Podurile rabatabile

From Wikicarpedia
(Redirected from Podurile rabatabile)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Drawbridges and the translation is 100% complete.

Miniextensia Podurile rabatabile conține 12 cartonașe ce prezintă porți de oraș cu poduri rabatabile. Orice meeple aflat pe un drum conectat la un oraș prin intermediul podurilor rabatabile este invitat să facă parte din acel oraș la momentul finalizării drumului. Asigură prezența majorității în oraș prin încorporarea de nou-sosiți cu ajutorul podului rabatabil.

Drawbridges C3 Tile 04.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Symbol Drawbridges C3.png

Miniextensia Podurile rabatabile conține 12 cartonașe ce prezintă porți de oraș cu poduri rabatabile. Orice meeple aflat pe un drum conectat la un oraș prin intermediul podurilor rabatabile este invitat să facă parte din acel oraș la momentul finalizării drumului. Asigură prezența majorității în oraș prin încorporarea de nou-sosiți cu ajutorul podului rabatabil.

În această miniextensie sincronizarea este totul. Atunci când podul rabatabil este coborât, poți să te muți de pe drum în oraș pentru a încasa puncte adiționale.

Informații generale și comentarii

Foaia ce însoțește extensia
Simbolul extensiei

Extensia Podurile rabatabile a fost lansată în a treia ediție (C3 pe scurt) în noiembrie 2023 de HiG.

Această extensie nu există pentru prima ediție (C1 pe scurt) sau a doua ediție (C2 pe scurt).

Această extensie are orașe cu clădiri tăiate.

Conținut

  • 12 cartonașe de teren cu un pod rabatabil la fiecare poartă de oraș.
Cartonașe cu poduri rabatabile
Un pod rabatabil

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 12 cartonașe de teren noi cu restul cartonașelor de teren.

Desfășurarea jocului

Drawbridges C3 Feature Drawbridge.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

Dacă tragi un cartonaș cu un pod rabatabil, plasează-l în conformitate cu regulile obișnuite.

2. Plasarea unui meeple

După plasarea unui cartonaș cu un pod rabatabil, ai posibilitatea de a plasa unul dintre meepleșii tăi în conformitate cu regulile obișnuite.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Dacă închizi un drum care duce la un pod rabatabil, mai întâi evaluezi drumul ca în mod obișnuit. După aceea trebuie să verifici dacă podul rabatabil este coborât sau ridicat.

  • Odată ce orașul cu podul rabatabil este finalizat, podul rabatabil este ridicat și nu se mai întâmplă nimic altceva.
  • Dacă oraș este încă nefinalizat, atunci podul rabatabil este coborât și ai posibilitatea de a îl utiliza:
Dacă deții majoritatea pe drumul ce duce la podul rabatabil, ai posibilitatea de a îți muta meepleul de pe acel drum în oraș. Nu contează cine a finalizat drumul sau dacă se află deja sau nu meepleși (de-ai tăi sau de-ai altcuiva) în oraș.
Exemplul 1: Plasezi acest cartonaș și finalizezi drumul care duce la podul rabatabil și încasezi 2 puncte pentru acesta. După aceea ai posibilitatea de a îți muta meepleul de pe drum în acest oraș nefinalizat.
Caz special: Dacă există mai multe poduri rabatabil pe drum, ai posibilitatea de a decide în care dintre orașele nefinalizate îți plasezi meepleul tău. Dacă ai mai mult de un singur meeple pe drum, ai posibilitatea de a decide, pentru fiecare în parte, dacă vrei sau nu să îl muți în unul dintre orașele nefinalizate sau să îl iei înapoi. Dacă muți mai mulți meepleși, ai posibilitatea de a îi plasa într-un singur sau în diferite orașe nefinalizate.
Exemplul 2: Cu cartonașul tău finalizezi drumul, care are poduri rabatabile la ambele capete ce duc la orașe nefinalizate. Încasezi 6 puncte pentru drum, deoarece tu deții majoritatea.
Jucătorul albastru nu încasează niciun punct și își ia meepleul înapoi.
Tu ai 2 meepleși pe acest drum. Decizi să muți unul dintre ei în orașul mai mare și să îl înapoiezi pe celălalt rezervei tale.

Dacă finalizezi în același timp drumul și de asemenea orașul cu podul rabatabil, atunci orașul este finalizat, iar podul ridicat.

Dacă mai mult de un singur jucător deține majoritatea pe drum, niciun jucător nu își poate muta meepleul în oraș.[1]

 Interpretare din partea comunității Cine poate trimite meepleși de pe un drum într-un oraș cu podul rabatabil al acestuia coborât?

Numai un singur jucător poate trimite meepleși într-un oraș: jucătorul care deține de unul singur majoritatea pe drum. Este irelevant cine a finalizat drumul.
Dacă mai mulți jucători împart majoritatea, niciunuia dintre ei nu îi va fi permis să mute meepleși.

