Turnurile de veghe

From Wikicarpedia
(Redirected from Turnurile de veghe)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Watchtowers and the translation is 100% complete.
Other languages:

Pagina principală  > Carcassonne  > Turnurile de veghe


Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată
Simbolul extensiei

Extensia Turnurile de veghe a fost lansată de HiG prin CundCo în anul 2016.

Această miniextensie prezintă turnuri de veghe pe care le poți construi în și în jurul Carcassonne. Fiecare turn păzește după lucruri diferite și este mai valoros cu cât mai păzește mai multe lucruri.

Această extensie a fost dezvoltată pentru jocul de bază Carcassonne. Toate regulile jocului de bază încă se aplică în adiție cu regulile extensiei de mai jos. O poți combina cu alte extensii - dar pe riscul propriu – asta înseamnă că nu vor exista reguli oficiale pentru aceste combinații.

Conținut

 • 12 cartonașe de teren noi prezentând turnuri de veghe
Cartonaș cu un turn de veghe

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 12 cartonașe de teren care prezintă turnuri de veghe cu cele din jocul de bază (și alte extensii, dacă este cazul).

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Când tragi un cartonaș care prezintă un turn de veghe, plasează-l în conformitate cu regulile cunoscute.

2. Plasarea unui meeple

După plasarea unui cartonaș de teren care prezintă un turn de veghe, ai posibilitatea de a plasa unul dintre meepleșii tăi în conformitate cu regulile normale. Ai posibilitatea de a îl plasa într-un oraș sau pe un drum, sau pe un câmp ca țăran. Tu nu ai posibilitatea de a îl plasa pe turnul de veghe însuși.

Exemplu: Atașezi un cartonaș care prezintă un turn de veghe și plasezi un meeple în oraș. Totuși, nu ai posibilitatea de a plasa un meeple pe turnul de veghe.

3. Declanșarea unei evaluări

Când un drum finalizat sau un oraș finalizat conține un cartonaș care prezintă un turn de veghe și există un meeple pe teritoriu (oraș, drum) pe acel cartonaș, turnul de veghe este evaluat prima oară. Drumul finalizat sau orașul finalizat este evaluat după aceea.[1][2][3][4]

Acest lucru nu se aplică țăranilor. Țăranii nu declanșează evaluarea pentru turnuri de veghe.[5]

Pentru evaluarea turnurilor de veghe, cele 8 cartonașe adiacente direct și cartonașul cu turnul de veghe însuși sunt luate în considerare. Poți vedea pe fiecare turn de veghe ce anume îți aduce puncte:

Watchtowers C2 Watchtower Type 1.png 2 puncte pentru fiecare meeple[6][7]
Watchtowers C2 Watchtower Type 4.png 2 puncte pentru fiecare blazon
Watchtowers C2 Watchtower Type 2.png 1 punct pentru fiecare cartonaș care arată cel puțin segment de drum[8]
Watchtowers C2 Watchtower Type 3.png 3 puncte pentru fiecare mănăstire[9]
Watchtowers C2 Watchtower Type 5.png 1 punct pentru fiecare cartonaș care arată cel puțin un segment de oraș[10]

Următoarele exemple arată cum sunt evaluate turnurile de veghe:

Exemplul 1: Orașul tău a fost finalizat. Mai întâi primești 8 puncte (4 meepleși x 2 puncte) cu turnul de veghe. Apoi primești 6 puncte pentru oraș.
Example 2 - Aceeași situație cu un turn de veghe diferit: primești 4 puncte cu turnul de veghe (4 cartonașe care arată o parte de oraș x 1 punct) și apoi 6 puncte pentru orașul însuși.
Evaluarea finală

Turnurile de veghe nu oferă puncte după joc.[11]

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 12
Watchtowers C2 Tile A.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile B.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile C.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile D.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile E.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile F.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile G.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile H.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile I.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile J.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile K.jpg ×1
Watchtowers C2 Tile L.jpg ×1

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor vă rugăm să vizitați pagina pentru pictograme.

