de mărime dublă sau cartonașe normale, „aria” rămâne aceeași. (1/2021)

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Ar trebui să considerăm că ar trebui întotdeauna să numărăm spațiile (ariile), și apoi să considerăm orice cartonaș în acel spațiu dacă este mai mult de unul sau parte din unul?

Răspuns: Da, exact. De exemplu, un dragon dragon ar putea păși 2 spații pe un cartonaș de mărime dublă, dar dacă este un castel german, ar fi mâncat deja meepleul la primul său pas pe cartonaș. (1/2021)

Ext. 1 - Hanuri și catedraleExt. 1 - Hanuri și catedrale - Puncte bonus

Interpretare din partea comunității Pentru drumuri cu han sau orașe cu catedrală are loc prima oară evaluarea, apoi este adăugat bonusul de 3 puncte de la fiecare castel german implicat.

Ext. 3 - Prințesa și dragonulExt. 3 - Prințesa și dragonul - Mutarea dragonului

Interpretare din partea comunității Castelele germane nu protejează meepleșii în fața dragonului. Castelul german este plasat doar pe un singur cartonaș, deci are mai puține funcții decât o cetate (din Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri) care se află între 2 cartonașe. Funcția sau mecanica unui castel german sunt mai mult ca cele ale unei mănăstiri.
Interpretare din partea comunității Cartonașul cu castel german este un singur cartonaș, dar reprezintă două spații pentru mutarea dragonului. Dragonul afectează întregul cartonaș când aterizează pe el, dar poate reprezenta două spații în mutarea sa.

Exemplul 1: Dragonul începe să se mute și intră pe un cartonaș cu castel german care permite câteva opțiuni pentru cel de-al doilea pas al său, una dintre ele încă pe același cartonaș.
Exemplul 2: Această mutare a dragonului include un cartonaș cu castel german. Dragonul afectează întregul cartonaș în pasul 3 chiar dacă aterizează doar pe unul dintre spațiile ocupate de cartonaș.
Exemplul 3: Această mutare a dragonului include un cartonaș cu castel german. Pașii 3 și 4 se întâmplă pe același cartonaș dar dragonul ocupă două spații diferite înainte de a părăsi cartonașul cu castel german.

Ext. 4 - TurnulExt. 4 - Turnul - Raza turnului

Interpretare din partea comunității Castelele germane au valoarea unui singur cartonaș pentru turn, dar reprezintă două spații pentru raza turnului. Dacă cel puțin unul dintre spațiile ocupate de un cartonaș cu castel german este în arie pornind de la turn, oricare meeple plasat pe cartonaș poate fi capturat.

Exemplu: Raza acestui turn de înălțimea trei include cartonașe cu castel german. Numerele indică distanța pornind de la turn. Cartonașele cu castel german pot fi afectate chiar dacă doar unul dintre spațiile pe care le ocupă se află în rază pornind de la turn.

Ext. 5 - Abația și primarulExt. 5 - Abația și primarul - Partea 1: Mutarea căruței

Interpretare din partea comunității Căruța poate fi plasată pe un castel german.
Interpretare din partea comunității Căruța poate fi mutată pe un castel german nefinalizat, neocupat, de pe orice teritoriu finalizat de pe cartonașul castelului german și oricare dintre cele 10 cartonașe adiacente posibile.
Interpretare din partea comunității Căruța poate fi mutată de pe un castel german finalizat de orice teritoriu nefinalizat, neocupat, de pe cartonașul castelului german și oricare dintre cele 10 cartonașe adiacente posibile.

Ext. 5 - Abația și primarulExt. 5 - Abația și primarul - Partea 2: Plasarea moșiei

Interpretare din partea comunității Regula generală spune că baza pentru moșie trebuie să fie stabilă - asta înseamnă că colțul tuturor celor patru cartonașe trebuie să se atingă reciproc iar toate cartonașele trebuie să aibă câmp în centru pentru plasarea moșiei.
Interpretare din partea comunității Un cartonaș cu un castel german poate prin urmare să ocupe unul sau două colțuri de sub o moșie.

Exemplu: Cazuri valide de plasarea a unei moșii când este implicat un cartonaș cu un castel german.

Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruriExt. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri - Cetăți

Interpretare din partea comunității Poți construi un oraș mic care să includă un segment semicircular de oraș pe un cartonaș cu castel german. Dacă acel oraș mic este convertit într-o cetate, nici orașul mic la acel punct, nici cetatea dacă va fi evaluată nu vor primi puncte bonus pentru castelul german.