Noile cartonașe de teren

Drawbridges C3 Tile 12.png
Acest drum duce către un pod rabatabil, însă nu se sfârșește aici. Ambele capete ale drumului trebuie închise pentru a se putea încasa puncte.
Drawbridges C3 Tile 10.png
Acest drum duce la 2 orașe separate, fiecare cu un pod rabatabil.
Notă: Șanțurile goale sau șanțurile cu apă nu reprezintă o delimitare. Câmpurile se extind tocmai până la orașe.

Alte extensii

Această secțiune conține informații adiționale despre interacțiunile cu alte extensii Carcassonne.

Comentarii generale:

Interpretare din partea comunității Meepleși de pe un drum care pot fi mutați folosind un pod rabatabil care este coborât:

Interpretare din partea comunității Pioni de pe un drum care nu pot fi mutați folosind un pod rabatabil care este coborât:

Interpretare din partea comunității Meepleul de pe un drum -pe cale de a fi mutat într-un oraș- se poate afla pe oricare cartonaș al drumului sau pod (Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri) de-al acestuia, și chiar pe drumuri conectate de tuneluri (Tunelul Tunelul), bacuri (Mini #3 - Bacuri Mini #3 - Bacuri), sensuri giratorii (Ext. 5 - Abația și primarul Ext. 5 - Abația și primarul, Ext. 7 - Catapulta Ext. 7 - Catapulta, Indicatoarele Indicatoarele, Promo-ul Spiel 2018 Promo-ul Spiel 2018) sau labirinturi (Labirintul Labirintul).

Interpretare din partea comunității Meepleul mutat în oraș poate fi plasat pe oricare cartonaș de-al orașului. Asta poate fi relevant când se joacă cu dragonul (Ext. 3 - Prințesa și dragonul Ext. 3 - Prințesa și dragonul), turnuri (Ext. 4 - Turnul Ext. 4 - Turnul), ciuma (Ciuma Ciuma) sau cartea cu darul Schimbă poziția (Darurile Darurile) ș.a.m.d.

Notă: Meepleul poate fi plasat numai pe segmente de oraș. Orice mănăstiri dinăuntrul orașului nu pot fi ocupate (Ext. 3 - Prințesa și dragonul Ext. 3 - Prințesa și dragonul, Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri).

Interpretare din partea comunității Un drum ce trimite un meeple într-un oraș poate fi finalizat prin plasarea unui cartonaș (incluzând abații din Ext. 5 - Abația și primarul Ext. 5 - Abația și primarul), prin mutarea unui bac (Mini #3 - Bacuri Mini #3 - Bacuri) sau prin plasarea unui jeton de tunel (Tunelul Tunelul).

Interpretare din partea comunității Mutarea unui meeple într-un oraș nu poate declanșa acțiuni precum:

Interpretare din partea comunității Mutarea unui meeple într-un oraș poate declanșa acțiuni precum:

Ext. 5 - Abația și primarulExt. 5 - Abația și primarul

Interpretare din partea comunității După evaluare, un jucător cu o căruță plasată pe un drum ce se sfârșește la un pod rabatabil care este coborât poate alege numai una dintre următoarele acțiuni:

  • Să își elimine căruța.
  • Să își mute căruța pe un cartonaș adiacent după cum este specificat în regulile Ext. 5 - Abația și primarul Ext. 5 - Abația și primarul.
  • Să își mute căruța în orașul nefinalizat, indiferent de distanța acesteia până la oraș.

Căruța poate efectua numai una dintre aceste acțiuni și nu poate combina cele două mutări posibile.

Ext. 6 - Contele, regele și vasaliiExt. 6 - Contele, regele și vasalii

Interpretare din partea comunității Orice meeple mutat din orașul Carcassonne poate fi de asemenea mutat într-un oraș nefinalizat dacă sunt întrunite condițiile podului rabatabil.

Ext. 10 - În arena circuluiExt. 10 - În arena circului

Interpretare din partea comunității Mutarea meepleșilor în orașe are loc înaintea evaluării cortului de circ.

Ext. 11 - Spirite, castele și cimitireExt. 11 - Spirite, castele și cimitire

Interpretare din partea comunității Orice spirit alocat unui meeple de pe un drum se va întoarce în rezerva generală înainte ca meepleul să fie mutat în oraș.

Revoltele țărăneștiRevoltele țărănești

Interpretare din partea comunității Un meeple protejat față de revoltele țărănești va rămâne protejat dacă este mutat într-un oraș.
Interpretare din partea comunității Atunci când muți un meeple într-un oraș ai posibilitatea de a plăti 4 puncte pentru a îl plasa protejat.

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 12
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:
Feature Garden C3.png

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Interpretare din partea comunității Împărtășirea majorității pe un drum nu va permite niciunuia dintre jucătorii situați la egalitate să trimită un meeple într-un oraș cu podul rabatabil al acestuia coborât. Un jucător trebuie să dețină de unul singur majoritatea pe drum pentru a putea să poată trimite un meeple într-un oraș.
  2. Întrebare fără clarificare oficială Cu excepția cazului în care Hans im Glück aprobă acest bonus în afara 2. Plasarea unui meeple.