 1. Interpretare din partea comunității Asta înseamnă că turnurile de veghe sunt evaluate independent de orașe sau drumuri, așa că scorul rezultat nu face parte din teritoriu. Prin urmare, turnurile de veghe sunt evaluate prima oară ca un eveniment declanșat de finalizarea unui oraș sau drum învecinat, dar este de fapt o evaluare asociată meepleului plasat pe cartonașul cu turn de veghe. Ia în vedere că meepleul de pe cartonașul cu turn de veghe poate aparține unui jucător care nu deține majoritatea teritoriului care urmează să fie evaluat, așa că:
  • Jucătorul cu meepleul de pe cartonașul cu turn de veghe își va evalua prima oară meepleul.
  • După aceea, jucătorul care deține majoritatea va evalua teritoriul.
  În această privință, evaluarea turnului de veghe este un eveniment de scor diferit (vezi Mini #2 - Depeșe) și nu ar trebui nici să poată declanșa evaluarea unei cetăți (vezi Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri), din moment ce nu este asociată teritoriului finalizat însuși. Prin urmare, pe de o altă parte, evaluarea orașului sau drumului finalizat ar putea declanșa evaluarea unei cetăți.
 2. Interpretare din partea comunității Regulile descriu cel mai simplu caz (un singur teritoriu finalizat cu un singur turn de veghe). Totuși, dacă sunt declanșate câteva turnuri de veghe de aceeași plasare a unui cartonaș, este necesar să se evalueze toate aceste turnuri de veghe înainte de a elimina oricare meeple din acele teritorii ce sunt pe cale de a fi evaluate. Asta este important mai ales atunci când evaluarea implică turnuri de veghe ce primesc puncte pentru meepleși învecinați. În acest fel, jucătorii vor evita evaluări ce duc la rezultate diferite în funcție de ordinea în care teritoriile (și turnurile lor de veghe) sunt evaluate și meepleșii lor îndepărtați.
 3. Interpretare din partea comunității Reține că câțiva meepleși pot sfârși pe același cartonaș cu turn de veghe când se joacă cu fantome, coridoare fermecate, aparate de zbor, cercuri în lan, căruțe sau cu contele din Carcassonne. De asemenea, reține că cartonașele cu turn de veghe pot avea câteva segmente conectate cu același teritoriu finalizat. Așa că un drum sau oraș finalizat poate conține un cartonaș care să contribuie cu mai multe segmente la același teritoriu finalizat, fiecare dintre ele cu zero, unul sau mai mulți meepleși. În aceste cazuri, din moment ce majoritatea nu este aplicată acestui bonus de evaluare, fiecare meeple de pe cartonașul cu turnul de veghe care contribuie la teritoriul care urmează să fie evaluat va primi punctele de la turnul de veghe. Acești meepleși pot aparține aceuluiași jucător sau unor jucători diferiți.
 4. Interpretare din partea comunității Un meeple pe un pod plasat pe un cartonaș cu turn de veghe poate declanșa de asemenea evaluarea unui turn de veghe dacă podul face parte dintr-un drum tocmai finalizat.
 5. Clarificare oficială din partea publicatorului Nici călugării plasați pe mănăstiri finalizate pe cartonașe adiacente nu vor declanșa evaluarea turnurilor de veghe, după cum este indicat în regulile pentru conversia Carcassonne I a acestei extensii aprobate de HiG.
  Interpretare din partea comunității Acest lucru ar fi aplicabil meepleșilor de pe oricare construcție mănăstirească sau oricare alt teritoriu, altele decât drumuri și orașe, finalizate pe cartonașe adiacente cu turnul de veghe. Prin „construcții mănăstirești” se înțelege mănăstiri, abații. lăcașuri de cult, mănăstiri germane/olandeze/belgiene, construcții japoneze și biserici Darmstadt.
 6. Interpretare din partea comunității Acest tip de turn de veghe ia în considerare doar meepleșii, asta înseamnă meepleșii normali, meepleșii mari, primarii, căruțele, directorii de circ, abații și fantomele. Pionii speciali (constructorii, porci, moșiile și oierii) și pionii neutri/piesele neutre (dragonul, zâna, piesele de turn, contele, podurile de lemn, cortul de circ, bacurile, lingourile de aur, magicianul, vrăjitoarea și omul de turtă dulce) nu sunt luați/luate în considerare.
 7. Regulă a comunității Când se evaluează un bonus de turn de veghe pentru meepleși învecinați vei lua de asemenea în considerare orice lord de cetate învecinat. Asta ar fi similar cu cum cortul de circ ia în considerare cetățile din vecinătatea sa. Vezi Ext. 10 - În arena circului.
 8. Interpretare din partea comunității Podurile de lemn din Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri ar trebui luate în considerare pentru acest turn de veghe din moment ce podurile de lemn sunt considerate același lucru cu segmentele de drum printate.
 9. Interpretare din partea comunității Acest bonus de turn de veghe este aplicabil tuturor construcțiilor mănăstirești: mănăstiri, abații, lăcașuri de cult, mănăstiri germane, mănăstiri belgiene/olandeze, construcții japoneze și biserici Darmstadt. Catedralele germane și grădinile nu sunt luate în considerare.
  În plus, poziția unui meeple plasat pe o mănăstire specială (mănăstiri germane, mănăstiri belgiene/olandeze, construcții japoneze) este de asemenea irelevant.
 10. Interpretare din partea comunității Cetățile nu sunt situate pe un cartonaș particular și nu sunt orașe, ci un tip de teritoriu diferit, așa că acest tip de turn de veghe nu ar lua în considerare pentru evaluare cetățile.
 11. Interpretare din partea comunității Această afirmație, care nu este inclusă în regulile originale, este dedusă din reguli, din moment ce evaluarea de turnuri de veghe poate fi declanșată doar de drumuri finalizate sau orașe finalizate.