Mini #1 - Aparate de zborMini #1 - Aparate de zbor - Distanța și plasarea zburătorului

Interpretare din partea comunității Cartonașul cu castel german este socotit drept 1 cartonaș care ocupă două spații. Zburătorul consideră spații pentru mutarea sa. Dacă zburătorul aterizează pe un spațiu ocupat de un castel german, poate alege oricare teritoriu de pe întregul cartonaș, adică zburătorul are de ales între cele 3 drumuri, singurul oraș sau castelul german (funcția sau mecanica unui castel german sunt mai mult ca cele ale unei mănăstiri). Meepleul poate ateriza pe unul dintre aceste teritorii doar dacă acesta nu este deja finalizat.

Exemplul Z1: Două cazuri de traiectorie a zburătorului implicând cartonașe cu castel german. În exemplul din partea de jos, zburătorul poate ateriza pe castelul german dacă se aruncă cu zarul 2 sau 3.

Interpretare din partea comunității Dacă zborul zburătorului este în diagonală, toți pașii trebuie să fie într-o linie dreaptă în direcția pe care o arată săgeata de la aparatul de zbor. Unghiul nu se poate schimba, dar ar fi putut dacă ar fi intrat prin colțul unui cartonaș cu castel german și ar fi ieșit prin colțul opus. Dacă zburătorul a aterizat pe un cartonaș cu castel german are de ales între cele 3 drumuri, singurul oraș sau castelul german. Meepleul poate ateriza pe unul dintre aceste teritorii doar dacă acesta nu este deja finalizat.

Examplul Z2: Aceste exemple prezintă câte o traiectorie diagonală a unui zburător care implică un cartonaș cu un castel german. Săgeata violet indică traiectoria corectă urmând direcția aparatului de zbor. Săgeata gri arată o traiectorie diagonală invalidă din moment ce deviază de la traiectoria indicat de aparatul de zbor.
Exemplul Z3 - Plasarea unui zburător pe un cartonaș cu un castel german: Jucătorul roșu aruncă zarul și dă un 2. Meepleul aterizează pe cartonașul cu castel german. Drumurile și castelul german sunt deja finalizate. Jucătorul roșu poate plasa zburătorul numai pe segmentul de oraș, din moment ce orașul nu este finalizat.

CiumaCiuma - Răspândirea ciumei

Interpretare din partea comunității Un cartonaș cu castel german este socotit drept 1 cartonaș pentru jetoanele de ciumă, dar două spații pentru mutarea lor. Vezi exemplul cu dragonul de mai sus.

Mănăstiri din GermaniaMănăstiri din Germania / Mănăstiri din Țările de Jos și BelgiaMănăstiri din Țările de Jos și Belgia / Construcții japonezeConstrucții japoneze - Evaluarea cu un meeple plasat drept abate

Interpretare din partea comunității Cartonașele de mărime dublă vor fi considerate ca două spații pătrate când se evaluează abatele de pe o mănăstire specială. Mănăstirile speciale vor număra acele spații pătrate din coloane și rânduri începând de la cartonașul cu mănăstirea.

 • În funcție de poziția unui cartonaș cu castel germană suprapunându-se cu oricare dintre acele rânduri sau coloane, doar unul sau ambele spații pătrate ale unui cartonaș de mărime dublă vor fi luate în considerare pentru evaluare.[5]

Turnurile de vegheTurnurile de veghe - Evaluare

Interpretare din partea comunității Un turn de veghe ce evaluează pentru drumuri sau orașe va lua în considerare separat teritoriile de pe fiecare jumătate a unui cartonaș de mărime dublă.[6]
Interpretare din partea comunității Un turn de veghe ce evaluează pentru meepleși va lua în considerare toții meepleșii de pe cartonașe de mărime dublă adiacente cu ele, chiar dacă una dintre jumătățile sale nu este de fapt adiacentă.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Dacă un turn de veghe ce punctează pentru meepleși este adiacent cu numai o singură jumătate a unui cartonaș de mărime dublă, turnul de veghe ia în considerare acei meepleși de pe jumătatea adiacentă cu turnul de veghe sau toți meepleșii de pe cartonaș?

Răspuns: Turnul de veghe va lua în considerare toți meepleșii de pe cartonașul de mărime dublă. (10/2022)

Ansamblul cartonașelor

A treia ediție C3

Cartonașe totale: 6
German Castles C3 Tile 01.png ×1
German Castles C3 Tile 02.png ×1
German Castles C3 Tile 03.png ×1
German Castles C3 Tile 04.png ×1
German Castles C3 Tile 05.png ×1
German Castles C3 Tile 06.png ×1

A doua ediție C2

Cartonașe totale: 6
German Castles C2 Tile 01.png ×1
German Castles C2 Tile 02.png ×1
German Castles C2 Tile 03.png ×1
German Castles C2 Tile 04.png ×1
German Castles C2 Tile 05.png ×1
German Castles C2 Tile 06.png ×1

Castelele în detaliu

Fortăreața Königstein (Saxonia)

Fortăreața Königstein (Saxonia)

Acest castel este una dintre cele mai mari fortărețe de pe vârful unui deal din Europa. Este situat în Sächsische Schweiz din Munții Elbei de lângă Dresda. Fortăreața a fost construită în vârful unui platou de stânci la 240 de metri deasupra râului Elba. Peste o perioadă de mai mult de 750 de ani, acest loc a devenit un ansamblu impresionant de construcții din perioada gotică târzie, renaștere, baroc și secolul al XIX-lea.
http://www.festung-koenigstein.de


Castelul Konradsheim (Renania de Nord-Westfalia)

Castelul Konradsheim (Renania de Nord-Westfalia)

Acest castel cu apă este situat între Colonia și Bonn și este unul dintre puținele castele din Evul Mediu târziu din Renania încă conservate. Se zice că cavalerul Arnold von Buschfeld ar fi constructorul acestui castel. Prima oară menționat în 1337 într-un document, castelul este astăzi proprietate privată și poate fi închiriat pentru evenimente.
http://www.burg-konradsheim.de


Castelul Rieneck (Bavaria)

Castelul Rieneck (Bavaria)

Acest castel a fost construit în jurul anului 1150 lângă orășelul Rieneck deasupra râului Sinn in Franconia Inferioară din Bavaria. Astăzi, castelul servește ca facilitate de cercetare și este deținut de către German Christian Guide and Scout Association. Deosebit de binecunoscut – iar partea cea mai importantă a castelului – este „Turnul Gros” construit în secolul al XII-lea cu peretele său romanic de capelă construit complet închis de zidul donjonului.
http://www.burg-rieneck.de


Castelul Eltz (Renania-Palatinat)

Castelul Eltz (Renania-Palatinat)

Este considerat modelul perfect al castelelor germane. Este situat pe valea râului Eltz lângă Eifel. A fost construit la începutul secolului al XII-lea și încă nu a fost niciodată distrus. Castelul Eltz are o istorie plină de mituri, personalități importante și artă distinsă.
http://www.burg-eltz.de


Castelul Wartburg (Turingia)

Castelul Wartburg (Turingia)

Wartburg (Burg: castel german) este situat deasupra orașului Eisenach din Turingia. Construit în jurul 1067 sub conducerea lui Louis the Springer („the Jumper”), castelul este – începând din 1999 – un patrimoniu mondial UNESCO. Cam între mai 1521 și martie 1522, Martin Luther, care a găsit adăpost înăuntrul castelului Wartburg, a tradus Noul Testament în germană.
http://www.wartburg.de


Castelul Bentheim (Saxonia Inferioară)

Castelul Bentheim (Saxonia Inferioară)

Acesta este un complex de castel din mijlocul orașului Bad Bentheim in Saxonia Inferioară, care a fost construit la începutul Evului Mediu. Prima oară menționat într-un document din secolul al XI-lea, se crede că este unul dintre cele mai mari și frumoase complexe de castele din nord-vestul Germaniei. În prezent, muzeul castelelor poate fi vizitat pe tot parcursul anului.
http://www.burg-bentheim.de


Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Cartonașele cu castel rămân vizibile tuturor jucătorilor odată distribuite. Regulile germane afirmă că jucătorii plasează cartonașele cu castel cu fața în sus. Regulile engleze nu menționează asta explicit.
 2. Interpretare din partea comunității Prin urmare, un drum al cărui amândouă capete se termină fiecare la un castel german diferit valorează încă 6 puncte bonus. Un drum al cărui amândouă capete se termină fiecare la același castel german valorează încă 3 puncte bonus. (4/2015)
 3. Clarificare oficială din partea publicatorului Aceste puncte bonus sunt adăugate teritoriului după modificări de la hanuri sau catedrale. (10/2015)
 4. Clarificare oficială din partea publicatorului Segmentele lungi de drum de la cartonașele Leipzig sunt un caz marginal în C2, unde sunt socotite ca un singur cartonaș. În C3, segmentele lungi de drum sunt socotite ca două cartonașe. (Vezi Piețele din Leipzig Piețele din Leipzig)
  Exemplu de caz marginal: Segmentul de drum de pe oricare cartonaș Leipzig ocupă două spații pătrate. În C2 este socotit ca un singur segment de drum în ceea ce privește evaluarea. În C3 este socotit ca două cartonașe.
 5. Interpretare din partea comunității Această abordare este bazată pe clarificările oferite pentru Piețele din Leipzig (vezi cutiile de întrebări frecvente de aici).
 6. Interpretare din partea comunității Aceasta este o consecință a unei clarificări oficiale similare pentru castele și valurile de ceață de pe cartonașul de pornire 2x2 din Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire.